Jelenlegi hely

ANYA PIHEN

Elfáradtam. Nem kicsit, nagyon. Van az a szintje a fáradtságnak, amit nem lehet és nem is akarsz már titkolni.

Így esett meg az az eset, hogy életem párja is konstatálta egy reggel:

  • Olyan fáradtnak tűnsz. Pihenj kicsit! Majd én elviszem itthonról a gyerekeket magammal, így a délelőtt csak a tiéd!

Istenem! Homlokon tudtam volna csókolni az őt homlokon csókoló múzsát, amiért ez a nagyszerű ötlete támadt!

Egy egész délelőtt csak az enyém? Jaj, mihez is kezdjek ennyi szabadidővel?!?

Gyorsan etettem és öltöztettem a gyerekeket, miközben gondolataim szélsebesen cikáztak: mozi, wellness, fodrász, kozmetikus, vásárlás, alvás? Jaj, melyiket szeressem?

Julia Roberts is megirigyelhette volna széles mosolyomat, mikor becsuktam a kiscsalád mögött az ajtót.
Elmentek.
Megvan, mi legyen! Kell egy kávé. De nem olyan gyorsan megivós, rohanós. Olyat szeretnék, ami a legnagyobb bögrémet is kitölti, tetején tejszínhabbal, rajta egy kis fahéj szórás. Igen. Ez kell nekem. Ez most jár nekem!

Irány a konyha. Jaj, hol a bögre? Az a nagy, amibe pont egy ilyen álom-kávé való?

A mosogatnivaló kupac alján. Oké. Lássuk be, van némi mosogatnivalóm. De, hála a tervezőnek, valaki kitalálta a mosogatógépet. Gyorsan belepakolok. De mégsem. Aki kitalálta a gépet, nem úgy fejlesztette ki, hogy ki is pakoljon magából, ha végzett. Jó, jó. Gyorsan megcsinálom, mehet bele a szennyes edény. De ha elindítom, akkor a reggeli edényeket is belerakosgatom. Azok csak ne maradjanak már ki!

Juj, mosogatótabletta is kéne. Mászok a polc tetejére. Micsoda por van itt! Tabletta a gépbe! Elindít. Gyorsan elszaladok egy rongyért, ilyen porosan csak nem hagyom a szekrény tetejét!

Megvagyok! Kávét akarok! Hova is tettem a bögrét? Megvan. Tej kell. Jaj, a pulton az elkészített reggeli maradványai. Elpakolom a zöldséget, kenyeret, vajat. Tiszta a pult és az étkezőasztal is.

Hol is jártam? Ja, megvan! A tej! A piros lábasban melegítem. Vagyis melegíteném. Hol a fenében van az az edény? Konyha? Nincs. Ebédlő? Nincs. Gyerekszoba??? Megtaláltam!! Mi a fenét keres ez itt? Ja, tényleg tegnap zenekarost játszottak. Gyanítom, hogy az egyik hangszert tartom a kezemben. Rendben, megvagyok. De, mi ez a fene nagy rendetlenség?!? Gyorsan, gyorsan, ágyat bevetem, játékokat összeszedem, asztalon rendet vágok. Ruhákat összegyűjtöm és hajtogatom. Illetve csak hajtogatnám… Mi ez a fura folt rajta? Gondolom a tegnapi ebéd lenyomata.

Be a mosógépbe. Ennyivel csak nem indítom el a programot! Bekukkantok a kicsi szobájába is. Ott is „kincstári rend”! Jaj! Gyors, nagyon-nagyon gyors pakolás! Ruhák összeszedése. Mehet ez is a mosógépbe!

De hova fogok teregetni? A fregoli tele van! Mint a villám, lekapkodom a cuccokat! Jaj, ezt a felsőt úgy szeretem! Holnap fel is veszem! Ahhoz azonban ki kéne vasalni! Csak nem járhat gyűrött ruhában az ember lánya!

Mi a fenéért van a kezemben ez a lábas??? Ja, persze! Kávé! Konyhába be, tej elő! Melegedjél, kicsi tejcsi, isteni kávét csinálok belőled! Dudorászom, mint valami félbolond!

Előveszem a 3 az 1-bent. Most ezt szeretem. Ebből lehet csak igazi jó, habos kávét csinálni!!! Dobnám ki a papírját. Oh, ne! Tele van a kuka. Amíg felforr a tej, addig gyorsan kiszaladok a szeméttel. Basszus, mi a fene ez??? Tollasütő?? Felnézek. Jaj! Jó pár játék szanaszét az udvaron. Oké, összeszedem! De gyorsan ám! Vár a kávém!

MI a fene??? Macskakaki! A fene Cirmibe is. Ott az alom, miért nem oda … Ja, értem. Az alom is teli van. Hipersebességű alomtakarítás, Cirmi-simogatás.

Rohanok be. Naná, hogy a tej kifutott. Tűzhelycsutakolás. Közben pittyeg a mosogatógép. Jelzi, hogy elmosogatott. Klassz. Kipakolom.

Tejet újra melegítem! Akkor is kávézni fogok!!!!!

Hallom a mosógép centrizik. Bedugom a fülem. Nem akarom hallani!!!

Már kavarom is a kávém. Leülök. Igen, megcsináltam!!

Ebben a pillanatban kivágódik a bejárati ajtó! Két mosolygós lurkó dugja be a fejét!

  • Megjöttünk!
  • Ugye tudtál pihenni egy kicsit anyucika?
  • Persze – felelem fáradt mosollyal.

 

A kávét este találom meg a polcon … kihűlve. 

 

MISKOLCIMAMI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
3 laktató leves akár 30 perc alatt?

3 laktató leves akár 30 perc alatt?

Több kardinális problémával szembesülhet napi szinten egy anyuka, ha a "mit együnk ma?" téma kerül szóba. Az első a „gyorsan valami meleget, laktatót” kérdése. A másik inkább a tálaláskor merül fel: a „már megint ez van? Tegnap is ezt ettük!” – felháborodott gyermekhangon szinkronizálva. Erre a két kérdéskörre alakult ki nálunk ez a „3az1ben” megoldás.
A legrövidebb éjszaka - Szent Iván-éj

A legrövidebb éjszaka – Szent Iván-éj

Idén június 21-én lesz az év leghosszabb napja, vagyis a legrövidebb éjszakája, melyet a hagyomány szerint Szent Iván-éjnek neveznek. A nyári napforduló ünnepe a kereszténységet megelőző korokból ered. A világ minden táján örömtüzeket gyújtanak, ami mutatja a fény és a világosság győzelmét a sötétség és a halál felett, ekkor kezdődik a csillagászati nyár is. A szerelem, szenvedély, a termékenység, örök megújulás és a megtisztulás varázslatos éjszakája is ez.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére