Jelenlegi hely

Testápolás a hideg időszakban – hogyan csináljuk?

Az egyre fagyosabb időjárás és a fűtés miatti száraz levegő a bőrünkre is hatással van. Pont emiatt kicsit máshogy kell ápolnunk a bőrünket, hogy garantáltan rugalmas és élettel teli maradjon.


Forrás:Freepik

Megfelelő tusfürdők és szappanok

Vegyük figyelembe, hogy a hideg idő beálltával a benti hőmérséklet is megváltozik, ahogyan fűteni kezdünk. A levegő sokkal szárazabb lesz, ami egyáltalán nem tesz jót a bőrünknek. Ezért érdemes direkt kicsit olajosabb tusfürdőket is használunk erre az időszakra. A szappanokkal is ugyanez a helyzet. A szappan alapvetően szárító hatású, ezért mindenképp olyat vásároljunk, amely krémes jellegű és tele van mindenféle tápláló olajjal.

Testápoló helyett testvaj

A fentebb említett szárazabb levegő miatt érdemes az eddigi könnyed testápoló helyett valamilyen koncentráltabb testvajat használnunk. Nem fogjuk megbánni, ugyanis amíg nyáron az ilyen nehéz krémek érthetően kényelmetlenek voltak, a fűtési szezonban úgy fogja majd beszívni a bőrünk, mint még soha. Ezért meg sem fogjuk érezni a koncentráltabb testvajak túlzott zsírosságát.

Testpermet és kézkrém – amiket bárhol elővehetünk

Szokatlan lehet a testpermetet említeni egy olyan témában, ami a hideg időről szól. Megszoktuk ugyanis, hogy a testpermeteket a legnagyobb kánikulában használjuk egyfajta tápláló frissítőként. Azonban télen a hideg és a száraz fűtött levegő is megkezdi a bőrünket, ezért a testpermet – mint egyfajta gyorssegély – napközben is hathatós megoldást jelent ezen problémák orvosolására. Válasszunk olyan testpermet típust, amit tápláló olajokkal készítettek. Ha nincs időnk a testápolót használni, vagy a városban érezzük szükségét befújni kicsit magunkat vele, remek megoldást nyújthat. A kézkrémet se felejtsük ebben az esetben otthon. A kezünk ugyanis szinte állandó jelleggel ki van téve a hűvös időnek, ezért érdemes ősztől folyamatosan a táskánkban tartani. Ezzel akár az arcunkat is bekenhetjük kicsit, ha úgy érezzük, szükséges.

A megfelelő illatoktól kevésbé fogunk fázni. De tényleg!

A fentebb felsorolt testápolási lehetőségek között akadnak olyan illatok is, amelyek kifejezetten ősziesek lehetnek és kellemes lelki felüdüléssel szolgálnak. Keressünk belőlük finom desszertillatokat, például mézes vagy vaníliás tartalmúakat. Ezek az illatok a frissítő virágos illatokkal ellentétben ugyanis már a pszichénk számára is adnak egyfajta melegségérzetet, amitől szó szerint kevésbé fogjuk érezni a hideget.

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére