Jelenlegi hely

Téged is vár a szeptemberi ÖkoKör Kamra csoportvezető képzés

Eleged van a sok kidobott ételből, de nem tudod, hogy előzd meg a pazarlást és a sok csomagolási hulladékot? Kipróbálnál új szezonális és húsmentes ételeket? Szeretnél egészségesen, de mégsem méregdrágán enni? Szívesen megosztanád a tapasztalataidat, és kipróbálnál új, másoknak bevált praktikákat? Gyere el a képzésünkre, ahol olyan technikákat tanulhatsz, amelyek segítenek egy jó hangulatú, kreatív ÖkoKör csoport megszervezésében és végigkísérésében, hogy a legjobbat hozd ki a többiekből és magadból.

Az ÖkoKörben együtt minden könnyebb, ezt bizonyítja több száz magyarországi ÖkoKörös tapasztalata. Jelentkezz a szeptember 9-10-i ingyenes ÖkoKör Kamra csoportvezető képzésünkre, és indítsd el a saját csoportodat!

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél 2022 szeptember 9-10-én kétnapos ÖkoKör csoportvezető képzést tartunk Budapesten. A képzés elvégzése után hatékonyabban tudsz majd csoportot szervezni magad köré, vagy koordinálni egy általunk toborzott csoportot. Könnyebb lesz mederben tartani az ÖkoKör csoportodban zajló beszélgetést, kihozni a legtöbb tudást, kreativitást a résztvevőkből és magadból. A csoportvezető képzés és az azt követő ÖkoKör is ingyenes. Olvass tovább, hogy megtudd, ott-e a helyed.

Mi ez?

Az ÖkoKör Kamra egy kiscsoportos tanulókör, amelynek résztvevői személyes élményeken keresztül tanulják meg, hogyan lehet egészségesebben és környezetkímélőbben étkezni, bevásárolni, és elkerülni sok felesleges pénzkiadást és élelmiszer pocsékolást. A beszélgetések tartalma leginkább a tagokon múlik, de gyakran szó esik helyi beszerzési forrásokról, tárolási tippekről, menütervezési fortélyokról, szokásváltoztatási trükkökről, húscsökkentési praktikákról, szóval csupa olyanról, ami Téged is segíthet a környezettudatosabb táplálkozásban. Fontos, az ÖkoKörben nem az elmélkedésé, hanem a tetteké a főszerep! Így néz ki az ÖkoKör Kamra >>>

“Kis lépésekben mindent meg lehet változtatni.”  Olvasd el Lili történetét, és tudd meg, hogy miért vágott bele anno az ÖkoKörbe, és 5 év után is mi maradt meg neki az ÖkoKör Kamra hatásából.

Mit tesz a csoportvezető?

Egy ÖkoKör vezetőjeként a mi támogatásunkkal tudsz segíteni másoknak, hogy elinduljanak a zöldülés útján. Az 5-8 fős csoportod 6 héten keresztül találkozik majd, ahol egy munkafüzet és egymás segítségével hétről-hétre különböző környezet- és egészségtudatos fortélyokat próbáltok ki, és új, zöld rutinokat alakítotok ki a környezetkímélő és egészségesebb étkezésről és/vagy takarításról.

Az ÖkoKör nem kész megoldásokat kínál, inkább saját lehetőségeiteknek megfelelően mutatja meg az egyéni megoldásokat. A csoportvezető nem a „megmondó ember”, hanem segíti a csoportot, hogy mindenkiből a lehető legtöbb tudás és elszántság jöjjön elő. Együtt átbeszélve a témákat új ötleteket, tippeket, megoldásokat kaphatsz, de Te is inspirálhatsz másokat a változtatásra.

A jelenlegi képzés a Tiszta otthon ÖkoKör és az ÖkoKör Kamra elindításához egyaránt segítséget nyújt.

“Rengeteget tanultam a képzés során. Leginkább azt, hogy nem baj, ha valami nem válik be. Hogy nem kell megerőszakolni magunkat, és azokat a kicsi lépéseket kell először megtenni, amiket nem is olyan nehéz – mindig csak a következőt.” – Ismerd meg Laura történetét, aki Tiszta otthon ÖkoKört és Kamra csoportot is tartott.

Az ÖkoKör csoportvezető képzés segítségével:

 • könnyebben össze tudod toborozni a saját ÖkoKör csoportodat, megtudod kiket érdemes meghívnod, és kik azok, akikre fölösleges pazarolni az idődet;
 • betekintést nyersz abba, hogyan motiválhatod a csoporttagjaidat, hogy kis lépésekkel, de elinduljanak, vagy továbblépjenek a zöldülés útján;
 • a lehető legtöbbet ki tudod hozni a csoportból, akár pár hét alatt is;
 • lesznek technikáid arra, hogy mit tegyél, ha lapos a hangulat, nehezen indul be a beszélgetés az ÖkoKör találkozók során, vagy valaki rendszeresen „túlbeszéli” a többieket;
 • ötletet kapsz ahhoz, hogyan lehet játékosan, akár humorral is beszélgetni olyan komoly témákról, mint a klímaváltozás, egészséges, klímabarát étkezés, háztartási vegyszerek;
 • képbe kerülsz a leggyakoribb élelmiszereken és háztartási tisztítószereken található jelölésekkel, termékcímkékkel kapcsolatban;
 • nem utolsó sorban rájössz, hogy lehetsz remek csoportvezető akkor is, ha nincs a kisujjadban az egész élelmiszeripari kézikönyv, nem vagy dietetikus, se vegyész.

“Az ÖkoKör képzés minden várakozásomat felülmúlta. Nem egy egyszerű képzés volt, hanem inkább egy kétnapos, élményekben gazdag találkozás hozzám hasonlóan gondolkodó emberekkel. Az ÖkoKör képzés két napján óriási energiákat és új lendületet kaptam a többiektől.” – Tóth Andi (Dobd ki a szemetest c. könyv szerzője)

Milyen változásra számíthatsz?

Amikor korábbi ÖkoKörök eredményességét vizsgáltuk, azt találtuk, hogy az ÖkoKör Kamra résztvevők közel harmadára csökkentették a kidobott étel mennyiségét az ÖkoKör találkozók végére, emellett nőtt a zöldség- és gyümölcsfogyasztásuk, viszont kevesebb húsos ételt ettek.

Az ÖkoKör Kamrában kipróbálhatod…

 • azokat az egyszerű trükköket, amelyektől kevesebb étel kerül majd a kukába, így csökken a lelkiismeret furdalásod és a fölösleges pénzkiadásod is,
 • hogyan tervezz heti menüt és bevásárlólistát;
 • hogyan illeszthetsz a heti menüdbe 1-2 vagy még több húsmentes napot;
 • hogyan tárolhatod legtovább az egyes élelmiszereket;
 • hol van a közeledben megbízható termelő vagy csomagolásmentes bolt.

Mikor? Hol? Hogyan?

Időpont: 2022. szeptember 9-10. (péntek 13:00-19:00h, szombat 9:00-18:00h)

Helyszín: Budapest (a pontos helyszínről a jelentkezőket később értesítjük)

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 6.

Regisztrációs díj: 5.000Ft (Ezt a csoportod elindulása után visszafizetjük.)

A regisztrációs díjat ITT tudod befizetni. A megjegyzésbe kérjük írd be, hogy “ÖkoKör képzés”.

A képzés hatékonysága érdekében kérjük, csak akkor jelentkezz, ha mindkét alkalommal részt tudsz venni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a képzésen nincs lehetőség gyerekkel részt venni. Kérjük, próbáld megoldani máshogy a gyerekfelügyeletet. Köszönjük a megértést!

Amit a Tudatos Vásárlók Egyesülete nyújt:

A csoportvezető képzésen legfeljebb 30 fő vehet részt. A jelentkezések elfogadása a regisztráció sorrendjében történik.

Amit a Tudatos Vásárlók Egyesülete nyújt:

 • Munkafüzet a csoportmunka támogatásához (digitálisan vagy nyomtatva).
 • Nemzetközileg és Magyarországon is kipróbált képzési módszertant, amely segít abban, hogyan hozd ki a jó ötleteket a csoporttagjaidból anélkül, hogy te lennél a megmondó ember.
 • Segédanyagok, mentorálás a csoportvezetés során.
 • Ha a helyzet úgy alakulna, online módszerek és eszközök (pl. Zoom felület) biztosítása virtuális csoportokhoz.

Tőled mindössze 3 dolgot kérünk:

 • A képzést követően a saját közösségedben vagy a Tudatos Vásárlók Egyesületénél jelentkezőkkel indítsd el az ÖkoKörödet legkésőbb 2022 október közepéig.
 • Légy elkötelezett a környezettudatos életmód és a csoportban való tanulás iránt.
 • Hozd magaddal a lelkesedésed!

A járványhelyzettel kapcsolatos szabályok alakulása függvényében, a képzés előtt tájékoztatást küldünk nektek.

Ha ismersz valakit, aki szívesen bekapcsolódna, oszd meg vele a felhívásunkat!

 

Tarts velünk és tapasztald meg, hogy

a háztartászöldítést csakis örömmel érdemes csinálni!

Szeretettel várunk!

További kérdés esetén írj az okokor@tve.hu címre!


ökokör háztartászöldítés ofofA képzés az Európai Unió pénzügyi támogatásával, az  #OurFood.OurFuture  projekt keretében valósul meg. A Green&Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja, Azonosító: ENV GIE HU000622 Green&Safe LIFE-styles. A cikket az Innovációs és Technológiai Minisztérium FV-I-21-05-C pályázata társfinanszírozta.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére