Jelenlegi hely

Új erdészjátszótér épült a hűvösvölgyi Nagyréten

Vaddisznó, róka, mókusok és más erdei állatok is várnak az erdészet világát idéző új, tematikus játszótéren a Nagyréten.

Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelye a II. kerületben található hűvösvölgyi Nagyrét, ahol áprilisban egy tematikus játszótér épült. Az egykori mutatványos épületek helyén található játszótér harmonikusan illeszkedik a természeti környezetbe, az erdő és az erdészet világát idézi. A színvonalas művészi alkotások a kapolcsi Ilona Malom Műhelyben készültek, formájukkal és anyagukkal is felidézik az erdő őshonos állat- és növényvilágát.


Fotó: budaipolgar.hu

Az erdészházra emlékeztető, kombinált játszóvár, hintaállvány, valamint kombinált köteles mászókarendszer mellett rugós és billegő állatfigurák várják a rétre érkező gyerekeket. Vadetető alakú mászóka, erdészház formájú mászóvár, őzek, vaddisznó, róka és nyúl is megtalálható itt. Fából faragott mókusok, madarak és vizsla sem hiányozhat az erdei játszótérről, ahol játszva tanulhatnak a gyerekek.


Fotó: budaipolgar.hu


Fotó: budaipolgar.hu

A Nagyréten egy szabadtéri fitneszparkot is kialakítanak. A 4 állomásos, 12 sporteszközt magába foglaló szabadtéri “edzőterem” szigetszerű elrendezése biztosítja a szabadidős testmozgáshoz szükséges intimitást és a természetben végzett testmozgás élményét. A has- és hátpad mellett többek között fekvenyomó padot, kombinált bordásfalat, szörfözőt, párhuzamos korlátot, evezőgépet és dupla fekvőtámaszállványt is telepítenek a fejlesztés során.

A Pilisi Parkerdő egy VEKOP pályázat keretében, a Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban idén tovább folytatja a Nagyrét fejlesztését.

Forrás: MTI, budaipolgar.hu

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére