Jelenlegi hely

Mit tehetünk a csillogóan fehér fogakért?

A csillogó fehér fogak nemcsak a szép megjelenés szempontjából fontosak, hanem az önbizalomra és az általános egészségre is jelentős hatást gyakorolnak. Számos dolog van, amit megtehetsz, hogy megőrizd vagy helyreállítsd fogaid természetes fehérségét. Íme, néhány bevált tipp, amit követhetsz a ragyogóan fehér fogak eléréséért.


Képek forrása: canva.com

Naponta tisztítsd meg a fogaid!

A napi szintű alapos fogtisztítás az első számú szabály, ami szinte minden fogorvosi rendelőben elhangzik, legyen az a fogászat Újbuda szívében vagy egy fővárostól távoli településen. Naponta kétszer moss fogat, és legalább egyszer használj fogselymet vagy kis fogköztisztító keféket. Ez elengedhetetlen a lepedékek eltávolításához, amelyek fogszuvasodást és fogínybetegségeket is okozhatnak, valamint elszíneződéseket eredményezhetnek.

Rendszeresen menj fogászati ellenőrzésre!

Látogass el rendszeresen a fogorvosodhoz szűrővizsgálatokra és professzionális tisztításra. A fogorvos eltávolíthatja a fogkőképződést és felületi foltokat, amelyek otthoni tisztítással nehezen vagy egyáltalán nem tüntethetőek el. Számos fogászat Budapest környékén, vagy bármelyik nagyvárosban rendelkezésünkre áll, hogy elvégezzék a rendszeres vizsgálatokat és fogkőeltávolítást.

Figyelj az étkezésedre!

Bizonyos ételek és italok, mint a kávé, tea, vörösbor és egyes gyümölcslevek hajlamosak elszínezni a fogakat. Fogyasztásuk után éppen ezért ajánlott egy tiszta vizes öblögetés. Ezzel szemben a ropogós zöldségek és gyümölcsök, mint az alma, a sárgarépa és a zeller, segítenek tisztítani a fogakat evés közben. Érdemes még figyelni a vitamin bevitelünkre: a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrend, különösen a kalcium és a foszfor, erősíti a fogzománcot, csökkentve ezzel a fogak sérülékenységét és elszíneződését.

Kerüld a dohányzást és a savas italokat, ételeket!

A dohányzás egyik leggyakoribb mellékhatása a fogak elszíneződése. A dohányzás abbahagyása nemcsak a fogaid fehérségét őrzi meg, hanem általános egészségedet is javítja. A savas ételek és italok roncsolhatják a fogzománcot, ami elősegíti az elszíneződést és a károsodást.

Fogfehérítés szakértővel

Számos otthoni fogfehérítő készítmény áll rendelkezésre, mint a fehérítő csíkok, gélek vagy fogkrémek. Természetesen fogorvosi rendelőben is végezhető professzionális fogfehérítés, ami gyorsabb és tartósabb eredményeket ígér. Mindig konzultálj a fogorvosoddal, mielőtt fogfehérítő eljárást kezdenél, hogy megbizonyosodj a kezelés biztonságosságáról és hatékonyságáról.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A Vágatlan május elnevezésű, még 2019-ben Angliából indult nemzetközi kezdeményezés célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére