Jelenlegi hely

Az élet apró örömei – Idén is lesz Szeláví! fesztivál

Fesztivál piknikhangulatban, zene, tánc, koncertek a szabadban Dömösön, a természet lágy ölén, levendulavirágzás idején. Összművészeti, családias hangulatú kisfesztivál a szabad ég alatt. Idén ottalvós lesz!

Negyedik alkalommal rendezik meg a Szelávi! Fesztivált, amelynek helyszíne idén a Dunakanyarban található Dömös lesz. Mások mellett a Platon Karataev, a Lázár tesók, a Mordái, a Konyha, a Lóci játszik, valamint Henri Gonzo és a Papírsárkányok is fellép május 31. és június 2. között. A fesztivál a koncertek mellett irodalmi programokkal és beszélgetésekkel, workshopokkal, kirándulásokkal is várja az érdeklődőket.

A koncertek két helyszíne a Pajta Pódium és a Szelávi! Színpad. A nyitónapon, május 31-én elsőként Leskovics Gábor (Lecsó), a Pál Utcai Fiúk frontembere zenél, őt a Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) által alkotott Aranyakkord követi, majd az este folyamán a Lázár tesók, a Mordái, végül Fodor Máriusz egyszemélyes elektronikus projektje, a Superflake ad koncertet.

Június 1-jén szombaton Temesi Blanka akusztikus koncertje nyitja a programot, utána a Konyha zenekar, majd Sallai Laci énekes-dalszerző lép színpadra, este pedig a Lóci játszik, a Savages y Suefo dj-producer duó, végül a Hét Hat Club táncháza várja a közönséget a Dunakanyar mesés környezetében.

A fesztivál vasárnapi zárónapján Szesztay Dávid (Kiscsillag, Santa Diver) lesz az első fellépő a dömösi Duna-parton, utána Agócs Márton és Fejér Mihály, azaz az Aurevoir. frontszekciója jön egy akusztikus koncerttel. Az estébe hajló részben Henri Gonzo és a Papírsárkányok zenél, szintén akusztikus műsorral jelentkezik Ohnody, majd a Szelávi!-t a Platon Karataev zárja.

A szabadságot és az élet szeretetét hirdető fesztiválon nem csak a színpadon fog szólni a zene, hiszen lesznek akusztikus gitáros minikoncertek, esténként pedig Open Mic keretein belül kapnak bemutatkozási lehetőséget a vállalkozó kedvűek.

Szombaton és vasárnap délelőtt és a kora délutáni órákban a fesztiválozók jógaórán vehetnek részt, szervezett kirándulásokon fedezhetik fel a környék számos természeti csodáját, de kenuzhatnak is. Lesznek továbbá kézműves workshopok, zöld foglalkozások, és előadásokon lehet tanulni az erdőkről.

Kitelepül a fesztiválra mások mellett a Pilisi Parkerdő, és a Jane Goodall Intézet is: elhozzák Dömösre azt a fotókiállítást, amelyet Jane Goodall veszprémi látogatásának apropóján állítottak össze. A fesztiválozók természetvédelmi játékokat is kipróbálhatnak a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársaival.

Idén ottalvós lesz a Szeláví!, a fesztivál vendégeinek a Danu Kemping ad otthont a nyár legelső hétvégéjén.  

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás a Dunakanyar egyik legszebb pontján, sátrazás a csillagok alatt, három nap önfeledt szabadság: ez a Szeláví! Fesztivál. 

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Süsü mesés világa

Süsü mesés világa

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 30.Korcsoport: 4-10 éves korosztály számára
Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Gyorsan elkészíthető, finom, egészséges házi készítésű nassolnivalók zabpehelyből. Íme a kedvenc receptjeim!
Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Szeretném megkönnyíteni az iskolakezdést a szülők részére. Ha a gyermek háromszori étkezést kap az iskolában, az anyukák nagy része, akkor is aggódik: „eszik-e eleget?” „szereti-e, amit bent kap?” „megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jut-e?” És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a mai gyermekek nagy része nem rajong az egészséges ételekért. Íme néhány hasznos tipp, hogy könnyebb legyen!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére