Jelenlegi hely

Egy gombnyomással a sor elejére - Családbarát ügyfélfogadás Pest megyében

A várandós kismamák és a kisgyermekkel érkező szülők ezentúl várakozás nélkül intézhetik ügyeiket Pest megye több kormányablakában és okmányirodájában.

A családbarát ügyfélhívó rendszer az internetes foglalásokat is figyelembe veszi, és azok optimalizált kezelésével lehetővé teszi, hogy a kiemelt ügyfelek sorába lépő, a kisgyermekkel érkező szülők gyorsan és zökkenőmentesen végezhessenek hivatalos dolgaikkal.

Erre a célra készült plakát, kisfilm, piktogram, valamint az ügyfélszolgálat munkatársai is segíteni fogják a megérkezőket, hogy egy gomb megnyomásával automatikusan előre kerüljenek.

„Régi tervem válik végre valóra a családbarát ügyfélfogadás létrehozásával” - mondta Dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, aki ötgyerekes családapaként tisztában van vele, milyen könnyebbséget és segítséget jelent a szülőknek, hogy érkezésük időpontjától függetlenül azonnal a sor elejére kerülhetnek.

„A kezdeményezés nem titkolt célja, hogy a hivatalos teendőiket intézők között kialakuljon egyfajta közösségi érzés a kismamákkal és a kisgyermekesekkel szemben, vagyis természetes legyen az, hogy előre engedik őket” - hangsúlyozta Dr. Tarnai Richárd.

 

 

Jelenleg Pest megye 7 járásában a következő 11 ügyfélszolgálaton várják ilyen gyors ügyintézéssel a családosokat:

  • Dunakeszi okmányiroda - 2120 Dunakeszi, Szent István utca 19.
  • Gödi okmányiroda  - 2131 Göd, Pesti út 60/a
  • Érdi okmányiroda - 2030 Érd, Budai út 8.
  • Gödöllői okmányiroda - 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7.
  • Péceli okmányiroda - 2119 Pécel, Kossuth tér 1.
  • Gyáli Kormányablak - 2360 Gyál, Somogyi Béla u. 2.
  • Monori Kormányablak - 2200 Monor, Kossuth Lajos u. 78-80.
  • Ráckevei Kormányablak - 2300 Ráckeve, Szent István tér 4.
  • Szigetszentmiklósi okmányiroda - 2310 Szigetszentmiklós, Ifjúság tér 4.
  • Dunaharaszti okmányiroda - 2330 Dunaharaszti, Báthory u. 1. 
  • Tököli okmányiroda - 2316 Tököl, Fő utca 119.

„A családbarát ügyfélhívót ott tudtuk eddig felállítani, ahol már mi telepítettük a rendszert. Ez az internetes ügyfélfoglalásokat is figyelembe veszi, és azok optimalizált kezelésével lehetővé teszi, hogy a várandós és kisgyermekes édesanyák valóban a sor legelejére kerüljenek. Az ügyfélhívó számítógépes rendszer fejlesztésével a családbarát hivatalok száma természetesen folyamatosan bővül.” – mondta a kormánymegbízott.

A „Családbarát Munkahely” címet elnyert Pest Megyei Kormányhivatal legfontosabb célkitűzése az ügyfelek igényeit és érdekeit figyelembevevő ügyfélközpontú működés, és az egységesen magas színvonalú, mindenki által hozzáférhető szolgáltatások kialakítása, ezért a Pest Megyei Kormányhivatal minden ügyfélfogadási helyszínén baba-mama sarkok, illetve szobák várják az ügyeiket intéző szülők gyermekeit.

A családbarát ügyfélhívó illeszkedik a családokat megerősítő intézkedések sorába. Dr. Tarnai Richárd személyesen is elkötelezett a családbarát intézkedések iránt: „Munkáltatóként nagyon fontosnak tartom a családbarát szemléletet. Leendő munkatársaim a felvételi eljárás során dönthetnek, hogy négy-, hat- vagy nyolcórás munkaidőben szeretnének-e dolgozni. Felelősségünk a szemléletformálás, hogy a lehető legtöbb alkalommal elmondjuk: a kisgyermekes anyukák nagyon jó munkaerők, és a részmunkaidős lehetőség nemcsak az anyukák érdeke, de a munkáltatók is jobban járhatnak vele. Személyes tapasztalatom mondatja velem ezt, ugyanis munkatársaim közül sokan élnek ezzel a lehetőséggel.

Elsőként nyertük el a kormányhivatalok közül a Családbarát munkahely díjat. A mellé kapott nyereményünket olyan eszközbeszerzésre fordítottuk, amellyel mind több kollégánk számára tudjuk lehetővé tenni a távmunkát is. Ez is egy olyan lehetőség, amivel könnyíteni tudunk a családos munkatársak helyzetén.

Számos olyan intézkedésünk van még, amelyekkel az ügyeiket intéző családokat segítjük. Ide tartozik az, hogy harmincról huszonegy napra csökkenetettük az ügyintézési határidőt, vagy például az, hogy minden olyan helyszínen, ahol ügyfélfogadás van gyereksarkokat hoztunk létre. Kollégáim saját kezűleg festették ki és rendezték be az otthonról hozott játékokkal és írószerekkel ezeket a helyiségeket.

És mindezek sorába tartozik most a családbarát ügyfélhívó bevezetése is, amely könnyebbséget és segítséget jelent a szülőknek, hogy érkezésük időpontjától függetlenül azonnal a sor elejére kerülhetnek. Bízom benne, hogy a jó példa ragadós lesz, és országszerte egyre több hivatalban vezetik majd be ezt a családbarát rendszert!”

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére