Jelenlegi hely

Lessük a tavaszt a medvékkel - Medveprogramok országszerte

Február elején már nagyon várjuk a tavaszt, és ebben segítenek nekünk a macik is. Annyira örülnénk már egy igazi tél(nek) és utána egy szép tavasznak! Így nem csoda, hogy mindenkit érdekel, hogy február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony Napján kibújik-e a medve a barlangjából.

A néphagyomány szerint, ha az ekkor téli álmából ébredő medve nem vált pizsit, és visszabújik, mert megijed az árnyékától, akkor messze még a tél vége. Ha borús, felhős napra ébred, és nem ijeszti el az árnyéka, akkor hamar vége lesz a télnek.

A medve név szláv eredetű: medved, medvegy szó eredetileg „mézlátót”, „mézmutatót” jelentett (az ősszláv med, „méz” és vedj „látni” szavak összetétele). Az ősi szláv megnevezés valószínűleg olyan totemisztikus alapon született körülírás, mint az ősi magyar farkas és szarvas szavak. A totemként tisztelt állat valódi nevének kiejtését ugyanis tabu tiltotta. (Forrás)

Medveles programok országszerte

Idén, 2024-ben ez az alkalom a péntekre esik, így van, aki már azon, van, ki a következő hétvégén medvézik. Nézzük, melyik helyszínen milyen programok is várják országszerte a családokat!

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadasparkba látogatók Romulusszal, a barnamedvével és több időjós kollégájával csekkolja az árnyékát február 3-án, szombaton 11 órától. Közeleg a tavasz vagy még várat magára? Mit jelent a “farkasordító hideg” kifejezés? Mire következtethetünk, ha a varjak télen a szántóföldeken gyülekeznek?

A medve látványetetés közben izgalmas nép hiedelmeknek járhatunk utána, majd a lovaknak és a szamaraknak kedveskedünk némi harapnivalóval.

Ovis Medve-les január 29 – február 2. között különleges szakvezetésekkel várják az ovis csoportokat, ahol játékos, interaktív foglalkozás keretein belül ismerhetik meg a medvéket.

A Vadasparkról információkat ITT találsz.

Romulus napi edzése közben beszélget a gondozójával

Mackófarsang Debrecenben

A Debreceni Állatkert főszereplői lesznek a medvék a 2024. február 10-i Mackófarsangon! 

Megtudhatjuk, hogy messze van-e még a tél vége, Dönci, az örvös medve megjósolja, mennyit kell várnunk a tavaszra. Interaktív szakvezetés keretében a medvefélék családjának tagjaival, sőt, a nálunk élő névrokonaikkal is megismerkedhetnek a látogatók. Nagyon sok családi program, kemény medvés napok várnak ránk!

Részletes program a Facebook oldalon ITT!

Időjóslás a Kecskeméti Vadaspark medvepárjával

Itt komolyan veszik a tavaszvárást! Idén is együtt szurkolhatunk 10 órától az itt élő örvös medvéknek, Lucky-nak  és Buddha-nak.

Nikoláj Pécsen vár

Pécsett is szeretik a medvéket, az látszik!

Nikoláj, a Pécsi Állatkert barna medvéje január 23-án ünnepli a születésnapját. A fotón látható tavalyi tortáján (melyet egyébént jó medve módjára egyetlen mozdulattal "megsemmisített") minden volt, mi szem s szájnak ingere. Lépes méz, dió, mogyoró, aszalt áfonya, túró rudi, körte, alma, répa s mandarin, no meg persze mackónk kedvenc hala, a ponty. 

A 2024. február 3-án, szombaton igazi, programokban gazdag családi nap várja a látogatókat! A részletes programokat  ITT  találod. 

Ezen a napon medve jelmezben, álarcban érkező látogatóknak a kombinált jegyek árából 10%, az egyéni jegyek árából pedig 20% kedvezményt kapnak.

Nyíregyházi Vadaspark

Az ország egyik legjobb állatkertje úgy tűnik, idén sem tart medveleső programot, de az igaz medverajongóknak így is kihagyhatatlan helyszín! 

Az országban egyedülálló módon több medvefajt is él náluk: a jegesmedve, a barnamedve és Dél-Amerika egyetlen medvefaja, a pápaszemes medve is. Ráadásul tavaly októberben született egy kis vörös macskamedve is az állatkertben, macska is, medve is, komoly cukisági faktor!

Hogy odatalálj, ITT tudsz informálódni.

Nyugdíjas medvehölgyek Szegeden

Mici és Ursula, a Szegedi Vadaspark két nyugdíjas medvehölgye dönti el idén 2024. február 2-án, pénteken, hogy rövidesen beköszönt-e a tavasz Szegeden. Találkozó 11 órakor a medvék kifutójánál!

Szeretnék a tanárok figyelmét felhívni arra, hogy a csoportoknak a regisztráció kötelező a zoopedagogia@zooszeged.hu címen! Mielőtt elindultok, a további infókat itt találjátok.

Veszprémi Állatkert

A 4 fős baribál azaz amerikai fekete medve csapat mellett 2 cuki vörös macskamedve vagy más néven kis panda is várja a látogatókat egész évben. A Veszprémi Állatkert különleges afrikai szavanna játszótere, Díno parkja mellett még egy Kölyök dzsungel is izgalmas programot kínál.

Medveles a Kecskeméti Vadaskertben!

2024. FEBRUÁR 2. (péntek) 10:30 ÓRA

Izgalommal várjuk, hogy pénteken a Kecskeméti Vadaskert örvös medvéi, Lucky és Buddha előbújnak-e a barlangjukból, meglátják-e az árnyékukat!

Az időjóslás 10:30-tól látványetetéssel kezdődik!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

AKI A PÉNTEKI LÁTVÁNYETETÉSI PROGRAMRA NEM TUD ELJÖNNI, AZOK KEDVÉÉRT SZOMBATON ÉS VASÁRNAP IS MEGTARTJUK 10:30-TÓL UGYANEZT A PROGRAMOT!

Medve-nap Szombathelyen

Bár a városban nincs Vadaspark, mégsem maradnak a szombathelyiek Medve-nap nélkül!

Időpont: FEBRUÁR 3. 14:00-18:00
Helyszín: Smidt Múzeum

Játékok, mesék, jelmez, múzeumpedagógiai foglalkozás, mackókiállítás és még sok-sok mackós program

Részletek itt

Izgalmas medvés kalandokat kívánunk!

ADL - Debrecenimami

Forrás: a cikkben szereplő helyszínek Facebook oldala és weboldalai

Hozzászólások

Az online kaszinók egyik fő vonzereje a rendkívül széles játékkínálat. Míg a hagyományos kaszinókban gyakran korlátozott a hely és az elérhető játékok száma, addig az online 

Multi Dice játék platformokon szinte korlátlan a választék. Ezen felül az online kaszinók gyakran különféle bónuszokat és promóciókat kínálnak új és meglévő játékosok számára, mint például üdvözlő bónuszok, ingyenes pörgetések és hűségprogramok.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére