Jelenlegi hely

Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó az Aquincumban

Időpont: 2023. április 1-2., 10.00-18.00
Helyszín: Aquincumi Múzeum, 1031 Budapest, Szentendrei út 135.

A tavalyi sikert követően idén tavasszal is megrendezik a Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó nevú rendezvényt az Aquincumi Múzeumban.

Egy izgalmas, korokon átívelő utazásra invitálnak, egy multikorszakos rendezvénnyel és számtalan érdekes programmal készülnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Április első hétvégéjén ismét a változatos családi programoké, a színes vásári forgatagé és a hamisítatlan történelmi hangulaté lesz a főszerep. Autentikus ruhákba öltözött
hagyományőrzők, megelevenedő történelmi tábori életképek és életmód bemutatók segítségével bepillantást nyerhettek különböző történelmi korszakok hétköznapjaiba a római
kortól egészen a XIX. századig.

Ha érdekel a történelem vagy tartalmas kikapcsolódásra vágysz, akkor itt a helyed! A már megszokott aquincumi tematikus séták mellett most rendhagyó tárlatvezetések
keretében kicsit beleshettek a kulisszák mögé is. Szakavatott múzeumi kollégák megmutatják, hogy hogyan épül egy időszaki kiállítás vagy hogy hol “laknak” a kiállításra váró műtárgyak.

A kézművesség szerelmesei a workshopokon belekóstolhatnak a nemezelésbe, a makraméba és a bőrművességbe. (Ezek a foglalkozások regisztrációhoz kötöttek.)

A szakmai programokon pedig a tudományos ismeretterjesztés mellett idén kiemelt szerepet kapnak a történelmi filmek is. Ha szereted a történelmi filmeket, vagy érdekel, hogy mi van a filmvásznon innen és túl akkor feltétlen itt a helyed!

A sportosabb kikapcsolódásra vágyók végig szurkolhatják a történelmi küzdősport versenyeink (TAP fight - viking viadal, Soft Buhurt) fordulóit.

Az apróságokat pedig mesemondással, kézműves foglalkozásokkal, valamint játékokkal várják.

Részletes program

Forrás

- Budapestimami -

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére