Jelenlegi hely

Közeleg a családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vására

A Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) kezdeményezésére, november 26-án délelőtt a Várkert Bazár ad otthont a Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárának. A szervezők a segítségnyújtás mellett a civil szféra összefogásának erejére, valamint a karácsonyi készülődés valódi jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet.

A részletekről a vásár megálmodóját, Király Nórát, Újbuda alpolgármesterét, a FICSAK alapítóját kérdezte a Képmás magazin.

Hogyan született az ötlet?

Alpolgármesterként mindig is szoros kapcsolatot ápoltam a helyi civilekkel, sokra becsülöm a munkájukat. A Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként pedig már látom azt is, hogy mennyi kiaknázatlan erő rejlik ebben a szektorban. A vásár ötlete részben innen ered, de több egyéb dolog is ösztönzőleg hatott rám. Öt gyermek édesanyjaként egyrészt a kézműveskedés a mindennapjaink része, és hiszek abban, hogy egy kézzel készült meglepetés sokkal értékesebb a boltban kapható ajándékoknál. Nagy hatással volt rám édesanyám is, aki korábban maga is szervezett hasonló adventi vásárokat.

Hamar talált partnereket az ötletéhez?

Igen, szinte azonnal. A FICSAK önkénteseinek lelkesedése adta az első lendületet, aztán amikor szinte az összes nagy, családokat segítő hazai civil szervezet is biztosított a részvételéről, többé nem volt kérdés, hogy belevágunk-e. Mostanra több tucatra duzzadt a szervezőtársak száma, és még nincs vége, szinte mindennap újabb és újabb csatlakozni vágyó civilek keresnek meg minket. Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy Herczegh Anita, a köztársasági elnök úr felesége az első hívó szóra elvállalta a fővédnökséget, díszvendégként pedig jelen lesz Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, valamint Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár is. Kiemelt támogatónk, a Várkert Bazár jóvoltából pedig a vásárt szellemiségéhez méltó környezetben tudjuk megszervezni.

Kézműves portékák, színvonalas családi programok, segítő összefogás. Ezekkel a címszavakkal hirdetik a jótékonysági vásárt. Mire számíthat pontosan, aki advent első vasárnapja előtti szombaton ellátogat a Várkert Bazárba?

A vásárba látogatóknak lehetőségük lesz, többek között, finomabbnál finomabb lekvárok, sütemények, apró mécsesek, szappanok, gyertyatartók és koszorúk közül válogatni. A szervezők több mint 40 standon a saját maguk készítette igényes portékákkal igyekeznek megkönnyíteni a karácsonyi ajándékvásárlást.

A vásár reggel 9 órától színvonalas családi programokkal is várja az érdeklődőket: koncertet ad Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, a 3-10 éves gyerekek LogiKaland vetélkedőn tehetik próbára ügyességüket, egész délelőtt lehet majd kézműveskedni, együtt énekelni, mondókázni a Ringatósokkal, valamint fellépnek az Újbudai Babszem Táncegyüttes és a Petőfi Musical Stúdió növendékei is.

Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vására – ahogy az elnevezés is sejteti, a vásár legfőbb célja a segítségnyújtás. Mire fordítják a bevételt?

Az árusításból befolyó teljes összeggel a Tűzoltó utcai klinika berkein belül működő Őrzők Alapítvány munkáját szeretnénk támogatni. A daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulását segíti tehát mindenki, aki november 26-án délelőtt eljön a Várkert Bazárba. Az alapítvány szeretne felújítani egy jelenleg használaton kívüli lakást, hogy a szülők beteg gyermekük közelében tartózkodhassanak a kezelés ideje alatt. A cél nemes, legyünk minél többen! Teremtsünk hagyományt itthon is a jótékonykodás e formájának!

Forrás: kepmas.hu/csalad.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére