Ismerd meg a két főszakácsot! Katt ide az interjúhoz!
Szilva chutney
1 kg szilva vagy ringló vagy mindkettő Fél liter víz 5 gerezd fokhagyma 2 tk egész ánizs 2 k egész koriander Só, bors csili
A szilvát tedd fel főni amíg meg nem puhul. Öntsd egy szűrőbe ,(lehetőleg nagyobb lyukúba, hogy ne bénázz, mint én) majd présáld át. A héja kuka, a húsához pedig önts a léből, amiben főtt annyit, hogy az állaga legyen sűrű, de folyós. Mehetnek bele a fűszerek: az összetört koriander, ánizs, só, bors, csili ízlés szerint, és az apró kockákra vágott fokhagyma. 40 percig kell főzni, aztán fertőtlenített (kifőzött) üvegbe tölteni, és 48 órát dunsztolni. Mi természetesen másnap kivettük, de legalább megettük az összeset. Legközelebb csinálunk hozzá omlós egybesült húst, szerintem isteni!
- Budapestimami -
Neked ajánljuk
Kicsi a bors: Házi müzliszelet és a pelenkázás
Őszi ihletésű házi müzliszelet pillanatok alatt. Hm...Isteni! Kicsi a bors, de erős!
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges