Jelenlegi hely

Háromnapos ingyenes ünnepi programsorozat a Magyar Nemzeti Múzeumban

Időpont: 2024. március 15-17.
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

A Magyar Nemzeti Múzeum ingyenes programokkal várja a látogatókat három napon át, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulóján. Minden korosztály válogathat az izgalmas programok között:

A gyerekeket kézműves foglalkozások, alkotóprogramok, múzeumi játéktér saját fejlesztésű és a történelmet megidéző játékokkal, színező sarok, kincskereső programok, filmvetítések várják, míg a felnőtteket tematikus tárlatvezetések, épületséták, zenetörténeti tárlatvezetések. Ingyenesen látogatható a múzeum valamennyi kiállítása, és a Múzeumkertben láthatják kiállítva azt követ, épületdarabot, amin Petőfi 1848-ban elszavalhatta a Nemzeti dalt.

A Magyar Nemzeti Múzeum ingyenes programokkal pénteken 14 órától 18 óráig, szombaton és vasárnap pedig 10 és 18 óra között vár mindenkit, családi programokkal, gyerekprogramokkal és a felnőttek számára is színes programokkal készülünk.

A múzeumi játéktéren a gyerekek és a kihívást kereső felnőttek korosztálynak megfelelően a Forradalmi szélforgót, az Óriás kirakót, a Memória társasjátékot, a Föltámadott a tenger nevű társasjátékot, a Mit kíván a magyar nemzet? kooperatív kártyajátékot és a MNM Puzzle-t is kipróbálhatják.

A gyerekeket színező sarok is várja, és pénteken 18 óráig filmvetítések lesznek a Széchényi-teremben, ahol a nézők a március 15-i eseményekkel kapcsolatban tudhatnak meg izgalmas részleteket, például hogy milyen volt a hangulat a forradalom kitörésekor, illetve hogy Petőfi elszavalta-e a Nemzeti dalt ezen a történelmi napon.

A programok rendhagyó módon nem érnek véget 15-én, 16-án és 17-én is folytatódnak. Március 16-án szombaton a Múzeumi játéktér az Építsünk múzeumot! programmal egészül ki, amin a 10 évesnél idősebbek csákányt, lapátot és vakoló kanalat vehetnek a kezükbe és megépíthetik a Magyar Nemzeti Múzeumot kicsiben. 10-től 15 óráig tartjuk a Legendák és kincsek családi kincsekereső programunkat, amelynek a végén a résztvevők markát is kincs ütheti.

A 11-től 17 óráig tartó Forradalmi tárgykészítőben népi iparművészek vezetésével, kézműves foglalkozásokkal várjuk az alkotni vágyó gyerekeket és felnőtteket. 14-től 15 óráig táncház lesz a Múzeumkertben, 15 és 16 óra között pedig Dallamok a kiállításban címmel lép fel a MÁV zenekar szimfónikus vonósnégyese a történeti kiállítás 14-es termében. A Színező sarok elérhető lesz szombaton is, és akik lemaradtak a pénteki filmvetítésről, ezen a napon is bepótolhatják.

Ezzel azonban még nincs vége a szombati programoknak, - előregisztráció ajánlott - tárlatvezetésekkel is várjuk a látogatókat. 10:30-kor a Múzeumkert titkai, 11:00-kor a Csak egy pillanat volt, amely a 19. századi bálok és szerelmek világába kalauzolja a látogatót a Madách színház színművészeinek közreműködésével, 13 órakor Pannónia fénye! A Seuso-kincs, és 13:30-kor pedig az Egy fiatal tiszt karrierje (amely Kazinczy Lajos életét mutatja be) vezetés indul majd.

Március 17-én vasárnap a Múzeumi játéktér mellett továbbra is lesznek filmvetítések és ezen a napon is indítunk tárlatvezetéseket: 10, 12 és 14 órakor „A leghosszabb század nagyjai" - a 19. század története című vezetésünk kezdődik. 11 és 13 órakor az Altamira barlangrajzait bemutató kurátori tarlatvezetés indul, 16 órakor pedig a Zene – Történelem – Lenyűgöző zeneszerzők című zenés tárlatvezetéshez lehet csatlakozni.

Az előregisztrációkat a Magyar Nemzeti Múzeum honlapján, az mnm.hu-n lehet megtenni, a részletes programleírást ugyanitt találják az érdeklődők.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a Nemzeti Múzeum 2024. március 14-én zárva tart!

További infó

- Budapesimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére