Jelenlegi hely

Te hány pontra írnád a 8.-os felvételit? Máris kiderült, hogy nem volt jó az egyik megoldás!

Szombaton voltak a felvételik a 8.-osoknak. Nem mondom, hogy sétagalopp odáig se az út, de az előtte való pár nap, mindent visz!

Aztán úgy gondolnád, hogy végre túl van rajta és jöhet a hávájdidzsi, de nem mert, ahogy kijön és lelazítotok egy kicsit a Mekibe vagy épp ahol szerettek, máris a hazafelé úton feldobja a Tik-Tok: kint vannak a megoldások!

És akkor jön az igazi para: ah ez sem lett jó, basszus ez se, mi van ha 3 pontom lesz csak és hasonlók, majd felmegy az osztálycsoportba és ezek a félelmek meghúszorozódnak. Persze minden évben az épp aktuális matek feladatlapra azt mondják, hogy hú meg ha, de ez most tényleg, hú meg ha volt. Vagy mondjam azt, hogy eddig a 35-tel sem elégedtünk volna meg, de most ha 20 pontunk lenne, akkor annak már örülnénk…?

Ha kedvet kaptál 14 éveset játszani, akkor nyomás a nyomtatóhoz és töltsd ki, persze írd meg, hogy hány pontot szereztél volna!

A javító kulcsot pedig itt találod!

A magyar felvételi is gyorsan napvilágra kapott, hála a Tik-Tokon lévő magyar szakos tanároknak és a felvételiző gyerekek szüleinek, hogy újfent nem az általuk megadott jó megoldás volt a jó... és láss csodát, helyesbítették és most már a javításban is nyilvánosságra hozták. Nem tudom mikor jelentik be, hogy a matekba véletlenül olyan példa is bekerült, ami nem általános iskolai tananyag... vagy ez így rendjén van? Ilyenkor azért elgondolkozom, hogy látott -e a szerző 14 éves gyerket már, és az ő munkáját senki sem bírálja felül?? Ha a magyar felvételit is megcsinálnád, itt tudod letölteni, itt pedig a javítókulcs.

Makai Marianna

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére