Jelenlegi hely

Jogpont szolgáltatások a Dunántúl kilenc kistelepülésén

Kilenc dél-, és nyugat-dunántúli kistelepülésen indított ingyenes jogi szolgáltatást június 1-jétől a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ).

A Jogpont Mini elnevezésű jogi szolgáltatás elsősorban munkavállalással, álláskereséssel, kisvállalkozás alapítással kapcsolatban nyújt segítséget - mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke pénteken sajtótájékoztatón Győrben. Ismertetése szerint a Jogpont Mini az 5 ezer és 10 ezer közötti lakosú településeken, egyebek között a Baranya megyei Siklóson, a Somogy megyei Fonyódon, a Tolna megyei Beremenden, a zalai Hévízen és a Győr- Moson-Sopron megyei Pannonhalmán kezdte meg működését, kiegészítve a régió nagyobb településein korábban létrehozott 24 jogpontot.A szolgáltatás célja, hogy hatékony és ingyenes jogi segítséget nyújtson bármelyik hozzá forduló állampolgárnak munkajogi, társadalombiztosítási, közigazgatási jogi és családjogi kérdésekben. Új vállalkozás alapításával kapcsolatos információszolgáltatást is nyújt a Jogpont Mini, pénzügyi és adótanácsadás viszont kizárólag magánszemélyeknek ad, munkaadók nem fordulhatnak gazdálkodással, pénzügyi kérdésekkel a jogsegélyszolgálathoz.

A felvetett kérdésekben szakképzett jogászok segítik eligazodni az ügyfeleket személyesen, vagy telefonon. Ezen túl online is működik a jogsegélyszolgálat a www.jogpontplusz.hu honlapon regisztrációt követően. Az e-mailes jogsegélyszolgálat pedig a jogpontmini@munkastanacsok.hu e-mail címen működik.

A tájékoztatás, a tanácsadás, a jogszabályértelmezés a legjellemzőbb segítségnyújtási formák - mondta Megyeri Tamás ügyvéd, az érintett régió szakmai vezetője a sajtótájékoztatón. A nagyobb településeken működő Jogpont+ hálózat tapasztalatairól közölte: az érdekelődők többsége munkajogi ügyekben, a díjazással, a jubileumi jutalommal, az állásidővel, a munkaviszony megszűntetésével kapcsolatos kérdésekkel keresi fel a szolgálatot, de előfordulnak az egyenlő bánásmóddal, a gyerektartással, a házasság felbomlásával összefüggő problémafelvetések is. A szolgáltatást leginkább a középkorú nők veszik igénybe.

A Jogpont Mini országos hálózatának kiépítésére és működtetésére 170 millió forint európai uniós és magyar állami támogatást nyert az együttműködő érdekképviseletek konzorciuma.

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére