Jelenlegi hely

Spiritusz és Világjobbítók – Rendhagyó lélektani és összművészeti podcastokat indít a Képmás

A Képmás hagyományos európai értékeket közvetítő podcast-palettája két új minőségi beszélgetős műsorsorozattal is bővül idén tavasszal: a pszichológiai témakörökre fókuszáló „Spiritusz” április végétől, az összművészeti „Világjobbítók” május közepétől kéthetente hallható a magazin podcast-csatornáin.

A 21. századi tartalomfogyasztásnak egyre népszerűbb formája a podcast-hallgatás, amely többfajta eszközön, a hallgató által választott időben és helyen teszi lehetővé az ismeretszerzést és kikapcsolódást.

A Képmás hagyományos európai értékeket közvetítő podcast-palettája két új minőségi beszélgetős műsorsorozattal is bővül idén tavasszal: a pszichológiai témakörökre fókuszáló „Spiritusz” április végétől, az összművészeti „Világjobbítók” május közepétől kéthetente hallható a Képmás podcast-csatornáin.

„Spiritusz” – Bátorító beszélgetések a lelki egészségért

Az április 22-én debütáló műsor vendégei a lélek bonyolult működését jól ismerő szakemberek és olyan közismert személyiségek, akik őszintén beszélnek életük nehéz és örömteli időszakairól, küzdelmeikről és felismeréseikről.

„A krízisek súlya talán kevésbé nyomasztó, ha mások erőt adó történetében meglátjuk a saját lehetőségeinket. A boldog és kiegyensúlyozott élethez önmagunk és a többi ember viselkedésének megértésén keresztül vezet az út. Ebben segít a Spiritusz” – összegez Molnár-Bánffy Kata, a Képmás ügyvezetője.

A műsor két szerkesztője és egyben riportere Németh Szilvia rádiós műsorvezető, a Képmás magazin újságírója és a Karc FM-ről ismert Bóna Judit szerkesztő-műsorvezető. A kéthetente jelentkező adások tematikájában hangsúlyos szerepet kap többek közt az önismeret, az önértékelés, az elfogadás, az újratervezési képesség, a szenvedélybetegségek, a perinatális pszichológia és a különböző emberi kapcsolatok, viselkedésminták.

A sorozatban a tervek szerint olyan közéleti személyiségeket és szakértőket hallhatunk, mint Gundel-Takács Gábor, Dr. Varga Katalin, Gryllus Dorka, Dr. Almási Kitti, Dr. Fülöp Márta, Pál Ferenc atya vagy Forgács Attila gasztropszichológus.

„Világjobbítók” – Közérzetjavító összművészeti podcast

A társadalmi kérdéseket is feszegető, különleges összművészeti podcast Gyulay Eszter színháztörténész, dramaturg és Fodor Krisztina, a Média a Családért Alapítvány és a Képmás munkatársának közös műsora. 

A május közepétől induló „Világjobbítók” egy tematikusan egymásra épülő beszélgetésekből álló, nyolcrészes podcast-sorozat. Gyulay Eszter beszélgetőtársai minden alkalommal egy színész és az adott témához kapcsolódó szakértő, akik többnyire ismeretlenek egymás számára. A színész a beszélgetésben elsősorban nem a saját szakmai minőségében van jelen, hanem sokkal inkább hangsúlyt kap személyes kapcsolódása a témához.

„Podcast-sorozatunk legfontosabb célja a közérzetjavítás, valamint az, hogy új gondolatokkal töltsünk meg egy-egy témát. Ebben segít ez a különleges »szereposztás«, az aktuális témakörhöz kapcsolódó zenei betétek, valamint az irodalmi idézetek, amelyeket szintén Gyulay Eszter színészbarátai olvasnak fel.

A sorozatban szó lesz majd a környezetvédelemről, az erőszakról, a függőségekről, abnormalitásról, játszóterekről, mesékről és a felnőttek gyermeki fantáziájáról”

– avat be a műsor koncepciójába Fodor Krisztina.

A tervezett vendégek többek között Dániel András ifjúsági és gyermekkönyvíró, illusztrátor, az építőmérnökként végzett Scherer Péter színész, Horváth Kristóf („Színész Bob”) színész-slammer, aktivista, Dr. Tárnok Zsanett neuropszichológust, Jaskó Bálint színész, aranykalászos gazda, Takács Hajnal tapasztalati traumaszakértő, Thúróczy Szabolcs színész, aki jogi végzettséggel is rendelkezik, valamint Pálfi Kata színész-meseterapeuta.

 Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére