Jelenlegi hely

Hogyan válassz angol nyelvtanfolyamot a nyelvvizsga előtt?

A nyelvvizsgafelkészítő angol nyelvtanfolyam a legfontosabb választásod a nyelvtanulás során, mert a vizsga sikerét nagy mértékben befolyásolja, és néha sok múlik a sikeres nyelvvizsgán. Megnéztük, hogyan érdemes választani.

Sok tényezőtől függ, hogy mennyit fizetsz az angol nyelvtanfolyamért, ráadásul nem minden tanfolyam értéke egyforma, ezért érdemes alaposan körülnézni, mielőtt egy nyelvvizsgafelkészítő angol nyelvtanfolyam mellett elkötelezed magad. Az ár mellett több olyan tényező van azonban, amit fontos mérlegelni. Ezeket a szempontokat vesszük most sorra.

Ez nyilván pénz kérdése is, de a számok sokszor csalnak. Egy tanárral kizárólag a te fejlesztésed zajlik, ezért a tanulás hatásfoka sokszorosa egy tanfolyaménak. Alapvetően egy tanfolyamra majdnem ugyanannyit kifizetsz, mint egy magántanárra, csak hosszabb idő alatt. Emellett viszont van, aki csapatban szívesebben tanul, nekik jobb a tanfolyam.

Nyelvvizsga specifikus angol nyelvtanfolyamok

Vannak általános tanfolyamok és vannak olyanok, amik kifejezetten egy adott nyelvvizsgára készítenek fel. Ezek a nyelvi tartalom mellett a típusfeladatokat is gyakoroltatják veled, ezért jóval értékesebbek, mint egy szimpla tanfolyam. Ha már eldöntötted, hogy melyik vizsgát választod, akkor ennek megfelelően érdemes a tanfolyamot is kiválasztani.

Tanárok

Mielőtt leteszed a voksot a nyelvvizsgafelkészítő angol tanfolyam mellett, érdemes körbejárni, hogy kik lesznek a tanáraid. Kisebb nyelviskoláknál nincs nagy választék, de a nagyobb iskoláknál előfordulhat nagyobb szórás is a tanárok minőségében. Kérdezz utána, informálódj az iskolánál és a közösségi médiában, hogy mik a tapasztalatok. Sok múlik a tanáron is.

Intenzitás

Fontos felmérni, hogy az adott tanfolyam intenzitása alapján mikor fejeződik be és az elegendő-e a megcélzott nyelvvizsga időpont előtt. Érdemes nem közvetlenül a nyelvvizsga előtt befejeződő tanfolyamot választani. Ha menet közben kiderül az egyik készséggel kapcsolatban egy kiugró gyengeség, akkor legyen még idő korrigálni és célirányosan felkészülni.

Online-offline

Szerencsére már arra is van lehetőség, hogy online tanfolyam keretében végezzük az angol tanfolyamot. Ehhez természetesen megfelelő technikai háttérrel kell rendelkezni otthon, vagy az irodában, de rengeteg időt spórol meg, ha nem kell utaznunk a tanfolyam helyszínére. Ezt az időt szintén tanulásra lehet fordítani, tehát nem csupán kényelem kérdése.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A Vágatlan május elnevezésű, még 2019-ben Angliából indult nemzetközi kezdeményezés célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére