Jelenlegi hely

Ilyen egy jó álláshirdetés!

Álláskeresésnél rengeteg dologra oda kell figyelnünk. Mérlegelnünk kell a lehetőségeket, ugyanis számos szempontnak meg kell felelnünk. Elsősorban tisztában kell lennünk a képességeinkkel, hogy milyen munkát tudnánk elvégezni. Ezt követően találnunk kell egy olyan információforrást, ahonnan értesülni tudunk a meghirdetett lehetőségekről.

Az állásajánlatok Szegeden oldalon bármikor informálódhatunk különböző álláshirdetésekről. A portál egyik legnagyobb előnye, hogy nemcsak a vállalatok juthatnak szerephez, hanem mi, álláskeresők is. Ez azt jelenti, hogy az oldalon hirdethetjük magunkat, hogy milyen állást szeretnénk betölteni a közeljövőben. A honlap segítségével a munkáltatói és munkavállalói igények hamar egymásra találhatnak.

Álláskeresés alatt fokozottan olvassunk el minden olyan álláshirdetést, amely felkelti érdeklődésünket. Vannak olyan hirdetések, amelyek terjedelmesen vannak megfogalmazva. Érdemes szót ejteni arról is, hogy mikor beszélhetünk egy jó álláshirdetésről.

Minél több minden szerepel egy hirdetésben, annál megbízhatóbb lehet a vállalat. Egy jó álláshirdetésben az alábbiaknak kell szerepelnie: egy rövid felvezető szöveg magáról a vállalatról, hogy pontosan mivel is foglalkozik. Ha a cég marketingje megfelelő, akkor az összefoglaló szöveget úgyis össze lehet állítani, hogy az felkeltse érdeklődésünket. Ahhoz, hogy a meghirdetett állások betöltésre kerüljenek, a vállalatoknak fel kell állítaniuk egy elvárási listát. Ezeket általában felsorolásszerűen olvashatjuk a hirdetésekben. Az elvárások után szerepelnie kell az elvégzendő feladatoknak. Amennyiben figyelmesen végigolvassuk ezeket a sorokat, akkor már körvonalazódhat bennünk, hogy az állás valóban nekünk szól-e, avagy sem.

Végül egy megfelelő álláshirdetésben arra is kitérnek a vállalatok, hogy mindezek fejében mit tudnak nekünk kínálni. Fontos, hogy elérhetőséget is adjon meg a cég, mert ha bármi kérdésünk lenne a meghirdetett állással kapcsolatban, akkor el tudjuk érni az illetékes személyt. Másrészt pedig azért lényeges, hogy adjanak meg elérhetőséget, hogy el tudjuk küldeni önéletrajzunkat.

Még egy fontos dolog, amelyet érdemes megemlíteni, hogy a vállalatok nemcsak önéletrajzot kérhetnek tőlünk, hanem motivációs levelet is. A kettő között a különbség abban rejlik, hogy az önéletrajz vázlatosabb, míg egy motivációs levélben ki kell fejtenünk, hogy miért mi, lennénk a legideálisabb jelöltek az állás betöltésére. Ezért is érdemes alaposan elolvasni az álláshirdetéseket, mert ha nem csatoljuk a megfelelő dokumentumunkat az e-mailhez, akkor bukhatjuk is az állást. Műszaki területre mindig keresnek munkaerőt a vállalatok.

A munkaerőpiacon mindig van álláslehetőség mérnökök számára! A jelentkezőnek rendelkeznie kell jó kommunikációs képességgel mind írásban és szóban egyaránt. Vannak olyan munkaterületek ahol nemcsak egyedül, de csapatban is tudni kell együtt dolgozni. Amennyiben ezen a területen szeretnénk hosszútávon elhelyezkedni, akkor hajlandóságot kell mutatnunk a csapatszellemre, és együttműködésre való nyitottságra. A fix bérezés mellett akár egyéb juttatásokat is kaphatunk a vállalattól. Persze mindenhol más és más feltételek vannak, de ezek gyakran szoktak lenni azok az alapszemélyiségjegyek, amelyeket a HR szakemberek figyelembe vesznek!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére