Jelenlegi hely

Állatkertek Éjszakája 7 helyszínen

Tizedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte eddig 7 állatkert, vadaspark, „állatos” bemutatóhely csatlakozott. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják augusztus 27-án, a nyár utolsó péntek estéjén.

Különleges esti programok országszerte 7 bemutatóhelyen

Ezen az estén Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, Veresegyházán a Medveotthon, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Szarvason a Körösvölgyi Állatpark, Pécsett pedig a Pécsi Állatkert kínál különleges programokat a nagyközönségnek.

Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest

Idén újra izgalmas programokkal, érdekességekkel, éjszakai látványosságokkal várják az Állatkert barátait. Lesz többek között elefánttréning és mókás fókaest, denevérek tánca program, bátorságpróba, szelfidoboz és fellép a Kaukázus zenekar akusztikus formációban.

A Varázshegy programjait színesíti az „Állati hálószobatitkok" című előadás, melyet inkább a felnőtt látogatóknak ajánlanak.

Tropicarium

Az Állatkertek Éjszakája alkalmából, augusztus 27-én egy különleges eseménnyel vár a Tropicarium. Az este hangulatáról DJ, hangulatvilágítás és koktélok gondoskodnak. Az első 150 látogatónak ajándék koktélt kap. 

Egész estés programok:

  • Ha régóta vágysz arra, hogy testközelből is megnézhesd az állatokat, akkor a külön erre kialakított szelfisarokban lehetőségetek lesz fotózkodni velük állatgondozóink segítségével.
  • Az est folyamán a Tropicarium búvárai lemerülnek a cápák közé az 1 millió literes akváriumunkba, ahol velük is tudtok szelfizni, közben pedig személyes történeteket is hallhatok az akváriumunk lakóiról.
  • Merülés után közvetlen beszélgetésre invitálnak, ahol feltehetitek kérdéseiteket búvárainknak.
  • Mindemellett különleges látványetetésekkel is készülnek.

Veresegyházi Medveotthon

Augusztus 27-én a látogatók megismerkedhetnek testközelből a hüllőkkel, de lesz előadás a nagyragadozókról, lámpás állatkeresés, éjszakai vonatozás és még sok érdekes program. A belépés a kedvezményes családi jegy megvásárlásával történik.

Körösvölgyi Állatpark

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelye színes programokkal várja vendégeit. Idén, augusztus 28-án „Legendás vadak, vad legendák” címmel rendezik meg az eseményt.

A délelőtt folyamán minden vállalkozó kedvű vendég megformázhatja gyurmából kedvenc állatparki lakóját az állatszobrászat keretében, alkotását pedig haza is viheti. Kinyomozható lesz a Bagolykapun túli rejtély és természetesen a Kölyök-zug játszótér és az Állatsimogató is nyitva lesz.

A kora délutántól estébe nyúló programok során számos olyan állatokkal kapcsolatos mítosz és história tárul fel, melyek a megszokottól egy kicsit más perspektívában is segítenek bemutatni a Kárpát-medence csodálatos élőlényeit. A program nem titkolt célja az is, hogy az egyes állatfajokról szóló tévhiteket és tényeket is feltárja a vendégek előtt, miközben látványetetések is színesítik majd a látnivalókat.

Az Állatpark látogatóközpontjának vetítő termében két alkalommal is bemutatásra kerül a Négy Évszak a magyar pusztán című lebilincselő természetfilm.

Nagyerdei Kultúrpark, Debrecen

A Debreceni Állatkertben és Vidámparkban augusztus 27-én pénteken este 19-től 23 óráig tartanak a programok. Ezen a különleges estén olyan élmények várják az érdeklődőket, amelyeket egy évben csak egyszer lehet átélni, hiszen az éj leple alatt közelebb kerülhetünk az Állatkert lakóihoz és feltárulkoznak az éjszaka titkai, a kert titokzatos élete. A látogatók az este különleges varázsában szakvezetéssel leshetnek be a kulisszák mögé.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Augusztus 27-én az éjszakai etetések során a látogatók megismerhetik az éjjel aktív állatok természetes viselkedését, testközelbe kerülhetnek a „nemszeretem” állatokkal, és számos érdekességgel találkozhatnak a kísérő programokon.

Pécsi Állatkert

A Múzeumok Éjszakájához hasonló, országszerte megrendezésre kerülő esemény 2012-ben indult útjára első alkalommal. Azóta, az állatkertek és vadasparkok minden év augusztus végén várják a látogatókat izgalmasabbnál-izgalmasabb éjszakai kalandokkal. 

A Pécsi Állatkert idén is színes programokkal várja látogatóit, akik bepillanthatnak az állatok éjszakai életébe, a látványetetések alkalmával pedig kulisszatitkokat is megtudhatnak egy-egy lakónkról. Mindemellett a kicsiknek akadálypályával, ingyenes arcfestő programmal,  a nagyobbaknak paraszobával és bátorságpróbával készülnek.

A főépület homlokzatán fényfestés fogadja majd az ide érkezőket, de – egyebek mellett – a közkedvelt tűzzsonglőr és a csillagászati bemutató sem maradhat el. 

A program időpontja: 2021. augusztus 27., 9.00 – 22.30 Pénztárzárás és utolsó belépési lehetőség: 21.30

A részletes programot keressétek az állatkertek oldalán.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére