Jelenlegi hely

Mit nézz meg Budapesten? 8+1 ismert és kevéssé ismert látnivaló

Minden városban van az a kategória, amit "látni kell"! Ha Budapest, akkor például kihagyhatatlan a Parlament, a Budai Várnegyed, a Halászbástya, a Hősök tere, a Szent István Bazilika, Vajdahunyadvár. Azonban nem csak a klasszikus turistalátványosságokat érdemes felkeresni, hanem érdemes időt szakítani a kevésbé nyüzsgős helyekre is. Ebben a cikkben kilenc kedvencünket hoztuk el. Ha a fővárosba látogatsz, ide mindenképp kirándulj el.

1. Városligeti-tó

A Városliget közepén található Budapest legnagyobb mesterséges tava. A tó ilyen formáját a XIX. században nyerte el, amikor a park kialakítására került sor. Nem csak egy szép látvány, hanem különböző tevékenységeknek is otthont ad. Nyáron a tó körül lehet kirándulni, piknikezni, vagy akár hajókázni a tavon, míg télen a tavat jégpályaként használhatjuk.
(Pontos helyszín: Budapest, XIV. kerület, Városliget)


Fotó: Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó Facebook

2. Orczy park

Vagy más néven Orczy-kert egy csodálatos park a Józsefvárosban, amely 1902-ben nyílt meg. A park Budapest egyik legnagyobb zöldfelület, ahol megfigyelhetjük az öreg fákat, amelyek számos madár számára nyújtanak menedéket. A park környezete az elmúlt években sokat fejlődött, és rengeteg érdekes étterem és kávézó található a környéken. Itt is lehet piknikezni, csónakázni, a gyerekekkel játszótéren lógni, sportolni.
(Pontos helyszín: 1089 Budapest, Orczy út 1.)

Fotó: NKE Campus XXI. Nonprofit Kft. Facebook

3. Törley Látogatóközpont

Egy kiváló helyszín azok számára, akik szeretnék felfedezni a magyar pezsgő kultúrát és történelmet. A látogatóközpont a Törley Pincészetben található, amely Magyarország legnagyobb és legrégebbi pezsgőpincészete. Ha érdekel, hogyan készül a pezsgő, milyen alapanyagokat használnak, és hogyan alakulnak ki az egyes ízek, valamint szeretnél isteni borokat és pezsgőket kóstolni, akkor ezt a prograot semmiképp ne hagyd ki. 
(Pontos helyszín: 1221 Budapest Anna utca 7.)

Fotó: Törley Múzeum weboldala

4. Párizsi udvar

A Párizsi udvar Budapest egyik legizgalmasabb épülete, amelyet az 1900-as évek elején építettek a Párizsi Eiffel-csarnok mintájára. Az épület a közelmúltban újra megnyitott, és ma már luxus áruház és étteremként üzemel.
(Pontos helyszín: 1053 Budapest, Ferenciek tere 10.)


Fotó: Párisi Udvar Hotel Budapest Facebook

5. Központi Vásárcsarnok

A Központi Vásárcsarnok a Fővám tér mellett található, és Budapest legnagyobb és legrégebbi fedett piaca. Az épület 1897-ben épült, és azóta is a helyiek és a turisták egyik kedvenc helye. A piac színes és változatos kínálattal rendelkezik, ahol lehetőség van friss zöldségeket, gyümölcsöket, húst, halat, fűszereket és egyéb élelmiszereket vásárolni.
(Pontos helyszín: 1093 Budapest, Vámház körút 1-3.)

Fotó: Központi Vásárcsarnok Facebook oldala

6. Aquincum Római Múzeum

Az Aquincum Római Múzeum Budapest egyik legfontosabb régészeti helyszíne, amely a város északi részén található. Aquincum egykoron a római Birodalom egyik fontos települése volt, és a múzeum bemutatja az itt talált régészeti leleteket és emlékeket. A múzeum területén találhatóak a római kor épületei és maradványai, például az amfiteátrum, a fürdők és a villák. 
(Pontos helyszín: 1031 Budapest, Szentendrei út 135.)


Fotó: Aquincumi Múzeum Facebook oldala

7. Petőfi Irodalmi Múzeum

A Petőfi Irodalmi Múzeum a főváros egyik legérdekesebb múzeuma, amelyet a magyar irodalom nagyjának tiszteletére hoztak létre. A múzeumban Petőfi Sándor életével és munkásságával kapcsolatos kiállítások találhatók, valamint számos nagy magyar írónk munkái is megtekinthetők itt. A "PIM" emellett számos rendezvénynek otthont ad: irodalmi beszélgetések, felolvasóestek, könyvbemutatók, koncertek és színházi előadások is rendszeresen helyet kapnak falai közt.
(Pontos helyszín: 1053 Budapest, Károlyi utca 16.)

Fotó: Budapestimami

8. Gül Baba Türbéje és Rózsakert

Budapest rejtett kincsei közé tartozik Gül Baba sírhelye (türbéje), amely a török időkben készült, az egyik legrégibb építészeti emlék hazánkban. A türbe egy szép parkban található, ahol kellemes sétákat lehet tenni és piknikezni. Az épület belső kialakítása és díszítése rendkívül lenyűgöző, csakúgy, mint a lépcsőzetes rózsakertje és levendulakertje is. 
(Pontos helyszín: 1023 Budapest, Mecset utca 14.)


Fotó: Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány Facebook

+1 Duna-korzó

A Duna-korzó Budapest igazi festői helyszíne, ahol lehet sétálni, kávézni vagy egy kellemes ebédet elfogyasztani. A korzó Budapest leghosszabb sétányának számít, és lenyűgöző kilátást nyújt a Dunára és a városra. A korzó közelében található a Nemzeti Színház, a Vigadó koncertterem és a Pesti Vigadó. Ha csak rövid időt tudsz tölteni a városban, itt egy laza séta alatt magadba szippanthatod Budapesti hangulatát.


Fotó: Pixabay

- Budapestimami -

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére