Jelenlegi hely

5 dolog, amit nem tudtunk a Balaton-átúszásról

Mi történik, ha elfáradunk úszás közben? El lehet tévedni az útvonalon? Hogyan kerül át a csomagunk az indulási pontról az érkezőre? Hogyan léphetünk kapcsolatba szeretteinkkel, ha a mobilunkat az úszás előtt a túlsó parton hagytunk? Július 20-án 42. alkalommal rendezik meg a LIDL Balaton-átúszást, amellyel kapcsolatban - főleg az első alkalommal indulók körében - sok kérdés merülhet fel. Most megválaszoljuk a kihívás kapcsán felmerülő legizgalmasabbakat. 

El lehet tévedni úszás közben?
Emiatt nem érdemes aggódni, mert ha nem a tömeget követjük, akkor sem lehet eltévedni: a pálya jobb oldalán ugyanis 50 méterenként vitorlások állnak, bal oldalt pedig kajakosok és vízimentők figyelik az úszókat. A teljes hosszt úszók (5,2 km) esetében már a rajtból látszik a célkapu, így úszás közben könnyen tartható az irány; a féltávot (2,6 km) teljesítőknek a szakasz első felében egy úszófolyosót alakítanak ki, a második felét pedig a Balaton-átúszás mezőnyével együtt haladva tehetik meg. 
 
Hogyan kerül át a csomagom Révfülöpről Balatonboglárra? 
Az úszást már a legkisebb plusz teher is nehezíti, így nem célszerű a fürdőruhán és az úszószemüvegen, esetleg sapkán túl mást is magunkkal vinni. Viszont így sokakban felmerülhet a kérdés, hogyan kerülhetnek át a ruháik, felszerelésük a Balaton egyik partjáról a másikra. Szerencsére a papucsért nem kell visszaúszni, ugyanis indulás előtt Révfülöpön le lehet adni a táskát a “Csomagleadás” feliratú sátorban. Ekkor egy újabb számot és egy betűkódot írnak a versenyző
karszalagjára, amelynek bemutatásával majd át tudja venni a leadott csomagot az érkezési ponton, Balatonbogláron. 
 
Hogyan jutok vissza a kiindulási pontra?           
Könnyen előfordulhat az az eset is, hogy valaki szeretne visszajutni a rajthoz. Természetesen erre is van lehetőség: az esemény ideje alatt folyamatos a hajóközlekedés Balatonboglár és Révfülöp között; a járművek akkor indulnak útnak, amikor megtelnek utassal. A résztvevők egy alkalommal ingyenesen igénybe vehetik a hajót a nevezési visszaigazolás vagy a helyszínen igényelt igazolás bemutatásával. 
 
Hogyan hívhatom fel a szeretteimet? 
A verseny teljesítése után az (egyik) legjobb pillanat, amikor elbüszkélkedhetünk vele a szeretteinknek – de mi van akkor, ha éppen nem tudnak a helyszínen részt venni, vagy a kiindulási pontnál maradtak? A Yettel segítségével az esemény teljes ideje alatt, a saját mobilunk nélkül is könnyen elérhetjük a családtagjainkat, barátainkat: a szolgáltató a révfülöpi és a balatonboglári oldalon is 5G MobilPontokat létesít, ahol a táv teljesítését követően egyből fel tudjuk hívni a
szeretteinket. Emellett az indulók karszalagján rögzítik a számukra fontos személyek telefonszámát is, amit így nem kell fejben tartani, és száz százalékban az úszásra lehet koncentrálni. A Balatonbogláron várakozó családtagok és a versenyt teljesítők pedig a “Töltődj fel” chill zónában tudnak pihenni, egy különleges AI fotós aktivitásban részt venni vagy akár mobilt tölteni a verseny ideje alatt. 
 
Mit csináljak, ha elfáradok úszás közben? 
Bár elsőre ijesztően hangzik, hogy mi történik, ha valaki elfárad a Balaton közepén, ez sokkal gyakoribb, mint gondolnánk. A többség 2,5 - 3,5 óra alatt teszi meg az 5,2 km hosszú távot, így nem csoda, hogy sokan időközben megpihennek, vagy a forró napsütésben csillapítanák a szomjukat. Ilyenkor sincs semmi probléma, ugyanis a pálya oldalán álló vitorlásokon meg lehet pihenni, illetveszőlőcukrot és vizet is tudnak adni. A július 20-ra szervezett 1 42. LIDL Balaton-átúszás kiemelt partnere a Yettel. A mobilszolgáltató egész évben fejleszti Balaton környéki hálózatát, a verseny idején pedig kiemelt készültséggel is biztosítja a megfelelő mobilhálózatot annak érdekében, hogy mindenki azonnal elérhesse szeretteit, amint teljesítette a versenytávot.

Fontos:

A megrendezésről vagy rossz idő esetén esetleges lemondásról a BSI szervezői csapata az esemény előtt 2 nappal, július 18-án délben ad tájékoztatást.

Tervezett esőnapok: július 21., július 27.,július 28., augusztus 3., augusztus 4, augusztus 10., augusztus 11.

Bővebben ITT

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Mosogatógép tabletta praktika

4+1 házi praktika mosogatógép tablettával

Mit tegyünk, hogy a mosott ruha illatos, a mosógépünk pedig hosszú életű legyen?
Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Jöhet egy nyári piknik? Piknikezni klassz dolog, olyan, mintha kivinnéd a vacsorát a parkba. Nem kell aggódni a morzsákért, a kézzel evés esetlegessége miatt az etikettért. Valahogy mindenki lazább, jókedvűbb és éhesebb is persze. Játszhattok, dumálhattok, kütyümentesen a zöldben... lehet csajos, romantikus, borozgatós vagy gyerekes, a jó hangulat és élmény garantált!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére