Jelenlegi hely

Új, különleges vizű strand - Átadták a felújított pesterzsébeti gyógyfürdőt

A Pesterzsébeten feltörő jódos-sós gyógyvíz az egész országban ritkaság. A 13 medencés gyógy- és élményfürdőt húsz év után újra megnyitották teljesen felújítva és kibővítve, 2019. július 10-től a strandrész is látogatható.

A felújítási munkálatok 2018 elején kezdődtek, a zárt termálfürdő részt már tavaly decemberben megnyitották, míg a kinti strandrész az idei szezonra készült el. A felújítás során egy tizenhárom medencés, egész évben üzemelő gyógy- és élményfürdőt alakítottak ki. Nemcsak a helyi védelem alatt álló, kupolás áltörökfürdő részt modernizálták, hanem az egy 4.300 négyzetméteres új épülettel is bővült.

Az egyedülálló összetételű gyógyvize mellett különlegesség a török stílusú kupolás épület és a benne található nyolcszögletű, oktogon medence.

A fedett térben tíz medence - jódos-sós vizű termálmedence, termálmedencék, gyerekmedence, kiúszós élménymedence, a terápiás részlegen súly- és kádfürdők, merülőmedencék és Kneipp-medence - várja a látogatókat, míg a kinti részlegen pedig a felújított hullámmedence mellett helyet kapott egy gyerek- és egy 25 méteres úszómedence is.

A gyerekmedencében csúszdát és gomba szökőkutakat találnak a picik, a medence felett napvitorlát helyeztek el.

A szaunavilág a teljes megnyitás után külön zónaként fog üzemelni. A szaunarészlegen egy só- és infraszaunát, gőzkabint és finn szaunát alakítottak ki. A fürdő területén belül egy 120 állású parkolót találunk.

A főváros mellett elterülő, ma Budapest XX. kerületét alkotó Pesterzsébet Dunaparti részén már a 20. század első évtizedeiben strand létesült. Az 1930-ban épült strandmedencét először a Duna vizével töltötték. Később egyedülálló típusú, jódot, konyhasót és brómot is jelentős mennyiségben tartalmazó hévízre bukkantak itt. Ez a fajta víz mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok kezelésére alkalmas, ráadásul a jód keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, a bróm pedig idegnyugtató, stresszoldó hatásáról ismert.

A további fejlesztési tervek szerint a jövőben csúszdapark, sportpályák vagy szálloda épülhet a területen.

PESTERZSÉBETI JÓDOS-SÓS GYÓGYFÜRDŐ ÉS STRANDFÜRDŐ
1203 Budapest, Vízisport utca 2.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére