Jelenlegi hely

Lányok Napja Fesztivál – A jövőt most alakítod!

Fedezd fel a robotok világát, a mobil applikációk titkait, a környezetbarát energiaforrásokat! Interaktív pályaorientációs nap október 18-án, ahol motiváló előadásokkal és inspiráló beszélgetésekkel, valamint interaktív programokkal várják a középiskolásokat és egyetemistákat. 

Az elmúlt években 250 iskolából több mint 12 500 fiatal lány szerzett inspirációt jövőbeli elhelyezkedéséhez a legjobb technológiai vállalatok, egyetemek és kutatóintézetek programjain.

A Lányok Napja egy országos STEM (természettudományok, technológia, mérnöktudományok, matematika) területekhez közel álló  szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére.

Október 18-án a Lányok Napja Fesztivál az Akvárium Klubban lesz. Egy helyszínre költöztetve ismerkedhetsz meg a STEM szakmákkal és a jövőben rejlő lehetőségekkel. Számos nagyvállalat, egyetem és kutatóintézet lesz itt gondosan összerakott programokkal, különböző workshopok és standok keretében.

A napot inspiráló előadókkal, kerekasztal-beszélgetésekkel indítják, majd ⁣⁣délután csapatokban bizonyíthatjátok, hogyan tudtok kódot feltörni, logikai feladatokkal megbirkózni, problémákat gyorsan és hatékonyan megoldani értékes nyereményekért (fődíj egy elektromos roller ), és ez egy jó lehetőség lesz arra is, hogy megismerkedjetek a vállalatokkal, egyetemekkel, kutatóintézetekkel.⁣⁣

A program célja a pályaválasztás segítése - ahol testközelből ismerkedhetsz meg érdekes szakmákkal, munkakörökkel, és persze különleges kutatónők történeteivel!⁣⁣

Ezen a napon felsőtagozatos általános- és középiskolás lányok interaktív programokon keresztül, gyakorló szakemberektől ismerhetik meg a tudományok, a technológia és az informatika világát. A résztvevők testközelből nyerhetnek bepillantást a “fiúsnak” gondolt területekhez közel álló szakmák mindennapjaiba.

Ha még nem vagy biztos benne, hol tanulnál tovább középsuli után, vagy nem tudod, hogy milyen legyen az álommunkahelyed, akkor gyere el a Lányok Napjára, ahol az ország legizgalmasabb cégeinek és egyetemeinek műhelytitkaiba leshetsz be.

⁣⁣A programokon iskolaidőben igazoltan vehetsz részt, a Lányok Napja pályaorientációs napnak minősül. Az igazolást a helyszínen fogod megkapni

A részvétel ingyenes.⁣

PROGRAMOK ÉS JELENTKEZÉS

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére