Jelenlegi hely

Különböző események különböző öltözetet igényelnek!

Bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor szükségünk lehet az etikett betartására.

Régebben sokkal inkább otthon ünnepelték meg az emberek a különböző eseményeket. Ez lehetett akár egy ballagás, vagy akár egy elsőáldozás is. Az otthon tartott ünnepléseknek megvoltak a maga hangulatai. Napjainkban már sajnos nem sok idő marad arra, hogy otthonunkba szervezzünk nagyobb eseményeket, így sokan választanak éttermet egy esemény ünneplésére. Ennek számos oka lehet, most ezeket vesszük sorra. 

Az első ok hogy nincs elég idő, és energia arra, hogy otthon készítsük el a fogásokat. 

A legtöbb időt elveszi a munka, és utána már az embernek nincs energiája arra, hogy a megrendezendő eseménnyel foglalkozzon. Mint tudjuk a vendéglátás hatalmas erőfeszítésekkel jár. Mindent jó előre meg kell tervezni, az ültetéstől kezdve egészen a menüsorig. Mivel minden ember más, így eltérőek lehetnek az ízlések. A menüsor összeállításánál törekedni kell a változatosságra. Modern világunkban vannak, akik vegetáriánusok. Ők azok, akik a húsételeket nem eszik meg, és inkább számukra célszerű külön menüt összeállítani. A vegetáriánusok előszeretettel fogyasztják a rántott dolgokat, mint például a rántott sajtot, vagy a rántott karfiolt. Köretként szívesen esznek hozzá rizst. A másik csoportba tartoznak azok, akik viszont szinte mindent megesznek, ha húsról van szó. Amennyiben gyerekek is részt vesznek az ünnepi ebéden, esetleg vacsorán célszerű rájuk is gondolni, hiszen a kisebbek jóval válogatósabbak, így ők sajnos nem mindent esznek meg.

A második ok, amiért nem mindenki tud otthon rendezni egy ünneplést, az pedig a lakás méretéből fakad. 

Vannak, akik panellakásban laknak, és ha meghívnak 20 főt egy ballagási ebédre, nagy valószínűséggel a vendégsereg nem fog elférni a lakásban. A családi házak már jóval alkalmasabbak vendégek fogadására, azonban a családok úgy vannak vele, ha meg lehet szervezni egy étteremben is az ebédet, akkor inkább egy vendéglátóhelyet választanak helyszínnek. Azért előnyösebb, mert így nem kell a takarítással és az ebéd vagy vacsora utáni mosogatással vesződni. Az eseményre kibérelt étteremben ugyanis mindent elvégeznek helyettünk.

A jó megjelenés egy ballagáson, vagy egy elsőáldozáson is egyaránt fontos, hiszen ezek nem mindennapi események.

Jegyezzük meg, hogy alkalomhoz illő megjelenésünkkel az ünnepelt felé kifejezzük tiszteletünket, és már csak ezért is lényeges a jó öltözet. Az urak ilyen eseményekre felvehetnek öltönyt, fekete cipővel azonban a hölgyek számára több variáció áll rendelkezésre. A hölgyek kifejezetten ügyelnek arra, hogy minden eseményen kifogástalanul jelenjenek meg. Öltözéküket szeretik kiegészíteni különböző dolgokkal, mint például a ruházathoz illő táskával, fülbevalóval, vagy akár nyaklánccal is. 

Vannak olyan hölgyek, akik ügyelnek arra is, hogy ruházatuk összhangban legyen a cipővel. A női ruhák választéka széles a weboldalon. Akármilyen eseményre lehet találni megfelelő ruházatot legyen szó akár esküvőről, szalagavatóról, ballagásról, vagy diplomaosztóról. A megfelelő koktélruha kiválasztása időt igényel, éppen ezért célszerű már jóval az esemény előtt informálódni a kínálatról. A közösségi oldalakon ma már sokan regisztrálva vannak. Amennyiben a honlap követésre kerül, úgy a facebook-on is lehet informálódni a legfrissebb termékajánlatokról. Érdemes lehet feliratkozni a honlap hírlevelére is, mert ha sokszor elérhetőek vagyunk e-mail címünkön keresztül, akkor elektronikus postaládánkban is landolni fognak a termékekkel kapcsolatos értesítők.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére