Jelenlegi hely

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva

A hangulatos mediterrán város hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjén, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivállal, sokszínű programokkal búcsúztatja a nyarat. Tematikus városi séták, jótékonysági gumikacsa-verseny, minden este fényfestés, koncertek, performanszok, kiállítások, workshopok, gyerekprogramok lesznek.

A mind műfajában, mind tematikájában sokszínű programsorozatban a három nap alatt több, mint 250 program várja a látogatókat. Az ArtUdvarok programsorozatban 43 házigazda nyitja meg óvárosi udvarát, és kínál programokat.

A tematikus városi séták mellett, jótékonysági gumikacsa-verseny, minden este fényfestés, két színpadon számtalan koncert – így Bagossy Brothers Company, Soulwave, Ocho Macho, Ferenczi György és a Rackák-, performanszok, kiállítások, workshopok, gyerekprogramok.

A város nyárbúcsúztató eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált immár 14. alkalommal rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával.

A rendezvény célja, hogy Szentendre megmutassa sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén, s néhány napra késő esti, igazi mediterrán élet töltse meg a belvárost.

A fesztivál állandó elemei: koncertek, fényfestés, tematikus városi séták, Gasztro utca, jótékonysági gumikacsa-verseny, Fő téri gyerekprogramok, Kísérőprogramok. A rendezvény fő rendezvénysorozata pedig, a Házak, udvarok, házigazdák új nevet kapott: ArtUdvarok.

ArtUdvarok programjain a látogatók betekintést nyernek a szentendrei udvarokba, találkozhatnak az ott lakókkal, megismerhetik munkájukat, életüket. Ők a házigazdái az eseményeknek, ők szervezik a programokat. Van közöttük festőművész, kőfaragó, közgazdász, nyelvtanár, művészeti író, restaurátor, galériás. A programsorozatban 44 helyszínen, közel 200 program közül választhatnak a látogatók.

Az idén először nem csupán rekordmennyiségű kávézó, galéria, étterem, múzeum, valamint helyi lakosok udvarai nyílnak meg a fesztiválon a látogatók számára, hanem Szentendre szakrális terei is. A SacraArtkeretein belül a város felekezetei kinyitják kapuikat, és különleges, az év többi részén nem látható és hallható zenei és interaktív programokkal várják – nemcsak az adott gyülekezethez, közösséghez tartozó- érdeklődőket.

A kulináris élvezetek kedvelői a GastroArt keretein belül 11 étteremben és cukrászdában kóstolhatják végig a vendéglátósok és a szentendrei képzőművészek együttműködésével, kizárólag erre a hétvégére elkészített ételkreációkat. A gastroArt-hoz egy városi séta is kapcsolódik, mely a belső kulisszatitkokra derít fényt.

Szentendre ikonikus központi helye, a Fő tér reggeltől késő délutánig a gyerekeké (bábszínház, kézműves foglalkozások, ügyességi programok), este pedig a felnőtteké (Silent Disco, azaz több csatornás vezeték­nélküli fejhallgatós „csöndes” zenei party várja őket).

A Dunakorzó belvárosi szakaszán elterülő Gasztro Utcában a kikapcsolódás, a feltöltődés, a pihenés helyszíne. Aki a fesztivál ideje alatt ellátogat ide, délutántól késő estig koncerteket hallhat, láthat, szépülhet a DM Szépségkamionjában, pihenhet a Telekom Epic Drama Chill Zone-jában, illetve gasztronómiai különlegességeket kóstolhat.

Szinte mindannyiunkban megvan az új, ismeretlen dolgok felfedezése iránti vágy. Ezért is hozta létre városunk Tourinform Irodája a szentendrei Városismereti séták, amelyek során mindenki – a saját érdeklődési körének megfelelően – megismerheti Szentendre rejtett kincseit. Az Ahány ház, annyi történet, az Édenkert nyomában és a Gastro-Art sétára a korlátozott létszám miatt előzetes regisztráció ajánlott.

Erre a hétvégére a város többi kulturális intézményei, helyszínei is számtalan programot biztosítanak: a Kísérőprogramokban megtalálható például a Szeretem Szentendrét fotózási lehetőség, a Ferenczy Múzeumi Centrum ArtCapital fesztiválja, a jótékonysági gumikacsa-verseny, a Japán Kert-beli Japán nap, a Művész Teraszkoncertek, a Mondvacsinált utcafesztivál.

"A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál, és azon belül a Házak, udvarok, házigazdák programsorozat a legszentendreibb rendezvényünk. Ezekben a napokban az idelátogatók nem csak
a belváros házainak barokk homlokzatait csodálhatják meg, hanem betekintést nyernek az udvarokba, mi több, találkozhatnak az ott lakókkal. Ők ugyanis a házigazdái az eseményeknek, ők adják a programokat, kínálják saját készítésű ételekkel a betérőket.

Van közöttük festőművész, kőfaragó, közgazdász, nyelvtanár, művészeti író, restaurátor, galériás. Egy közös van bennük: ők mind szentendrei arcok, olyanok, akiket jól ismernek az itt élők, olyanok, akik mindig készek önzetlenül tenni a városukért. Most éppen szélesre tárják kapuikat, vendégségbe hívják Önöket, töltsenek el néhány órát egy vendégszerető szentendrei polgár otthonában!"

Szentendre belváros, 2018. augusztus 24-26. 

Részletes program

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére