Jelenlegi hely

Fesztiválozz gyerekkel! - 15 nyári családi fesztivál

Indul a nyári fesztiválszezon! Olyan eseményeket gyűjtöttünk össze, ahol a kicsik és nagyok is jól érzik magukat. Széles a paletta az összművészetitől a zenei-, történelmi-, mese-, és várfesztiválig. Győrtől Diósgyőrig, Veszprémtől Szigligetig sok helyen várnak érdekes programok.

Győrkőcfesztivál

június 30. - július 2. - Győr

A Vaskakas Bábszínház szervezésében Győr belvárosa egy hatalmas játszótérré változik, minden év július első hétvégéjén. A Győrkőcfesztivál az ország legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválja; melyen a gyerekek a mosolygós fényképükért cserébe kapott karszalaggal minden programon térítésmentesen vehetnek részt, legyen az egy előadás vagy akár egy ugrálóvár. A háromnapos rendezvény első estéjén, pénteken Győr város polgármestere a fesztiválnyitó koncertek után, ünnepélyes, tűzijátékos ceremónián adja át a város kulcsát a gyerekeknek, mellyel kezdetét veszi a szombat-vasárnapi reggeltől estig tartó Győrkőcjáték a Széchenyi tértől a Kazinczy utcán át a Várágyúknál és a Radó-szigeten egészen a Mihalkovics sétányig és a Bercsényi ligetig.

További infó

Gyereksziget 

június 3-25. szombaton és vasárnap, 10.00-18.00 - Budapest, Óbuda, Hajógyári sziget

A Gyerek Sziget az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye, egy "óriáspiknik", amely számtalan koncerttel, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, élményparkkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg gyerekprogrammal várja az érdeklődőket június négy hétvégéjén.

További infó

Kabóciádé Családi Fesztivál 

június 17-18. - Veszprém, Kolostorok és Kertek Rendezvénytér

A veszprémi Kabóca Bábszínház minden évben megrendezi a Kabóciádé Családi Fesztivált Veszprémben, a gyerekek és a családok fesztiválját. Játszóházak, koncertek, babaszínházi műsorok, Kabócás és vendégelőadások lesznek. Ezen a két napon minden család a Kabóciádé lakójává válik: kicsik és nagyok egyaránt együtt piknikezhetnek a királyi párral, Borókával és Habakukkal, akikkel sötétedéskor éjszakai kalandtúrán is részt vehetnek, vagy csak élvezhetik a színes programok kínálta lehetőségeket. 

További infó

Ördögkatlan Fesztivál

augusztus 1 - 5. - Nagyharsány, Kisharsány, Villánykövesd, Beremend, Vylyan

A szép fekvésű Villányi-hegység közepén csendes nyugalmas falvakban öt napon át idén is forr majd a Katlan. Lesznek igényes színházi és táncelőadások, koncertek minden műfajból a könnyűzenétől a jazzen, világzenén, népzenén át a komolyzenéig, családi és irodalmi programok, filmvetítések, civil kezdeményezések bemutatása, kiállítások és kézműves vásárok. Az Ördögszekér is újra felveri kézműves táborát Nagyharsányban, hogy válogatott portékáival, vásári hangulatával tovább színesítse az összművészeti katlanos palettát. Aki megfordult már a Katlanban, visszatér. 

További infó

Fishing on Orfű

június 20-24. - Orfű

A Fishing on Orfű lett az első családbarát fesztivál. Az idén 10 éves Fishing örömmel ad teret egy igazi gyerekhelyszínnek, hisz mindig is híres volt családbarát hangulatáról. Izgalmas programokkal, kézműves foglalkozásokkal, Orfűi Hangoló elnevezésű zenés gyermekszínházzal várják a kicsiket és szüleiket. A fesztiválon egyébként is fellépő Dolák‑Saly Róbert gyermekműsorával duplázik a Gyermekbirodalomban, valamint Fishinges zenészekkel is terveznek beszélgetéseket a gyermeknevelésről - Pásztor Anna, az Anna and the Barbies énekese már biztosan érkezik. A helyszín legfontosabb szolgáltatása a professzionális, egész napos gyermekmegörzés lesz. A jubileumi Fishing egyik nagy ujdonsága Orfű kulturális programkínálatának felpezsdítése: a Gyermekbirodalom a harmadik idén induló külső helyszín a korábban már bejelentett Fonó Zeneudvar valamint a FOO Színházkert után. A Malomudvarnál elhelyezkedő Fonó Zeneudvar a hazai folk- és világzene legérdekesebbjeit hozza el Orfűre: fellép Lajkó Félix, Dresch Mihály, a Parno Graszt, a Zoord, a Góbé, a Cimbaliband, és itt mutatja be friss, Rengeteg c.  szólólemezét Kollár-Klemencz László. Délutánonként szabadegyetemi előadásokkal, majd családi koncertekkel (Ürmös család és Szalonna, Berecz család, Karaván Familia, valamint Csoóri Sándorék) találkozhat az érdeklődő, hogy aztán folkkocsmába, zárásként pedig táncházba csöppenjen, ha éppen kedve úgy kívánja.

További infó

Művészetek Völgye

július 21-30. - Kapolcs, Vigántpetend, Taliándörög

Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválján idén közel 1200 programmal és produkcióval - köztük koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, közösségi programokkal, interaktív játékokkal és új udvarokkal - várják a látogatókat. A legnevesebb hazai előadók mellett ott lesz a világhírű francia Nouvelle Vague, a Deluxe és az amerikai Pink Martini.  Idén külön helyszín várja a kicsiket: a Gyermekvölgy keretében 10 napon keresztül több udvarban is folyamatosan várják társasjátékokkal, népzenei- és irodalmi játékokkal a gyerekeket. A fesztivál 2017-ben kispályás labdarúgótornát hirdet a fesztiválon részt vevők között: a Sportvölgy keretében megvalósuló „Művészetek Völgye Kupa” mellett félmaratonra és rövidebb távú futásra is jelentkezhetnek az érdeklődők. A Lemanguria Kreatív Mozgásudvarban a tánc, az önismeret, az alkotás, az improvizáció és a testtudatosság kap főszerepet. Vigántpetenden és Kapolcson is ingyenesen látogathatók a Művészetek Völgye Fesztivál által szervezett kiállítások: többek között a HelloWood faluja vagy az Art Moments fotókiállítása. 6 éves korig ingyenes!

További infó

Víz, Zene, Virág Fesztivál

június 23-25. - Tata

A Víz, Zene, Virág Fesztivál Magyarország legnagyobb családi fesztiválját Tatán, a festői szépségű Öreg-tó partján rendezik. A család minden tagja egész nap kulturált szórakozást talál, a generációk együtt szórakozhatnak. Hazai és külföldi zenekarok lépnek fel több színpadon, felhangzanak a jól ismert pop-rock, jazz és dixieland, valamint népzenei slágerek, de a fiatalokat electro party arena is várja. Napközben változatos víziversenyek, virágkiállítás, játszóház, légibemutató, tűzijáték, kirakódóvásár, szórakoztatják az idelátogatókat. Virágbemutatók, evezősprogramok, koncertek lesznek. Az eseményen 14 helyszín közel 140 programja szórakoztatja a közönséget. 

További infó

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

július 7-8-9. - Visegrád

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg több mint három évtizede Magyarország egyik legnagyobb nyári szabadtéri történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. A háromnapos rendezvény az 1335-ös visegrádi királytalálkozó korszakát idézi fel, gyalogos és lovas lovagi tornával, várostrommal, solymász- és táncbemutatókkal, Európa számos országából és Magyarországról érkező hagyományőrző csapatok fellépésével. A látványos középkori bemutatók és programok mellett vendégeink a hangulatos vásári forgatagban csillapíthatják éhségüket, és a Királyi Borudvarban Magyarország legjobb boraival olthatják szomjukat. 14 év alatt ingyenes.

További infó

Kaláka Fesztivál

június 29.- július 2. - Eger

Idén is különleges programokkal, kiállításokkal, gyerekprogramokkal, templomi koncerttel várnak mindenkit Egerben a 38. alkalommal megrendezésre kerülő Kaláka Fesztiválon. Ez évben a fesztivál fókuszában a megalakulásának 40. évfordulóját ünneplő Bükki Nemzeti Park áll. Az első rendezvény még kétnapos volt, aztán évről évre fejlődött, később a programok egy része már átkerült más miskolci helyszínekre is és újabb ötletekkel gazdagodott. Ilyen volt például a Verskoncert (költők és előadóművészek közreműködésével), Jazz-koncert (hazai és külföldi művészekkel), tehetségkutató verseny (fiatal előadók számára bemutatkozási lehetőséget biztosítva). Ma már a Kaláka Fesztivál több napos rendezvény, számtalan miskolci helyszínt bevonva és a Diósgyőri várban is két színpad "működik".

További infó

Aranyalma Nyárindító Mesefesztivál

június 2 - 3. - Miskolc, Papszer utca 1. 

Két nap a csodák erdejében! Ott lesz a mesék apraja-nagyja, Ti se maradjatok otthon! Gyertek és találjátok meg az Aranyalmátokat! Aranyalma Nyárindító Mesefesztivál lesz Miskolcon a Herman Ottó Múzeum Öreg Papszeri Kiállítóhelyén. A rendezvényen való részvétel díjtalan! Összegyűlnek sokat hallott, sokat látott mesemondók, akik szájából élőszóban száll a mese. Hallgassátok egész nap! Kézműves mesterek mellett kezeteket munkára igazíthatjátok, portékáikat csodálhatjátok, vásárolhatjátok. Terülj - terülj asztalkámról éhetek csillapíthatjátok, szomjatok olthatjátok, zeneszóra rophatjátok. Ha nem hiszed, gyere, s járj utána!

Szigligeti Várfesztivál

június 4 - 5. - Szigliget, Vár 

A pünkösdi hosszú hétvégére két napos programsorozattal készülnek Szigligeten. A Várfesztivál szombat délelőttől egészen hétfő estig várja a látogatókat, ahol minden korosztály megtalálja a megfelelő programot. Az alsó várban kialakított színpadon fegyver és harcászati bemutatók, korhű zenéket, táncokat felelevenítő művészek és egyéb zenés-táncos műsorok szórakoztatják a közönséget. Szakértők segítségével bárki kipróbálhatja a magyarokra jellemző fegyvereket. A gyerekeknek bábszínházi előadásokkal, solymászbemutatóval kedveskednek, és amennyiben teljesítik a Várkapitány próbatételeit, a szigligeti vár apródjává is válhatnak erre a hétvégére.

További infó

Mesés várjáték Hollókőn 

július 15. - Hollókő, Hollókő Vára 

Gyerekzsivaj, jókedv, sárkány! Bátor vitézek jelentkezését várják egy mesebeli feladat teljesítésére. Középkori hangulatban az apródok megismerkedhetnek a lovagok fegyverzetével, ruházatával. Emellett a résztvevők bekapcsolódhatnak a viadalokba, várostromba, ahol szüleik és a nézőközönség buzdítására különböző harci eszközökkel vehetik be a középkori falakat. A várjátékok keretein belül lehetőség nyílik mesés kincsek megkeresésére, lakomára és a legbátrabbak pedig újra megküzdhetnek a kénköves füstöt okádó sárkánnyal.

A Pünkösdi Várjáték a végvári időszakot és a kuruc-labanc korszakot idézi fel Hollókő egyedülálló középkori várában, a vár előtti téren és a portyázó csapatoknak köszönhetően az Ófaluban is. A nap folyamán a várban a vitézek játszóházat tartanak, a zenészek pedig különböző időpontokban muzsikálnak a várban. A Balassi Bandérium vár előtti táborában sátrakkal, ágyúkkal, puskákkal, fegyverállványokkal várják az érdeklődőket. Tábori életbe mindenki be is kapcsolódhat, lehetősége lesz fegyverekkel gyakorolni, beöltözködni. A Szent László Vitézei a faluban portyáznak labancokként, akiket aztán kuruc vitézek veszik üldözőbe, majd a várnál csapnak össze, melyet számos ágyúdörrenés fog kísérni. A végvári hangulat megelevenítésére a Pavane zászlóforgatók és zenészek adják a garanciát. A nap végén az összes résztvevő segítségével ostromjátékban vehetnek részt a látogatók, melyet a győztesek lakomája követ.

További info

Tihanyi Levendula Fesztivál

június 24., 9:00–19:00 - Tihany

Az egynapos, buszos kirándulás alkalmával egy "szedd magad" levendula-ültetvényen kezdenek, ahol mindenki megpakolhatja a táskáját. Ezután helyi idegenvezetővel megismerkednek a környék nevezetességeivel, majd kézműves levendula fagyit is kóstolnak. Ha szereted a Balatont, szereted a levendulát, szereted a jó társaságot, ha mindig is szerettél volna ellátogatni de nem volt kivel.

További infó

Középkori Forgatag Diósgyőri várban

július 29 - 30. - Miskolc, Vár utca 24. 

Az év legnagyobb történelmi játéka a Diósgyőri várban, melyen egy igazi középkori királyi udvar elevenedik meg a látogatók előtt!  A XVIII. Középkori Forgatagon a várjátékok kedvelői sok újdonságra, valósághű viadalokra, és mulatságra számíthatnak középkori módra! A Diósgyőri vár ezen a hétvégén egy nyüzsgő középkori udvarrá változik, a Lovagi Tornák Terén pedig izgalmas lovagi előadásokat láthatnak, amelyen a harc "első vérig" zajlik.

További infó

Szamárfül Családi Fesztivál

augusztus 18-19-20. - Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed

Az ingyenes családi fesztiválon Pécs kulturális városrésze óriási játszóházzá változik, ahol a kézműves és zenei foglalkozások mellett zenés és bábszínházi előadásokra is ellátogathatnak Sanyi csacsi barátai... A Zsolnay Kulturális Negyedben varázslatos családi élményre készülhetnek a látogatók, mert a szülők együtt játszhatnak gyermekeikkel, és találkozhatnak a Negyed gyönyörű parkjának természeti csodáival, különleges játékokkal, állatokkal, formákkal, színekkel, hangokkal.

További infó 

Budapestimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hátizsák

Hátizsák

„Június volt s ujjongtunk, nincs tovább…” Hosszú évekig június közepe táján Dávid is átérezte az Ady-vers üzenetét, várva a „szabad mellű” örömöket ígérő vakációt. A gimnázium hat évének legutolsó tanítási napján viszont nem volt ujjongás. Valami véget ért. Eljött a búcsúzás ideje.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére