Jelenlegi hely

Almalét a fáról – a legfinomabb téli vitaminbevitel, házhozszállítással

A gyümölcs szezon után sajnos a télire eltett lekvár, vagy szörp sem pótolja az „igazi” gyümölcs ízét – sem a vitamintartalmát. És bár a legkitartóbb gyümölcs az alma, de még az is megfogyatkozik idővel, vagy elromlik, ha nem megfelelően lett leszedve. Ilyenkor az egyik legjobb megoldás a gyümölcslé ‒ de nem mindegy, milyen!

Alapvetően vízivó család vagyunk. A cukrozott, bolti üdítőket nem szeretik a gyerekek sem, a valódi gyümölcstartalmú italokat pedig aranyárban mérik. Egyetlen olyan gyümölcslé van, amit évek óta bármikor (és literszámra) szívesen iszunk: a Daniék féle” 100%-os almalé.

Azon túl, hogy a gyerekek élvezik, hogy a levet az ötliteres dobozba helyezett speciális zacskóból egy csapon keresztül lehet kiengedni (nem nekem kell őket kiszolgálni), igazi vitaminbomba, és fenséges ‒ valódi alma ‒ íze van.


Dani család Somogy megyei gyümölcsös kertjében 

Mitől más (szerintünk sokkal jobb és finomabb) ez az almalé, mint a bolti?  Erről kérdeztem Dani Viktóriát, a családi vállalkozás oszlopos tagját.

Az almalé teljes egészében natúr termék, 100%-ban a préselt alma leve. Nem tartalmaz hozzáadott összetevőket (cukor, tartósító szer, víz, stb.). Egy liter almalé megközelítően másfél kilogramm almából készül. Az alma fajtánként kerül feldolgozásra, ily módon lehetséges, hogy a legsavanykásabb ízű gyümölcslétől a legédesebbig mindenki ízlése szerint választhat.

Az almalé nemcsak finom lesz, hanem nagyon egészséges – minden káros vagy fölösleges anyagtól mentes, tele vitaminnal.

A férjemnek egyszer volt szerencséje ellátogatni egy gyümölcslégyártó nagyüzembe. Ő azóta nem hajlandó dobozos üdítőt inni. Gyanítom, nálatok más körülmények között, máshogy dolgozzátok fel a gyümölcsöt.

Igen, a tisztaság és a gyümölcs jó minősége nagyon fontos. A mi leveink alapanyaga étkezési minőségű alma (nem hulladék, nem rohadt), melyet kézzel válogatunk. Az almát fajtánként külön préseljük, majd magas hőmérsékleten hőkezeljük.

A préselést és pasztőrözést követően a rostos gyümölcslevet még forrón zacskókba töltjük. Ezek a „bag-in-box” tasakok, melyek légmentesen záródó csapjuk segítségével biztosítják az almalé kiváló minőségét. Utolsó lépésként az ötliteres műanyag zsákok dobozokba kerülnek. Ez a tárolási forma egyszerűen kezelhető és praktikus. A termék felbontott állapotban, normál szobahőmérsékleten 2 hétig eláll.


Jó minőségű, fajtánként válogatott gyümölcsből készülnek ​a Dani 100%-os préselt almalevek, és almaléval kevert gyümölcslevek

Honnan származik az alma, amit feldolgoztok, és mióta foglalkoztok gyümölcslé készítéssel?

Magunk termesztjük, a Dani család gyümölcsös kertjében, ami Somogy megyében, Kutas határában található. Több mint 20 éve foglalkozunk almatermesztéssel, a gyümölcslékészítésre csak később álltunk rá. Évekkel ezelőtt, amikor a natúr lé gyártás kisebb üzemekben elindult, mi is máshol készíttettünk a saját almánkból 100%-os levet. Eleinte csak saját fogyasztásra, aztán már továbbértékesítésre is, sokak nagy örömére. Innen már csak egy lépés volt, hogy a saját feldolgozóüzemünket megvalósítsuk.

Nagyon fontos volt számunkra, hogy a gyümölcsök termesztése környezetkímélő technológiával történjen, ezért az almaültetvény szerepel az agrárkörnyezet-gazdálkodás, integrált gyümölcstermesztési célprogramjában. Ennek működésére a legjobb példa az, hogy közvetlenül az almás mellett vannak méheink is, akik nagy segítségünkre vannak a beporzások során. A csomagolás is újrahasznosítható: a zsák polietilénből, a doboz pedig hullámkartonból készül.


Fontos szempont a környezettudatosság:a gyümölcsök termesztése környezetkímélő technológiával történik, a Dani gyümölcslevek csomagolása pedig újrahasznosítható anyagból készül.

Csak almalevetek van?

Most már nem. Az alma mellett más gyümölcsritkaságok, pl. fekete berkenye termesztésével is kísérletezünk. A saját prés lehetővé teszi, hogy az almán kívül más gyümölcsökből és zöldségekből is készítsünk leveket.

Ezekhez az olyan alapanyagokat, amelyek a mi kertünkben nincsenek, más környékbeli termelőktől vásároljuk, akik szintén környezettudatos módon termesztik őket. Ezek a termékek elsődleges préslevek különböző arányú keverékei. Ez azért fontos, mert így általában csak egyszer vannak felmelegítve és jobban megőrződnek az értékes összetevők.


Az alma mellett olyan gyümölcsritkaságok is megtalálhatók a kínálatban, mint például a képen látható fekete berkenye

Kinek ajánljátok a „Dani” gyümölcsleveket?

Mindazoknak, akiknek fontos, hogy értékes, minőségi terméket fogyasszanak. Olyat, aminek az alapanyagának ismerik a termesztési helyét. Ahol biztosak lehetnek abban, hogy a termesztés során betartják az előírásokat és csak megfelelő minőség kerül feldolgozásra. Bátran ajánljuk gyermekeknek is, mivel nem tartalmaz hozzáadott anyagot.

Rendelhető gyümölcslevek

ALMALEVEK
- 5 LITERES KISZERELÉSBEN -

EGYÉB GYÜMÖLCSLÉ
- 3 LITERES KISZERELÉSBEN -

  • Fuji (édes)
  • Golden (édes)
  • Jonagold (édes)
  • Idared (félédes)
  • Braeburn (félédes)
  • Elstar (félédes)
  • Jonathan (félédes- savanykás)
  • Granny Smith (savanykás)
  • Meggy 
  • Alma-Fekete berkenye 65:35
  • Alma-Homoktövis 90:10
  • Alma-Fekete bodza 65:35
  • Meggy-Alma (50:50)
  • Cékla-Alma (50:50)

Még több termék és rendelés ›› itt a webshopban
Házhozszállítás már Budapest területén is!
Újdonságokért, akciólkért kövesd a Dani Almalevek FB oldalát

- Imami.hu -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Válogatott segítség a nehéz napokra – válassz könyvet pszichológusi ajánlással

Válogatott segítség a nehéz napokra – válassz könyvet pszichológusi ajánlással

Egyre többen keresnek kapaszkodót a hétköznapi stressz, a bizonytalanság, a szülői kihívások vagy akár a belső feszültségek feldolgozásához – legyen az egy jó könyv, egy segítő társasjáték, ilyenkor jól jön egy megbízható forrás, ahol valódi szakértelemmel válogatták össze az ajánlatokat. Mostantól ilyen hely a Mindwell Pszichológiai Webshop is.
Fagyi napja: idén se hagyd ki!

Fagyi napja: idén se hagyd ki!

Az Élmény és Szakértelem Alapítvány idén is május 8-án rendezi meg a Magyar Fagylalt Napját. A csatlakozott cukrászdák és fagylaltozók 50%-os akció keretében várják a fagyi szerelmeseit. A kedvezményes fagyiár legalább 4 különböző fagylaltízre és az ezekből vásárolt összes gombócra vonatkozik.
Maxoljuk ki a kávézást!

Maxoljuk ki a kávézást!

Gratulálunk mindenkinek, aki sikeresen teljesítette a nagy húsvéti kihívást: takarítás, sütés-főzés, dekorálás, ajándékvásárlás, bájolgás a rokonokkal. És arra gondoltunk, a tipikus háziasszonynak most pont úgy hiányzik valami jó kis háztartási hack, mint egy nekifutásból hátbavágás. Így a héten arra adunk tippeket, hogyan találhatunk több élvezetet a hétköznapok legegyszerűbb élvezetében: a kávézásban. Mert kávézni jó, pláne, ha valaki szereti.
A digitalizáció változásával az agyunk is jelentősen változott

A digitalizáció változásával az agyunk is jelentősen változott

Nálatok sem csúszik le a kötelező olvasmány, mint kerék az olajos lejtőn? Nem véletlen! Megváltozott a gyerekeink agya a miénkhez képest: nem is egy területen és nem is keveset. Csak az elvárások nem változtak. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére