Jelenlegi hely

Ne higgy a szemednek! – Megnyílt az Illúziók Múzeuma Budapesten

Van egy hely, ahol semmi sem az, aminek látszik. December 1-jén nyitotta meg kapuit az Illúziók Múzeuma a belvárosban. Trükkök és optikai csalódások, végtelen szoba és örvénylő alagút... A múzeum érdekes vizuális, érzékletes és edukatív élményt nyújt egy maréknyi felfedezésre váró illúzióval. 

Lépj be az illúziók világába!

Az illúzió becsapja az érzékszerveidet, meghökkent, összezavar, ámulatba ejt. Szedd össze a bátorságod és vesd bele magad az Örvénylő alagút keltette illúzióba: szédítő és szörnyen nehéz lesz átküzdeni magad a forgó hengeren – miközben a padló a talpad alatt valójában vízszintes és mozdulatlan!

Nézd meg az eltorzított tükörképed a Tükrök Szobájában, tévedj el a Végtelen szobában, dacolj a gravitáció törvényével, játssz az arányokkal és készíts magadról képet bármilyen testhelyzetben. Próbáld ki az Ames Szobát, a Fordított és Antigravitációs Szobát.

A budapesti Illúziók Múzeuma élvezetes programokat kínál minden korosztálynak. Nem csak a gyerekek fogják élvezni a múzeumot, de szórakozás ez szülőknek, nagyszülőknek és pároknak is.

Csapd be a szemed és szórakoztasd az agyad!

A hologramok, az optikai csalódások és minden installáció egy-egy játékos emlékeztetőt adnak arról, hogy az elképzelésünk az általunk megtapasztalt világról legtöbbször csupán illúzió.

Az Illúziók Múzeumában mindenhol racionális, tudományos magyarázatokat találunk és fedezdezhetjük, hogy milyen lenyűgöző a látásunk, az érzékelésünk, az agyunk működése. Azt is megmutatják, miért lát olyasmit a szemünk, amit az agyunk nem tud értelmezni.

A játékszoba tele van izgalmas és fejlesztő játékokkal, logikai kirakósokkal. Ezek a fejtörő játékok rendkívül szórakoztatóak, ugyanakkor időnként meglehetősen frusztrálóak tudnak lenni.

Fedezd fel az illúziók világát! Feltétlenül vigyél magaddal kamerát!

Illúziók Múzeuma
1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 3.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Képregény, táblakép, futás... a közös pont: a Himnusz

Képregény, táblakép, futás, ismeretlen szerelmes ... a Himnusz és Kölcsey titkai

Gondolnád, hogy január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésnapját? És azt tudtad, hogy képregény is készült belőle? Vagy azt, hogy Kölcsey nem is tartotta jó versnek?
23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére