Jelenlegi hely

Ha nagy leszek, szoftverfejlesztő leszek - Töltsd le a Varró Dani új verses füzetét!

A kortárs költő - aki három kisfiú édesapja - a digitális kor szakmáit szedte versbe, a kiadvány ingyenesen letölthető.

Ha nagy leszek…

Szoftverfejlesztő, gépitanulás-szakértő vagy projektmenedzser leszek! A verses könyvecske célja, hogy bemutassa a digitális forradalom új és izgalmas szakmáit - mindezt Varró Dániel tolmácsolásában, Baranyai (b) András illusztrációival.

"Búcsút intek minden nyűgnek, nyomkodom a billentyűket.
Mozi, színház? Másnak hagyom, nekem mindig van programom" (szoftverfejlesztő)

"Telefonál a fél világgal, másik kezével koordinál,
mindent megszervez és letárgyal, buzdít, dicsér meg ordibál.

A fellépése hadvezéri, van tarsolyában sok remek csel,
s nem nyugszik, míg célját eléri. Ezért leszek projektmenedzser" (projektmenedzser)

A könyvről

A gyerekkönyv célja, hogy a szülők és a 6-10 éves gyerekek szórakoztató, játékos formában megismerkedjenek 21. század szakmáival. A színes kiadvány a NNG szoftverfejlesztő cég megbízásából készült.

Az utóbbi évtizedben a számítástechnika fejlődésével egyre több olyan foglalkozás alakult ki, melyek korábban ismeretlenek voltak, viszont a jövőben egyre fontosabb szerepük lesz. Nehéz lépést tartani nemcsak a technológiai újításokkal, de a köréjük szerveződő szakmákkal is.

Szülőként nagy feladat elmagyarázni a gyermekeinknek ezeket a munkákat, megismertetve a benne rejlő lehetőségeket, tudományos, művészeti, és kreatív oldalát egyaránt.

"Az új generációnak annál nagyobb lehetőségei lesznek, minél előbb ismerkednek meg az új szakmákkal. Ez a gondolat állt mesekönyvünk létrehozásának hátterében: 12 izgalmas foglalkozást mutatunk be a számítástechnika világából verses formában, hogy szülők és gyermekeik együtt fedezhessék fel a szakma szépségeit, kihívásait."

A költőről

Bűbáj és varázslat, rímek és ritmusok kavalkádja, az első kötete óta töretlen népszerűség, gyermeki szív, angyali lélek, könnyű kéz és mérhetetlenül komolyan vett mesterségbeli tudás jellemzi Varró Dániel költészetét egyik méltatója szerint.

"Ne kattints az egérrel, ne nyúlj föl, és ne érd el!
Hiába, hogy épp ez hecc! Majd ha megnősz, gépezhetsz.",

- írta Varró Dániel néhány éve a kisfiának, akinek és a hozzá hasonló 8-12 éves gyerekeknek (és szüleiknek) azt mutatja meg Baranyai András grafikussal együtt, hogy milyen sokféle izgalmas módon gépezhet majd, ha megnő.

A digitális korszak új foglalkozásainak, mesterségeinek rejtelmeibe vezet be ez a különleges és korszerű, verses-rajzos-mulatságos pályaválasztási tanácsadó.

LETÖLTÖM

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Parázs a hó alatt

Parázs a hó alatt – Karácsonyi ének házasoknak

„Már a kezdeteknél elromlott valami. Vagy egyszerűen csak megfagyott az évek alatt.” Történet a reményről és újrakezdésről, egy különös lelki utazásról. „Minden hópehely olyan, mint egy meghozott döntés. Ezek a hópelyhek idővel egymásra rakódnak.” A házasságban is ez történik. Nyerd meg a Harmat Kiadó újdonságát nálunk!
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére