Jelenlegi hely

Így látjuk mi – Otthon Segítünk önkéntesek írták

Otthon Segítünk önkénteseket kérdeztünk a tapasztalataikról örömeikről

 

Emlékszel-e, miért jelentkeztél önkéntesnek?

 

- Gyerekeim megnőttek, nyugdíjas lettem. Szerettem volna valami hasznosat csinálni és mivel szeretek gyerekekkel foglalkozni, ennél az alapítványnál jelentkeztem. (Bocskor Irénke)

***

- Aki egyszer belekóstol az önkénteskedésbe, nehezen tudja abbahagyni. 5 évig vezettem egy nagycsaládos csapatot, majd amikor elköltöztünk kerestem a lehetőséget, hogy ismét hasznossá tegyem magam. (Kraiss Ildikó)

***

- Nyugdíjas lettem, a szabad időmben szerettem volna hasznos lenni, másoknak segíteni. (Sólyom Györgyi)

***

- Arra vágytam, hogy ne csak a magam nyugalmát keressem, hanem másnak is örömet szerezzek. (Karádi Márta)

***

- Több szabadidőm lett, amiből szerettem volna a „köz” számára is biztosítani. (Nagy Éva)

***

- Nagymama vagyok, három pici unokával, akik távol élnek tőlem, így ritkán találkozunk egymással. Évente 2-3 alkalommal vagyok velük „testközelben”, egyébként marad a skype. Úgy éreztem, vannak szabad vegyértékeim, tapasztalataim a gyereknevelésben és szívesen „babáznék” illetve segítenék rászoruló fiatal szülőknek. (Kertészné Vadász Emília)

Azt kaptad-e, amire számítottál?

 

-Teljes mértékig. Szeretek itt segíteni. (Bocskor Irénke)

***

-Nem. Sokkal jobbat, olyan emberek társaságát, akiktől mindig lehet újat tanulni emberségből. (Kraiss Ildikó)

***

-Igen, és közben önmagamat is jobban megismertem. (Sólyom Györgyi)

***

- Többet kaptam, mert nagyon számítanak rám és várják a következő találkozást. (Karádi Márta)

 

Miért szeretsz önkénteskedni?

 

- Jól esik segíteni, nagyszerű látni a gyerekek arcán az örömet, amikor találkozunk. Ez nekem egy kellemes program, szeretetet adhatok és kaphatok, Kb. 4 éve csinálom, és ameddig tudom, folytatom. Heti egy alkalom igazán nem megerőltető, úgyhogy remélem, még sokáig segíthetek. (Bocskor Irénke)

***

- Ma önkénteskedésnek hívjuk azt, ami régen természetes része volt az életnek. Azt, hogy figyelünk egymásra és ha valaki bajban van, akkor segítünk, mint egy nagy család vagy egy tágabb összetartó közösség. Azt gondolom, hogy az önkéntesség nem munka, hanem az egészséges ember életének természetes része. (Kraiss Ildikó)

***

- Mert minden találkozás után hazafelé fáradtnak, de mégis könnyebbnek érzem magam. (Karádi Márta)

***

- 2014 nyara óta önkénteskedek, már 3 családnál voltam. Jó érzéssel tölt el, hogy segíthetek családoknak, hogy egy kicsit tudom tehermentesíteni az anyákat. (Nagy Éva)

***

- Tanulságos volt a tréning amit elvégeztünk 2014-ben. Rájöttem, hogy mennyi mindent nem tudok az engem körülvevő világról. Nagyon jó dolog segíteni. Csodálatos élmény amikor a gyerekek elfogadnak, várnak és az anyukák is figyelnek, tanulnak, sőt megnyílnak. Jelenleg a menyemnek segítek, és az alapítványi munkát átmenetileg szüneteltetnem kell. (Csiki Györgyné)

***

- Jó érzés adni magamból és jó érzés a pozitív visszajelzés gyerektől, szülőtől egyaránt. (Kertészné Vadász Emília)

***

-2009 óta önkénteskedem. Mert azon kívül, hogy kész vagyok segíteni, nem felejtettem el, amikor kicsik voltak a gyermekeink, minden segítség nagyon jó volt a feleségemnek, gondolom, minden anyának elkél a segítség. (Max Gábor)

***

- Megkérdezte az egyik kislány tőlem:

- És ti ezért kaptok pénzt?

- Nem, tudod, hogy azért jövünk, mert szeretünk titeket.

- Tényleg, azért? - és ragyogni kezd a kislány.

- Hosszú ideig jártam két kis ikerfiúhoz. A két kicsi sokban különbözik, az örömét is másképp fejezi ki. Ha megérkezem egy hét után, Viktor nevetve nyargal a lakáson keresztül, incselkedik velem, néha odafut hozzám, hogy azonmód pattanjon is le rólam, folytatva száguldását egyik helyiségből a másikba. Alex viszont odaszalad hozzám, karjaimba veti magát, belém csimpaszkodik és a vállamra hajtja a fejét. Tegnap viszont, ahogy a helyére raktam a lábait a kocsiban, hogy ne rugdossa már a tesója fejét, finoman megfogta a karomat, ráhajtotta a fejét, mosolygott és átszellemülten motyogott még nem érthető babanyelvén. Megható volt. Percekig álltam így a kocsi mellett, mert nem akarta elengedni a karomat, és én sem igyekeztem annyira szabadulni :-). Azt is csinálja, hogy amikor tolom őket, hátra-hátrafordul, rám néz és mosolyog. És ezt időről időre megismétli. Olvadozom ilyenkor, és megsimogatom a buksiját. Egészen szertartásszerű már. (Jankai Csilla)

Forrás: Szemelvények „Az Otthon Segítünk Alapítvány színes világa – az első 15 év” kiadványból

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat...
Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2021. július 31.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére