Jelenlegi hely

Kiállítás nyílt a Városligeti Promenádon a Magyarország 365 fotópályázat képeiből

Ingyenes fotókiállítás nyílt szeptember 19-én a Magyarország 365 fotópályázat tavalyi kiírásának díjazott, illetve legjobb képeiből a Városligetben. A mintegy 140 alkotást felvonultató szabadtéri tárlat a mai Magyarország természeti szépségeit, építményeit, életképeit mutatja be különleges pillanatokat megörökítve.

A Magyarország 365 kiállításon profi és amatőr fotósok felvételei egyaránt szerepelnek. Az alkotók GoPro kamerával, telefonnal, drónnal és klasszikus fotográfiai eszközökkel egyaránt dolgoztak. A tárlat anyagát a 2023-ban beérkezett 44 ezer alkotásból válogatva állították össze.

Az alkotók fényképeztek természeti és épített örökséget, életképeket, kulturális hagyományokat, mindazt, ami a közösségünket, létünket igazolja és indokolja. A kezdeményezés fontos küldetése, hogy ösztönözze a fotográfia iránti érdeklődést és lehetőséget biztosítson az amatőr és profi fotósok számára, hogy megmutassák tehetségüket. A díjazott és legjobbnak ítélt fotókból évente rendeznek kiállításokat az ország különböző pontjain.

A szervezők kísérőprogramokkal is készülnek. A Liget Budapest továbbá exkluzív vezetett sétákat szervez a tárlathoz kapcsolódóan, ezek keretében a kiállításban szereplő fotók történetét ismerhetik meg a résztvevők. A sétákat heti két alkalommal, szombatonként 13:30-kor és vasárnaponként 16:00-kor tartják, elsőként október 5-én. A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a Liget+ (ligetplusz.hu) honlapon lehet megtenni.

A tárlat november 3-ig tekinthető meg a Városligeti Promenádon.

Forrás

- Budapestimami -

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?
Süsü mesés világa

Süsü mesés világa

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 30.Korcsoport: 4-10 éves korosztály számára
Titkos macskarandi

Titkos macskarandi

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 18.Korcsoport: áltatános iskola felső tagozatos gyermekek
Macskarikatúra pályázat

Macskarikatúra pályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 18.Korcsoport: középiskolás fiataloknak és felnőtteknek

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére