Jelenlegi hely

Ahol egyszerre szurkolhatsz, sportolhatsz és szórakozhatsz – Megnyílt a belvárosi szurkolói zóna

A belvárosi szurkolói zóna Budapest egyik legforgalmasabb helyén, az Erzsébet téren épült fel. Ide bárki bejöhet, aki élőben követné a világbajnokságot vagy érdeklődik az atlétika iránt. Játékok, nyeremények is várják a látogatókat!

Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét – amelyen minden idők legnagyobb létszámú, 63 fős magyar csapata indul – augusztus 19. és 27. között a Nemzeti Atlétikai Központban rendezik, az utcai futó- és gyaloglóversenyek központja a Hősök tere lesz.

49 versenyszámból 44-ben lesz kinek szurkolnia a hazai közönségnek. Minden délelőtti és minden esti programban lesz hazai versenyző.

Belvárosi szurkoló zóna

Augusztus 15-én megnyílt a szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokság szurkolói zónája az V. kerületi Erzsébet téren, ahol exkluzív programokkal, nyereményekkel, egyedi ajándéktárgyakkal és további meglepetésekkel várják a látogatókat.

Az érdeklődők megismerkedhetnek a futás, gyaloglás, ugrás és dobás szakágakkal, ezeknek a mozgásformáknak a kipróbálásával pontokat gyűjthetnek, amiért jutalmat kapnak az ajándékstandon.

A világbajnokság önkéntesei hat aktivitási ponton segítik az érdeklődőket. A résztvevők felmérhetik a súlypontemelkedésüket, és a Sky high állomáson akár a svéd rúdugró, Armand Duplantis 6,22 méteres világcsúcsát is meg lehet közelíteni egy trambulin és gumikötelek segítségével. Emellett kipróbálhatják a rajtgépet is egy rövid sprint erejéig, a hosszabb távok kedvelői pedig a maratonfutók átlagos sebességét is megtapasztalhatják a folyamatosan gyorsuló futópadokon. Az érdeklődők a VR-állomáson akár virtuális versenyek résztvevői is lehetnek.  

Ha a gyerekek kipróbálják ezeket az aktivitásokat, akkor kedvet kaphatnak és szólhatnak a szüleiknek, hogy rendes körülmények között szeretnék kipróbálni az atlétikát.

A belvárosi zóna a világbajnokság idején este tízig lesz nyitva.

Szurkolói zónák szegélyezik a maraton útvonalát

A szervezők élményt szeretnének nyújtani a kilátogatóknak, ezért több szurkolói pontot állítanak fel Budapest belvárosában a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokság utcai versenyei mentén. 

A férfi és női maratonfutásnak, illetve a férfi és női 20 és 35 kilométeres gyaloglásnak a rajt- és célterülete a Hősök terén lesz, ahol már állnak a lelátók, és két óriáskivetítő is működik.

A klasszikus 42,195 kilométeres távot augusztus 26-án és 27-én az indulók a Budapest belvárosában kijelölt 10 kilométeres pályán - négy kört futva - teljesítik majd. A Hősök teréről az Andrássy úton kezdenek, majd az Akadémiát érintve a Lánchídon futnak át Budára, az Alagút után az Attila útra fordulnak, majd a Várkert Bazár előtt elhaladva visszatérnek a Lánchídon Pestre, onnan az Andrássy útra.

A Hősök terén azon kívül, hogy sportversenyeket láthatnak a kilátogató nézők, zenekarokkal is találkozhatnak, koncerteket hallgathatnak. A 10 kilométeres kör mellett több szurkolói pontot, szurkolói zónát felépítenek. A központi helyszínek az Akadémia előtti tér és a Várkert Bazár előtti rész, illetve a Hősök tere és környéke lesznek. Koncertek, fellépők, buli, zene, jó hangulat, élmény...

A szervezők tájékoztatása szerint a fellépők között lesz Miklósa Erika és a Magyar Honvédség zenekara is. A női maraton előtt (augusztus 26.) a Follow the Violin, míg másnap a férfiak viadalát megelőzően a Szakács Gergő Akusztik játszik.

Elkészült annak a kábelkamerának a drótkötélpályája a Hősök tere és a Kodály körönd között, melynek segítségével közel egy kilométer hosszan különleges képeket lehet majd látni az atlétákról és a városrészről.

Forrás: MTI,  budapesti atlétikai világbajnokság

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére