Jelenlegi hely

A magyar nő tudatosan ápolja szépségét

A magyar nők tudatosan vásárolnak szépségápolási cikkeket – derül ki egy kutatásból. A többség havonta minimum 2500 forintot költ kozmetikumokra. A döntésnél a termék ára, illata, összetétele, valamint a termékjellemzők számítanak fontos szempontnak. Egyre többen próbálnák ki a vegán kozmetikumokat.

A magyar nők 41 százaléka havi 2500 forintot vagy ennél kevesebbet költ kozmetikai szerekre, majdnem ugyanennyien költenek havi 2500 és 5000 forint feletti összeget erre, míg 15 százalék havi 5000 forintnál is többet áldoz szépségápolási cikkekre – derül ki a CD kozmetikai márka és az NRC piackutató cég 500 fő megkérdezésével végzett 2016-os reprezentatív felmérésének összesített adataiból.

Az életkor előrehaladtával azonban egyre kevesebbet költenek a hölgyek ezekre a cikkekre.

A vásárlásnál ugyan a legtöbben (53%) az árat jelölték meg nagyon fontos tényezőnek, de sokan emelték ki az illatot és a textúrát is (50%), mint döntő vásárlást befolyásoló szempontot. Dobogós, harmadik helyezést ért el az összetétel is (37%), a megkérdezettek közül sokak számára lényeges, hogy mit tartalmaz a kiválasztott kozmetikai cikk.

A védjegyek fontosak

Érdekesség, hogy az olyan védjegyet, amely például a termék bio mivoltát szavatolja, vagy azt, hogy az adott terméket nem tesztelték állatokon, esetleg nem tartalmaz állati eredetű összetevőt, a vásárlók 21 százaléka tartja nagyon fontos szempontnak, míg a márkanévről csak 16 százalékuk vélekedik ugyanígy. Még kevesebben döntenek a saját bevallásuk szerint a csomagolás alapján, hiszen ez a tényező végzett az utolsó helyen a fontossági sorrendben, csupán a megkérdezett hölgyek 9 százaléka tartja nagyon fontos szempontnak.

Nemszeretem alapanyagok

Kiderült tehát, hogy egyre többen tartanak a vitatott összetevőktől, ezek közül is leginkább az állati eredetűektől. A válaszadók több mint fele (53%) kerüli ezeket a termékben. Második helyen az alumíniumsó végzett (48%), harmadik a színezőanyag lett (36%).

A kutatásból kiderült, hogy terjed a vegán életmód a magyar nők körében. A válaszadók 11 százaléka már napjainkban is a napi rutinjába építi a vegán termékek használatát, de a közeljövőben ennek a számnak a növekedésével kell számolni, hiszen a válaszadók 86 százaléka nyilatkozott úgy, hogy kipróbálna olyan kozmetikai cikkeket, amelyeket nem tesztelték állatokon, illetve mentesek az állati összetevőktől.

Forrás: csalad.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére