Jelenlegi hely

Legnépszerűbb hálóingek és pizsamák

 A nők számára a ruhavásárlás teljes függőséget tud okozni.

Az azonban egyénenként eltérő, hogy kinek melyik ruhadarab vagy kiegészítő a gyengéje. Sokaknak a cipő vagy táska, másoknak pedig a hálóing vagy a pizsama. Utóbbi igazán fontos, hiszen a kényelmes és pihentető alvás elengedhetetlen része. A megfelelő fazon kiválasztása azonban sok fejtörést okozhat, tekintve a rengeteg választási lehetőséget. Ebben a cikkben összegyűjtjük a legfontosabb fazonokat és tényezőket, hogy te is a neked megfelelő darabot válaszd majd.

Típusok

Elsődlegesen két típust tudunk megkülönböztetni: pizsamákat és hálóingeket. Kezdjük talán a hagyományosabb megoldással, a pizsamával. Előnyös, hiszen többségük igazán kényelmes viseletet eredményez, azonban nem túl szexi megjelenésűek. A kényelmes viseleten kívül fontos a higiéniai szempontot is figyelembe venni: ahogy azt sokan tudjuk, szűk bugyikban illetve tangában aludni nem igazán ajánlott. Ezzel szemben a pizsama alsó jó kompromisszum lehet, mivel a bugyinál jobb szellőzést biztosít.

Ha emellett teszed le a voksod, választhatsz rövid és hosszú nadrágos megoldást. Továbbá hosszú-, rövid ujjú vagy ujjatlan változatot is találhatsz. Természetesen ez az évszaknak megfelelően változhat. Fontos a kényelem szempontjából a megfelelő méret kiválasztása is. A túl kicsi méret szorítani és fülleszteni fog, amely megnehezíti a nyugodt alvást. A több számmal nagyobb választás azonban lógni fog rajtunk, valamint folyamatosan elcsúszik és elcsavarodik majd. Emiatt mindenképpen szánj időt a neked szükséges méret kiválasztására is.

Továbbhaladva a hálóingek felé, ezek mindenképpen szexibb választásnak bizonyulnak. Itt is változatos méreteket találhatunk, hosszú-, rövid ujjú vagy ujjatlan változattal találkozhatunk az üzletek polcain. Továbbá az egész hosszútól a szinte semmit sem takaró rövid megoldásig igazán széles a kínálat.

A tökéletes megjelenéshez akár egy hálóköntös is társítható. Ebből leggyakrabban szintén a szexibb megjelenésű, szatén, selyem vagy csipke anyagú darabokat találjuk meg az üzletekben. A tökéletes kinézet érdekében legjobb a hálóinghez illő színű és anyagú köntös kiválasztása.

Anyag

A fazonon túl talán még fontosabb szempont a megfelelő anyag kiválasztása. Mivel ez a pihentető alvás alapja, ezeket is nézzük át együtt!

Ha a kényelmet tartjuk szem előtt, ideális választás lehet a bambusz szálból készített anyag. Ezek a darabok légáteresztő és nedvszívó tulajdonsággal rendelkeznek, emiatt higiénikus és nagyszerű választásnak bizonyulnak nyári estékre. Továbbá, még egy előnye van, hogy nem irritálja a bőrt. Bónuszként pedig a környezettudatos vásárlók számára is ideális választás lehet.

Hasonlóan kényelmes és praktikus megoldás a pamut anyagból készült darabok választása, melyek remekül szellőznek és nem irritálják a bőrt. Hátrány azonban, hogy ezen darabok ritkán büszkélkedhetnek szexi kialakítással. A kínálatban könnyen találhatunk a téli hónapokra ideális, vastagabb szövet anyagot is. Ezek természetesen hosszú ujjú kialakítások.

A flanel pizsamák és hálóingek ideálisak lehetnek a fázósoknak, hiszen azon túl, hogy igazán kényelmesek, nagyon melegen is tartanak az éjszaka folyamán. Emiatt egyértelműen nem kimondottan ajánlott a nyári hónapokra.

A gyapjúból készült pizsamák ma már annyira talán nem népszerűek, ami nem is igazán meglepő. Ugyan melegen tartja viselőjét, viszont rossz légáteresztést eredményez – emiatt könnyen bele izzadhatunk. Ezen túlmenően pedig a durvább anyag gyakran okoz bőrirritációt is.

Szatén pizsamát és hálóinget mindenképpen a szexibb fazonok között találhatunk, melyek átlalában csipkével díszítettek. Ehhez hasonló változatokat találunk selyemből is, amely szintén nem a kényelmet helyezi előtérbe. Ezért cserébe azonban igazán csinos, egyedi darabokat találhatunk.

Hasznos tippek

A hozzánk leginkább illő darab kiválasztásakor érdemes a kinézeten túl a praktikusságot is szem előtt tartani. Egy selyem hálóing ugyan igazán csinos darab, mindennapi viselete azonban könnyedén megnehezíti a pihentető alvást.

Továbbá, érdemes figyelembe venni az egyéni igényeket és jellemzőket is. Azaz, hogy mennyire vagyunk fázósak vagy mennyire izzadunk – hiszen ez megkönnyíti a megfelelő anyag kiválasztását.

Továbbá figyeljünk oda arra is, hogy bizonyos jellemzők – például a szorosabb gumik, zsinórok vagy gombok – bizony igazán kényelmetlen éjszakákat tudnak eredményezni.

Összességében elmondható, hogy a számtalan fazon, anyag és minta között valóban nagyon könnyű elveszni. Emiatt érdemes minden szempontot figyelembe véve választani, nem kizárólag a kinézet alapján dönteni.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére