Jelenlegi hely

Hólyaghurut? Felfázás? Van megoldás!

A hólyaghurut kezelése homeopátiával

A hólyaghurut egy olyan betegség, ahol nagy lehetőséget biztosít a kiegészítő kezelésre a homeopátia. A húgyúti fertőzéseknél jellemző a rezisztencia, az antibiotikumokra ellenálló baktériumok okozta fertőzés. A képlet egyszerű – minél több antibiotikumot használ egy földrajzi egység, annál gyakoribb a rezisztencia. Fontos, hogy az antibiotikumos kezelés előtt kérjünk tenyésztést, és azt a gyógyszert szedjük, amire a kórokozó érzékeny. Próbáljuk meg elkerülni a fertőzést. Ha tapasztaljuk a tüneteket, első terápiának válasszunk homeopátiát vagy fitoterápiát, esetleg a kettő kombinációját.

Mit lehet tenni?

Találjuk meg a visszatérő hólyaghurut okát.  Ez lehet hormonális (terhesség), inzulinrezisztencia, cukorbetegség, változókor, új partner, stb. A hólyaghurut legyakrabban E. Coli fertőzés miatt jön létre. Az E.Coli egy velünk élő baktérium, a béltraktusban és a bőrön van jelen. A húgyutakat úgy “tervezték”, hogy kizárja a betolakodókat, de néha gyengül ez a védelmi rendszer. Nőknél gyakrabban jelentkezik a fertőzés, mert rövidebb a húgycső, és bemenete a végbél és a hüvely közelségében van. Változókor kezdetén csökken az ösztrogén hormon mennyisége – elvékonyodnak a nyálkahártyák, a húgycsőben lévők is, a védelmi rendszer meggyengül.

Előzzük meg a problémát!

Régi népi bölcsesség – intim együttlét után ürítsük ki a hólyagot, pisiljünk, mossuk át a húgyvezetéket.

Aki hajlamos a fertőzésre, megelőzésre szedhet napi 1 teáskanál aszkorbinsavat (C-vitamin) kúraszerűen. A tűzegáfonya kapszula vagy cukormentes lé is jó hatású. Régen úgy gondolták, hogy a tőzegáfonya savasabbá teszi a közeget, és ezt nem szereti a Coli. A jelenlegi álláspont az, hogy egyes anyagai megnehezítik a baktérium megtapadását a hólyag falán. Homeopátiásan az Echinacea alapanyag javasolt, ez is kúraszerűen. A medveszőlő tea baktériumölő hatású.

A tőzegáfonya-lé és az Echinacea hasznos kezdődő tüneteknél is. Ilyenkor igyunk sok tiszta vizet!

Ha a baj mögött cukorbetegség, inzulinrezisztencia áll, forduljunk orvoshoz! A “cukros” közegben a baktérium gyorsabban tud szaporodni. A diétát és a gyógyszeres kezelést homeopátiás szerekkel is ki lehet egészíteni, forduljunk homeopata orvoshoz!

Lássuk a hólyaghurutra alkalmazott homeopátiás gyógyszeralapanyagok felsorolását gyakori (és ritkább) tünetek szerint. Természetesen, ha véres a vizelet, vagy fáj a deréktáj, görcsöl a has, vagy a tünetek nem javulnak – menjünk orvoshoz azonnal!

KÉRDEZNÉL EGY HOMEOPÁTIÁS GYERMEKGYÓGYÁSZTÓL ÉLŐBEN?

Homeopátiás alapanyagok hólyaghurutra

A kezelés két részből áll, az akut tünetek csökkentéséből – ezt otthon is megpróbálhatjuk, másrészt az általános egészségi állapot javításából – ehhez kérjük homeopata orvos segítségét. Az akut, erős tüneteknél szedjünk magasabb (15 vagy 30 CH, C) potenciát, óránként, javulásig. Utána a teljes gyógyulásig szedjük napi 2 alkalommal a szert. Több szert is lehet párosítani, ha nem vagyunk biztosak a választásunkban.  

Aconitum – jeges hidegtől
Hideg vízben fürdés, vagy átfázás után jelentkezik a probléma. A hólygban nyomásérzet és égető érzés tapasztalható pisilés előtt. A nedves hideg után jelentkező hurut másik szer alapanyaga a Dulcamara.

Arnica montana – sérülés után
Szülés után, a sérülések miatt jelentkező hólyaghurut. Nehezen ürül a vizelet, és csepeghet is. Műtétek, katéterezés után is hasznos, Staphysagria-val kombinálva.

Sepia – változókor, hormonális változások
A Sepia nagyon hasznos lehet, ha a háttérben antibiotikum-kezelés, genitális herpesz vagy hüvelyfolyás is áll. A szex fájdalmas, a vágy csökken. Szex után visszatér a fertőzés. A vizelet vöröses agyag színű. A Sepia-t az áltlános állapot alapján írják fel leginkább.

Pulsatilla – tartogatja, nem mer elmenni
A Pulsatilla-t gyakran írák fel szégyellős kislányoknak, akik az ijedtségtől bepisilnek. Nem pisilnek sokat – így könnyebben kapnak hólyghurutot is. Idősebb, sírós, alkalmazkodó, nőknek is gyakran javasolt szer. Antibiotikum terápia után nem szűnő tüneteknél hasznos. A panaszok változékonyak, forró a gát és nem ürül a pisi, bár az inger állandó.   

Cantharis – mintha forró ólmot pisilne
A Cantharis-ra a legjellemzőbb tünet a szinte tűrhetetlen fájdalom vizeléskor, mintha forró ólmot pisilne. Az állandó inger mellett a pisi csak cseppekben ürül. Könnyebb pisilnie, ha forró fürdőben ül.  Nem iszik, hogy ne kelljen pisilnie. 

Nux vomica – állandó inger
Fázós és ingerült beteg. Mindig telinek érzi a hólyagot, de csak kismennyiségű vizelet ürül. Akkor gondoljunk rá, ha jellemző az állandó inger. Manager típusú emberek szere. A vizelet bűzös, piros téglapor-szerű üledékkel.

Staphysagria – együttlét után
A nászutas cisztitisz szere. Szex után jelentkező tünetek. Jellemző az elnyomott harag, vagy gyász. Pisélés közben és után érez fájdalmat a húgycső egész hosszában. Műtét, nőgyógászati vizsgálat vagy katéterzés után jelentkező panaszok szere.  Olyan cisztitisznél javasolt, ahol nem mutatnak ki kórokozót.

Sarsaparilla - állva pisil
A fájdalom pisilés után jelentkezik. Ülve csak csepeg a vizelet, állva tud ürülni.  A vizelet halványsárga, pelyheket tartalmaz.   

Apis mellifica – rossz szagú a vizelet
Jellemző a nagyon büdös vizelet. Ez önmagában még kizárólagos tünet, más szernél is van ilyen, pl a Benzoicum acidum állaptban ammóniás lóhúgy-szerű a vizelet szaga, a Terebenthina esetén ibolyához hasonló, a Viola tricolorata-nál macskapisi szaga van. Az Apis-nál émelygés, duzzanatok, a szomjúság hiánya és fulladásérzet lefekvéskor a jellemző tünetek. A vizelet sötét és fehérjét tartalmaz.

Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica, homeopatia.info.hu

KÉRDEZNÉL EGY HOMEOPÁTIÁS GYERMEKGYÓGYÁSZTÓL ÉLŐBEN?

  

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére