Jelenlegi hely

20 kiváló hely osztálykirándulásra

Magyarország legizgalmasabb helyszínei közül válogattunk osztálykirándulás célpontokat. Minden megyéből találsz egy-egy látványosságot. Hogy idén tényleg izgalmas helyek közül tudjatok válogatni a szülőin:

Íme, a klassz programok az ország minden tájáról:

Bács-Kiskun megyében a kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis évente egyszer nyílt héten várja az iskolásokat előzetes bejelentkezéssel. Ilyen kalandban nem mindenkinek lehet része! Jakabszálláson a Magyarkert pedig állatsimogatóval és "tengerparti" fürdési lehetőséggel várja a gyerekeket a tanösvényeken, szakvezetéses túrákon, kézműves foglalkozásokon és a "pusztai olimpián" túl. További Bács-Kiskun megyei célpontokért és Kedvezményekért KATTINTS IDE!

Baranya megyében Bikalon reneszánsz időutazáson vehet részt az osztály az Élménybirtokon. A Bükkösdi Ökopark állatállományával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, tanösvényeket járhatnak be, sorversenyeken és kincskeresésben vehetnek részt a gyerkőcök. További Baranya megyei célpontokat ITT TALÁLSZ!

Békés megyében Szarvasra látogatva a Pepi Kertben sétálva egy páratlan szépségű arborétumot járhatnak be a diákok, ott felszállhatnak a sétahajóra a Körösön, a szomszédságban megnézhetik a Mini Magyarország Makettparkot és az Anna ligetben különleges állatfajokkal ismerkedhetnek. További Békés megyei kirándulóhelyekért KATTINTS IDE!

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az Aggteleki Nemzeti Park gondos házigazda. Barlangi és felszíni túrákkal, szakvezetéssel és tematikus kirándulásokkal, valamint nyílt napokkal várják a kiránduló osztályokat Aggteleken és környékén. Tovább!

Csongrád megyében sövény és vesszőlabirintussal, trükkös feladványokkal és életnagyságú logikai társasjátékokkal, valamint szabadtéri programokkal várja a Csillagösvény Élménypark az ópusztaszeri történelmi emlékhely szomszédságában a kiránduló osztályokat, csoportokat. Tovább! 

A Vértesszőlősi Őstelepen a történelemből ismert Samuval találkozhatnak az érdeklődők a Nemzeti Múzeum kiállítóhelyén.

Fejér megyei kirándulóhelyekért KATTINTS IDE!

Győr-Moson-Sopron megyében Lipóton várja a Lipóti Pékség üzemében kiépített üveggaléria és kávézó az érdeklődőket, akik betekintést nyerhetnek az üzem működésébe és a pékszakma mesterfogásaiba a Lipóti Pékség szakemberének vezetésével. Tovább!

Hajdú-Bihar megyében a Hortobágyi Pusztai Állatpark és a Debreceni Állatkert és Vidámpark is érdekes úti cél lehet ritka állatokat látni és vidámparki játékokat élvezni. További Hajdú-Bihar megyei kirándulóhelyekért KATTINTS IDE!

Heves megyében járva ne hagyd ki a Tisza-tavi Ökocentrumot, ahol Hatalmas édesvizi akvárium, vidra látványetetés, 3D mozi, tanösvény és vizisétány várja a Poroszlóra látogató osztályokat. Tovább!     

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Hortobágyi Nemzeti Park gondozásába tartozó Tiszakürti Arborétum Kalandpark természeti szépségekkel és páratlan kalandokkal várja az oda kirándulókat. Tovább!

Komárom-Esztergom megyében a Pilisi Parkerdő Zrt. felügyeli a páratlan élményt kínáló Rám-szakadékot. A természeti képződmény igazi mászásélményt biztosít az arra kirándulóknak, kiépített kapaszkodók és létrák segítségével hódíthatják meg a kezdő túrázók is a gyönyörű erdei szakadékot. Tovább!

Nógrád megyében Ipolytarnócon miocén kori ősmaradványok, növény és állati csont lenyomatok, valamint megkövesedett ciprusok találtak otthonra. Emellett a park lombkorona sétánnyal és 4D! mozival, tanösvényekkel és geológiai túrával várja az érdeklődőket. Tovább!

Pest megyében a Veresegyházi Medveotthonba olyan medvéket fogadnak be, akik kegyetlen körülmények között éltek korábban. A mackók barátságosak, emberhez szoktak és nagyon hálásak, ha a látogatók mézzel kínálják őket az otthon fakanalai segítségével. Az otthon lakóinak csoportja mosómedvékkel, ormányos medvékkel, farkasokkal, rénszarvasokkal és madarakkal is bővült. További Pest megyei kirándulóhelyekért KATTINTS IDE!  

Budapesten vár a Csodák Palotája, a Tropicarium, az Országház és az Orczy Kalandpark.  További budapesti célpontokat ITT TALÁLSZ!  

Somogy megyében Patcán a Katica Tanya egy 10 hektáros élményparadicsom állatsimogatóval, csúszdaparkkal, kültéri játékokkal, kötélpályával, öreg gépek parkjával, palánkvárral és vízi attrakciókkal. További információt ITT TALÁLSZ!

Szelíd szarvasokat simogatva, vaddisznókkal, dámszarvasokkal, muflonokkal és őzekkel kerülhet ismeretségbe a Bőszénfára látogató. Az állatpark lovaskocsis kirándulással bejárható, az étteremben a vadállományból készült specialitások kóstolhatók. Sokat megtudhatunk az agancsokról és agyarakról is. Tovább!     

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Nyíregyházi Állatpark, a Sós-tó Zoo az állatfajok változatos bemutatása mellett Maki erdővel (ahol szabadon járnak a vendégek között a makik), papagáj és fóka showval, ócenáriummal, látványetetésekkel és akár tevegeléssel várja a kíváncsi kirándulókat. Tovább!

Tolna megyében járva nem lehet kihagyni a Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontját, ami játékos panelekkel és makettekkel mutatja be az erőmű és az atomenergia működését. A témában további érdekességeket az Atomenergetikai Múzeum mutat, majd az üzemi területen kiépített üvegfolyosókról szakvezetéssel látogathatók a reaktorok és a vezénylőterem. Tovább!

Vas megyében  Kőszegen a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban a Kőszegi-hegység növény és állatvilágával ismerkedhetnek meg az ide látogatók, élményösvényen, óriáskirakóval és gólyalabirintussal juthatnak közelebb az érdeklődők a természethez. A szomszédban az Alpannónia szabadidőpark található, a látogatóközpont pedig kiváló kiindulópontja a hegyi túráknak. Tovább!

Veszprém megyében a Pannon Csillagda Bakonybélen csillagászattörténeti kiállítással, a planetáriumban 3D-s szupermozival, távcsőparkkal várja az érdeklődő csoportokat, este pedig az intézmény prémiumkategóriás műszerei és szakemberei segítségével távcsöves bemutató keretében kerül sor az égitestek megfigyelésére. Tovább!

Zala megyében pedig a Rezi Dínóparkban a kalandpark dínós környezetben várja a merész kalandorokat a drótkötélpályáján, mászófalon, dinogoltatón és a többi attrakción. Tovább!

A kirándulóhelyek mindegyike lelkesen fogadja a csoportokat, osztályokat és számos egyéni ajánlattal igyekszik a látogatást megszínesíteni, feledhetetlenné tenni.

 

Ha ellátogattok valamelyikbe, írd meg a véleményed! Milyen volt?

Szerző: Ágnes, Csabaimami

Képek: szerző saját képei és a linkelt imami oldalak képei

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2021 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére