Jelenlegi hely

Irány a szabadba! – Nyári játékok gyerekeknek

A nyár a legtöbb gyerek számára a vakáció, a szabadság és a kaland időszaka. Ilyenkor nincs is jobb, mint a szabadban játszani, mozogni, felfedezni a természetet és új élményeket szerezni. A szabadtéri játékok nemcsak szórakoztatóak, de a gyerekek testi és lelki állapotára is pozitív hatással vannak.


kép forrása: canva

Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy mivel tölthetitek el a nyári napokat a kertben vagy a közeli parkban!

Homokozó

A homokozó az egyik legnépszerűbb és legkreatívabb játék a kisgyermekek körében. Nem csoda, hiszen a homok formázható, építhető, ásni és lapátolni lehet. A homokozás fejleszti a finommotorikát, a térbeli érzékelést, az alkotókészséget és a fantáziát.

A homokozóban nemcsak vödrökkel és lapátokkal lehet játszani, hanem más eszközökkel is, mint például műanyag tányérok, kanalak, sütőformák vagy akár kagylók. A homokozóban készíthetünk a gyerekekkel homok tortákat, süteményeket, várat, állatokat vagy akár egy egész várost!

Futóbicikli

A futóbicikli egy remek módszer arra, hogy a gyerekek megtanulják az egyensúlyozást és az irányítást. Ez a jópofa gyerek járgány olyan, mint egy hagyományos bicikli, csak nincs rajta pedál és lánc.

A gyerekek a közlekedés során a lábukkal tolják magukat előre és azzal is fékeznek. A futóbiciklizés erősíti az izmokat, javítja a koordinációt és növeli az önbizalmat. A futóbiciklivel lehet versenyezni, akadálypályán menni vagy csak sétálni a környéken. Kiválóan megalapozza a későbbi kerékpár tanulást is!

Célbadobás

A célbadobás egy egyszerű, de izgalmas játék, amit akár többen is játszhatnak. A játék lényege, hogy valamilyen tárgyat kell eltalálni egy másik tárggyal. Például labdát dobni egy kosárba vagy vízzel teli lufit egy céltáblára.

A célbadobás fejleszti a célzó készséget, a dobókészséget és a pontosságot. A célbadobásnál fontos figyelni arra, hogy biztonságos tárgyakat használjunk, nehogy sérülést vagy kárt okozzunk.


kép forrása: canva

Akadálypálya

Az akadálypálya egy olyan játék, amely során a gyerekeknek különböző feladatokat kell teljesíteniük egy meghatározott útvonalon. Az akadálypálya lehet egyszerű vagy bonyolult, attól függően, hogy milyen korúak és ügyesek a gyerekek.

Az akadálypálya fejleszti az állóképességet, az ügyességet, az egyensúlyérzéket és a problémamegoldó képességet. Ebben a játékban bátran lehet futni, ugrálni, mászni, csúszni vagy bármi mást. Az akadálypálya elemeit könnyen elkészíthetjük otthon is használt tárgyakból vagy természetes anyagokból.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére