Jelenlegi hely

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva

A hangulatos mediterrán város hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjén, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivállal, sokszínű programokkal búcsúztatja a nyarat. Tematikus városi séták, fényfestés, gumikacsa-verseny, koncertek, táncszínház, kiállítások, workshopok, gyerekprogramok lesznek.

A város hagyományos nyárbúcsúztató eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált immár 17. alkalommal rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával.

A rendezvény célja, hogy Szentendre megmutassa – a turizmuson túlmutatóan – valódi arcát, értékeit, egyediségét a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén.

Idén is szélesre tárják műhelyeik, üzleteik kapuit a szentendrei lokálpatrióták a Házak, udvarok, házigazdák néven ismert programsorozatban. A látogatók nemcsak a szentendrei udvarokba nyernek betekintést, hanem találkozhatnak az ott lakókkal, a műhely-, üzlettulajdonosokkal, és a házigazda által szervezett programokon megismerhetik munkájukat, életüket.

A helyszínen borok kedvelőinek is különleges élményben lehet részük, a Dunakorzó ugyanis három napra borkorzóvá is alakul, ahol a kiállítók borkülönlegességekkel készülnek.

A fesztivál mindhárom napján színvonalas koncertek lesznek. A Dunakorzón felállított nagyszínpadon fellép Horányi Juli és Oláh Dezső, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, a  Dunakanyar Jazz Quartet és Pocsai Kriszta, és koncertet ad a PASO, a Söndörgő-Konyha zenekar és a Ladánybene 27.

A Barlang összművészeti programokkal, a P’Art Mozi vetítésekkel színesíti a programkínálatot.

A Dunaparti Művelődési Ház napközben ismét a gyerekeké lesz: játszótér, ügyességi, kézművesprogram, bábszínház várja őket.

Este pedig a látványos fényfestésben gyönyörködhetnek a látogatók a város főterén. A főtér felett magasodó Templomdombon pedig ismét megrendezzük a nagy népszerűségnek örvendő zenés közösségi festést, melyen az éjjelt és a nappalt festhetik meg egy hatalmas, kifeszített vászonra a festeni vágyó látogatók.

Idén is megrendezik a közkedvelt jótékonysági gumikacsa-versenyt. A város történetét és őrzött titkait a Tourinform Iroda által szervezett városismereti séták alkalmával, a kortárs képzőművészet és a gasztronómia helyi összefonódásának finom csodáit a GastroArt helyszínein ismerhetjük meg.

x

A rendezvény ingyenes, egyes programjai belépőjegyesek.

Szentendre belváros, 2022. augusztus 26-28. 

Részletes program

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére