Jelenlegi hely

Vár a banánérlelő! - Jön a Piacok Éjszakája

Egy éjszaka, amikor a Nagybani Piac megnyitja kapuit mindenki előtt, amikor benézhetünk a kulisszák mögé. Hogyan kerül a gyümölcs a termelőtől az asztalunkra? A piac legizgalmasabb pontjait is megmutatják a kétórás túrán.

A Budapesti Nagybani Piac újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, 2019. június 19-én és 20-án este várják az érdeklődőket a Piac Éjszakáján. A nyílt napon közelebbről megismerjük, hogyan kerül a vásárcsarnokokba vagy a zöldségesekhez az áru, mielőtt a piacról hazavisszük a friss zöldségeket és gyümölcsöket. 

Érdekel, hogyan kerül a termelőktől a kiskereskedőkig a friss áru? Megnéznéd, hogyan működik a banánérlelő, és mi történik Magyarország legnagyobb piacán, ahol évente közel 500 000 tonna zöldséget és gyümölcsöt értékesítenek?

A közel 35 hektár alapterületű piac bebarangolása nem mindennapi élményt tartogat az érdeklődők számára. A kétórás túra alatt a vendégeket a piac legizgalmasabb pontjait érintve vezetik körbe, megnézhetik például a banánérlelőt, ahol a hatalmas lerakatban több tonna banán várja, hogy az érlelését követően eljusson a fogyasztókhoz.

A nagykereskedelmi raktár hatalmas, központi kereskedelmi tere is a túra része, ahol a nagykereskedők mutatják be hazai és import áruikat. Természetesen a termelői szektor sem maradhat ki, amely a piac szabadtéri részeit foglalja magában, itt a termelők árujuk bemutatásával kínálják a zöldségeket, gyümölcsöke

A Piac Éjszakája ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni itt lehet

Cím: 1239 Budapest, Nagykőrösi út 353.

Forrás

- Budapestimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére