Jelenlegi hely

Trükkök, amit minden cukrásznak érdemes tudnia!

Cukrászként is érdemes néha egy-két trükköt átolvasni, amelyek esetleg más tapasztalt szakemberektől származnak, hiszen nagyban megkönnyíthetjük a munkánkat. Most nézzünk meg pár olyan különleges tippet, amelyek segítségével a süteményeink még tökéletesebbek lesznek vagy egészen egyszerűen időt spórolhatunk meg.

Béleljünk ki minden tepsit sütőpapírral

Korunk nagy séfjei szinte csak sütőpapírral dolgoznak, hiszen pontosan tudják, hogy ezzel a lépéssel nem csak a tészta leégését akadályozzák meg, hanem a mosogatni való is sokkal kevesebb lesz. A cukrászati kellékek között találhatunk méretre vágott vagy tekercses sütőpapírt is.

Ne pazaroljunk

A profi hozzáértők egy csepp tésztát sem pazarolnak el. Ha tortát készítünk, akkor nem kell a levágott maradékot sem kidobni. Kenjük meg a levágott széleket egy kis tojással és borítsuk be fahéjas cukorral. Isteni falatkák készülhetnek belőle. Ha vaníliarudat használunk, akkor kikaparás után ne dobjuk ki a rudakat, hanem tegyük bele egy üveg cukorba és pár hét múlva elkészül a házi vaníliás cukrunk.

Vásároljunk konyhai gépeket

Pár konyhai gép nagyban megkönnyítheti a konyhai munkánkat. Van kettő olyan konyhai eszköz, ami biztosan nagy segítségünkre lesz, ez pedig nem más, mint a botmixer és a digitális mérleg. A gép szinte minden munkát el fog végezni helyettünk, míg a mérleg segítségével pontosan ki tudjuk majd mérni a hozzávalókat. Ha rengeteg tortát készítünk és sokszor alkalmazunk cukros díszítést, akkor egy gőzölő szintén könnyebbé teheti a munkafolyamatot. Egy cukrász webshop kínálatában ezt a különleges berendezést is egészen biztosan meg tudjuk vásárolni, így a konyhai gép beszerzése miatt még csak utazni sem kell napjainkban.

Az elrontott tésztákat is fel lehet használni

A túlságosan megsült torta alapot törjük apróbb darabokra és használjuk fel a fagylaltokhoz. Ha ennek pont az ellenkezője következik be, azaz nem sül meg teljesen a tésztánk, akkor morzsoljuk össze és rétegezzük cukrozott tejszínhabbal, majd díszítsük gyümölccsel. Csodálatos desszerteket készíthetünk az elrontott alapanyagokból.

Csak olyan alapanyagot használjunk, aminek nem járt le a szavatossága

Ez főleg a sütőporra és az élesztőre vonatkozik, hiszen ezek könnyen elronthatják a tortánkat. Sajnos sokan pontosan ezekre a dolgokra nem fordítanak kellő figyelmet. Alkalmanként végezzünk ellenőrzést konyhánkban és a lejárt szavatosságú kiegészítőket dobjuk ki, nehogy véletlenül a következő sütés alkalmával felhasználjuk azokat.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A Vágatlan május elnevezésű, még 2019-ben Angliából indult nemzetközi kezdeményezés célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére