Jelenlegi hely

Már nem vagyok felesleges

Gyöngyösön élek, 57 éves vagyok, már majdnem 3 éve munkanélküli.

Az Otthon Segítünk Alapítvánnyal egy hirdetés útján kerültem kapcsolatba, mivel úgy gondoltam, így legalább értelmesen, más emberek segítésével tölthetem el „felesleges” „szabadidőmet”.

Miután jelentkeztem, felkeresett a gyöngyösi szervező, hogy tájékozódjon elhivatottságomról, hogy valóban minden ellenszolgáltatás nélkül szeretnék segíteni kisgyermekes családokon. Így bekerültem a képzési programba. Mivel előzőleg Pszichiátriai Osztályon dolgoztam, ahonnan elbocsájtottak, pontosan tudtam, hogy mennyire kell az embereknek a segítő kéz. Másrészt, nekünk, akik munkanélkülivé váltunk, szükségünk van arra az érzésre, hogy mégsem vagyunk feleslegesek, és vannak, akiknek – a családunkon kívül is – szüksége van ránk! Sok a magányos hölgytársam: jó lenne, ha minél többen fedeznék fel ezt a lehetőséget, ha mindkét oldalról nagyobb lenne az igény. Közben elvégeztem egy OKJ-s szociális asszisztensi szaktanfolyamot, ahol rájöttem, mennyi mindenben lehet segíteni olyan családokon is, aki elvesztek a bürokrácia útvesztőiben, s nem csak fizikai, de elméleti támogatásra is szükségük lenne. Megszerzett tudásomat még ebben a szervezetben nem tudtam kamatoztatni, csak hazai berkekben: nagymami lettem! De nagyon szeretnék erőmhöz mérten – az én kicsi unokám mellett – más anyukáknak is segíteni, akiknek nincs ott a MAMI!

Én mindig szeretnék ott lenni, ahol segítségre van szükség!

Nem csalódtam, a tanfolyam elvégzése után első alkalommal másfél éves, ikres családhoz kerültem, ahol szeretetteljes fogadtatásban volt részem. Itt két évet töltöttem el, heti kétszeri látogatással. Többször kaptam elismerést az anyukától: Éva, mi lenne velem nélküled? Éreztem is, hogy az ikrek mellett szükség van egy kis pihegésre, amikor nem kell egy személynek kétfelé szakadni. Nagyon szép időszak volt, rengeteg élménnyel, s szívet melengető emlékekkel. Ebből mesélem el az egyiket. Amikor az ikreknél megszületett a kistestvér, meglátogattam az édesanyát a kórházban. Vittem neki egy általam készített mini naplócskát, s ezt adtam át, melyet igen meghatottan fogadott. Ebben a kicsi füzetecskében közös emlékeket írtam le, mindegyik oldalon egy sztori.

Ebből idézek kettőt:

A két gyerek meséli, hogy elutaznak repülővel nyaralni. De jó nektek – mondom én –, mire a kislány: – Éva néni! Te is eljöhetsz velünk, hiszen ott olyan a tenger, hogy a felnőttek is fürödhetnek!

A kisfiú mondja: – Építettünk kis házakat a kertbe. Kérdezem: – Te is? Hű de ügyes vagy! – Ő válaszol – Nem annyira, apa és egy bácsi is segített.

Nagyon sokat jelentett s feledhetetlen a szolgálatban eltöltött idő.

Részlet: 10 év a családok szolgálatában című kiadványból                                  

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
3 laktató leves akár 30 perc alatt?

3 laktató leves akár 30 perc alatt?

Több kardinális problémával szembesülhet napi szinten egy anyuka, ha a "mit együnk ma?" téma kerül szóba. Az első a „gyorsan valami meleget, laktatót” kérdése. A másik inkább a tálaláskor merül fel: a „már megint ez van? Tegnap is ezt ettük!” – felháborodott gyermekhangon szinkronizálva. Erre a két kérdéskörre alakult ki nálunk ez a „3az1ben” megoldás.
A legrövidebb éjszaka - Szent Iván-éj

A legrövidebb éjszaka – Szent Iván-éj

Idén június 21-én lesz az év leghosszabb napja, vagyis a legrövidebb éjszakája, melyet a hagyomány szerint Szent Iván-éjnek neveznek. A nyári napforduló ünnepe a kereszténységet megelőző korokból ered. A világ minden táján örömtüzeket gyújtanak, ami mutatja a fény és a világosság győzelmét a sötétség és a halál felett, ekkor kezdődik a csillagászati nyár is. A szerelem, szenvedély, a termékenység, örök megújulás és a megtisztulás varázslatos éjszakája is ez.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére