Jelenlegi hely

Ezerszer is igen! – Házasság hete 2021

Elavult intézmény vagy a világ legjobb találmánya? Számít az a papír? Mitől működik jól? A Valentin-nap környékén megrendezett Házasság hete színes programjain hiteles példákon keresztül azt mutatják be, hogy házasságban élni jó!

2021. február 7-14. között lesz a Házasság hete. Célja, hogy pozitív példákkal segítse a házasságra készülőket a felkészülésben, a közös értékek megtalálásában, segítséget nyújtson a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek, ugyanakkor megerősítést is adjon azok számára, akik házasságban élnek. 

Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik olyan bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni az érdeklődőket, amelyek örömtelivé és sikeressé és tehetik a házasságot. 

A mozgalom 1997-ben Nagy-Britanniából indult, Magyarország 2008-ban csatlakozott hozzá, idén már 4 kontinens 21 országban ünneplik. Itthon és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség is részt vett a kezdeményezésben, kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt. A kezdeményezés programjainak fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, 4 gyerekes édesanya. 

Magyarországon a szervezők minden évben egy közismert házaspárt kérnek fel, hogy legyenek a rendezvény "arcai", akik hitelesen képviselik a rendezvény üzenetét, értékeit. Egy jelmondatot is választanak az évre.

Idén a Házasság hete arcai Pálúr János orgonaművész és felesége, Pálúr Kornélia. Az általuk választott mottó, illetve a hét témája: "Ezerszer is igen!"

A rendezvénnyel szeretnék megszólítani azokat is, akik talán az előző generációk rossz példái miatt nem merik vállalni a házassággal járó elköteleződést. Nekik jó példák bemutatásával szeretnék vonzóvá tenni a házasságot, megmutatni, hogy a házasság nem ódivatú, hanem a családot és a társadalmat erősítő érték.

A szervezők hisznek abban, hogy a krízisek idején nem szabad beletörődni a nehézségekbe, késznek kell lenni tanulni, megbocsátani, változtatni, hiszen a családok szétesése lelki és anyagi károkat okoz nemcsak a pároknak, hanem az egész társadalomnak is.

Idén a programok legnagyobb része az online térben lesz, így otthonról csatlakozhatunk az eseményekhez.

Központi programok

2021. február 8. - Nemek és igenek a házasságban
Előadók: dr. Gorove László és Kriszta párkapcsolati szakértők
Helyszín: Online előadás, kezdés: 18.00

2021. február 9. - Viharálló szerelem
Előadó: dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta
Helyszín: Élő online közvetítés az ELTE ÁJK Aula Magna-ból, kezdés: 18.00

2021. február 10. - Őszintén a házasságról – Páratlan beszélgetés közismert párokkal
Résztvevők: Pálúr János orgonaművész és felesége, Pálúr Kornélia – a házasság hete idei arcai; Holló András, a „kerekesszékes tánctanár” és felesége, Makovecz Virág; Révész Szilvia motivációs előadó, a Baptista Szeretetszolgálat korábbi kommunikációs igazgatója és férje, Révész Lajos. Moderátor: Mohay Bence sportriporter.

2021. február 11.  - "Család - karrier - egyensúly" konferencia
Helyszín: Online közvetítés, kezdés: 10.00

2021. február 12. - Házasság heti igei alkalommal egybekötött orgonakoncert a Deák téri evangélikus templomból
Pálúr János orgonaművész és felesége, Pálúr Kornélia, a házaság hete idei nagyköveteinek közreműködésével
Helyszín: Online közvetítés, kezdés: 18.00

2021. február 13. - Ezerszer is igen! A házasság szakítópróbái
Előadók: dr. Tolnay Lajos és dr. Tolnayné Csattos Márta
Helyszín: Online előadás, kezdés: 16.30

További programok

  • CoeurTáncMeditáció pároknak - Helyszín: Sophianum, Budapest, VIII., Múzeum u. 19. - Időpont: 2021. 2. 12., 17.30
  • Egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig! Pál Feri atya mentálhigiénés szakember online előadása - Helyszín: Online előadás, Időpont: 2021. 2. 12.–2021. 2. 21. Egész napos

Vidéki programok településenként

További információ

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Friss: Sokan érdeklődtetek, és igen, Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére