Jelenlegi hely

Játszótér, sportpályák és madaras tanösvény – Megújult az Adyliget park

Szeretjük a szép fekvésű, kreatív játszótereket, árnyas parkokat és ligeteket, ahol kicsik és nagyok is tudnak pihenni, játszani, edzeni. Jártatok már a II. kerületi Adyliget parkban?

Park a budai hegyekben

Népszerű kirándulóhelyeket ismerünk a budai hegyekben ezen a környéken. A II. kerületben, a Hűvösvölgyi buszvégállomás közelében található a tavasszal megnyitott Adyliget park.

A helyi lakosság bevonásával, közösségi tervezést követően újították meg az Adyligeti parkot: többfunkciós sportpálya, új játszótér, közösségi tér, futópálya, kültéri fitneszpark és madárbarát tanösvény épült itt. Úgy alakították ki, hogy minden generáció jól érezze benne magát.

Többféle aktív sportolási és csendesebb pihenési lehetőséget is nyújt, közösségi együttlétre alkalmas tereket is kialakítottak.

A nagyszerű természeti adottságokkal rendelkező park a természetes megjelenésével alkalmazkodik az erdei hangulathoz, megőrizte és erősítette annak egyedülálló természeti karakterét.

Többgenerációs játszótér és sportpálya

A nagy méretű, körbekerített, többgenerációs játszótéren többek között játszókunyhó, várak, talajszintbe süllyesztett trambulinok, csúszdatorony, rugós játékok, rollerkert várja a gyerekeket. Fészekhinta, kis házikó játékkonyhával és vizes játékelemek is vannak.

A játszótérrel szemben van a modern sportburkolattal ellátott sprint- és focipálya, amin keresztbe egy kosárpálya is helyett kapott, valamint mellette egy kisebb streetballpálya is és pingpongasztal. A tornaparkban kültéri kondieszközöket helyeztek el: sajátsúlyos és páros kondigépeket, korlátokat.

Madártani tanösvény és madárles

A park szélén ösvény halad végig, amely madártani tanösvényként is szolgál, faapríték burkolata futásra is alkalmas, de kialakítottak egy közösségi helyszínként működő térrészt, illemhelyiséggel, pergolával, közösségi asztallal, ivókúttal, kerékpártámaszokkal.

A madártani tanösvény mentén a kihelyezett táblákon sok érdekes tudnivalót olvashatunk, bemutatják a környék madárvilágát, a sétány végén pedig madármegfigyelő torony épült.

Cím: 1029 Budapest, Nagykovácsi út

Forrás: masodikkerulet.hu

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére