Jelenlegi hely

10 éves a Mesemúzeum – Jubileumi programokkal várják a látogatókat

Jubileumi programokkal, családi koncertekkel, könyvvásárral, kreatív foglalkozással, mesékkel, Csukás-sétával és kiállításmegnyitóval várja a kicsiket és nagyokat pénteken és szombaton a tízéves Mesemúzeum.

A jubileumi ünnepségsorozat keretében nyílik meg pénteken 18 órakor a "Boldogan éltek, amíg meg nem haltak" című kiállítás.

Pénteken Kulcs a meséhez címmel kerekasztal-beszélgetést tartanak a Mesemúzeum kulcsőreivel. A vendégek között lesz Halász Judit színésznő, énekesnő, valamint Berg Judit, Marék Veronika, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina és Zalán Tibor író, a beszélgetés moderátora Both Gabi író, újságíró.

A program ideje alatt gyerekfoglalkozást is tartanak: amíg a szülők a beszélgetést hallgatják, addig a gyerekeket a Mesemúzeum kulcsőreinek mesehőseihez kapcsolódó játékokkal várja a Hátszél nevelési program csapata.

A programok között Kovácsovics Fruzsina-koncert is megtalálható, amelyen a nézőtér szinte játszótérré változik, közös mondókázásra és táncolásra várják a gyerekeket.

Szombaton 11 órakor a Klárisok zenekar mesekoncertje indítja a programok sorát. Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes és zenésztársai a koncertek során a gyermekpszichodráma, a meseterápia és a zeneterápia elemeit felhasználva közös énekléssel, játékkal, interaktív módon alkotják meg a mesét.

A varázsecset címmel komplex színházi nevelési előadás látható 12 óra 30 perctől: a KB35 Színházi Nevelési Társulat produkciójában a néző-résztevő gyerekeket közös alkotásra hívják, hogy együtt fejezzék be velük a történetet.

Ezt követően Valami készül címmel kreatív művészeti foglalkozást tartanak Kányádi Sándor versei nyomán. A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti. A Népmesekincstár Mesepedagógia Műhely mesélői a népmese napján olyan meséket mesélnek, amelyek arról szólnak. mi mindent tud, miért nélkülözhetetlen a mese.

Tizenöt órától a Ládafia Bábszínház adja elő két darabját. Elsőként az Együgyű Mihók, avagy a balgaság szerentséjének egészen igaz történetje című előadás látható, majd A lóvá tett kupec, avagy egy vásár különös története című komédiát mutatják be.

A Rutkai Bori Banda 18 órától lép fel, majd 20 órától Mit jelent "boldogan élni?" címmel Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta, író előadása hallható, amelyen annak járnak utána, hogy mi kell a mesebeli boldog élethez: milyen utakat járnak be a hősök, mivel és kivel küzdenek meg, és milyen kapcsolatban állnak a látható és láthatatlan világokkal.

A jubileumi programoknak a Mesemúzeum és a Virág Benedek Ház ad otthont. A rendezvényen a részvétel ingyenes, a férőhelyek azonban korlátozottak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

részletes program

2022. szeptember 30. - október 1., 17:00 - 21:30
Mesemúzeum, 1013 Budapest, Döbrentei u. 15.

Forrás: MTI, mesemuzeum.hu

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére