Jelenlegi hely

Gourmand Vendéglátó-ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskola

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.
Tel.: 403-5504
E-mail: info@gourmand-iskola.hu
Web: http://www.gourmand-iskola.hu/

Iskolánkról

Iskolánk a XVI. kerület zöldövezetében, tömegközlekedéssel (HÉV, busz) könnyen megközelíthető helyen található.

A központi épület oktató kabinetjeiben a professzionálisan kialakított tankonyhánkban, cukrászműhelyünkben, felszolgáló egységünkben tartjuk a gyakorlati foglalkozásokat a szakközép, a szakiskola tanulói és felnőttképzés tanfolyamain résztvevő tanulóink számára.

Szakközépiskola – vendéglátás, idegenforgalom szakiránnyal

9-12. évfolyamon tanulhatnak a tanulók. Ezt követően van lehetőségük érettségizni. Az érettségi kétszintű, közép és emelt szint, amelynek kötelező tantárgyai a magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv. Választható tárgyak: földrajz, informatika, vendéglátó alapismeretek.

Az érettségi tárgyak mellett emelt szinten tanulják 11. évfolyamtól a turizmus, vendéglátás-idegenforgalmi alapismeretek tantárgyakat. (vendéglátás-turizmus, szállodaismeret, marketing)

A kiemelt gyakorlati képzés korszerű oktatókabinetjeinkben, magas színvonalú külső gyakorlati munkahelyeken történik.

Az érettségit követően iskolánkban érettségire épülő szakképesítés (idegenvezető, protokoll és utazásügyintéző, vendéglős) szerezhető, vagy a felsőoktatási intézmények turizmus és vendéglátás alapképzésén folytathatóak szakirányú tanulmányok.

Szakközépiskola - nyelvi előkészítő évfolyammal

Az első 9. évfolyamon heti 11 órában tanulják a tanulók a választott idegen nyelvet (angol, német, orosz). A második idegen nyelv mellett, intenzíven, heti 5 órában tanulnak informatikát. A magas óraszámban tanult nyelv lehetővé teszi az emelt szintű érettségi vizsga letételét a tanult nyelvből, ami egyenértékű a középfokú nyelvvizsgával. A kilencedik évfolyam után a tanulók folytathatják a szakközépiskolát, így 13. évfolyamon érettségiznek. Az érettségit követően iskolánkban érettségire épülő szakképesítés (marketing és reklámügyintéző, idegenvezető, protokoll és utazásügyintéző) szerezhető.
 

Szakiskola – vendéglátás, idegenforgalom szakmacsoportban (előrehozott szakképzés)

A szakképző évfolyamokon moduláris rendszerben sajátíthatják el tanulóink a szakács, cukrász, pincér szakmát. A moduláris rendszerű képzés korszerű, az EU-s követelményekhez igazodva, az „életen át” tartó tanulás alapjait biztosítja. A szakmák tananyag tartalmát modulokra osztották fel, amit a 8.osztály utáni képzésnél 3 év alatt kell a tanulóknak elsajátítaniuk. Az alap szakképesítésre ráépülnek újabb szakmák, amelyeknél már csak a kiegésző modulból kell szakmai vizsgát tenni. Pl. pincér alapszakma, mixer ráépülés; szakács alapszakma, diétás szakács ráépülés

A gyakorlati képzés az első évfolyamokon csak az iskola korszerűen felszerelt oktató kabinetjeiben, 2. évtől pedig az iskolai tanműhely mellett magas színvonalú gyakorlati munkahelyeken, szállodákban, éttermekben történik. Választható idegen nyelv az angol és a német.

A szakképesítések megszerzését követően tanulóinknak lehetősége van esti tagozaton érettségi vizsgát tenni.

Forrás: http://www.gourmand-iskola.hu/

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Három trükk az olcsóbb és egészségesebb háztartásért

Három trükk az olcsóbb és egészségesebb háztartásért

A kerékben az a legjobb, hogy nem kell újra feltalálni. Talpraesett, élelmes háziasszonyok annyi mindent kísérleteztek már ki az elmúlt évszázadok alatt, hogy valójában nincs más dolgod, mint kiválogatni a Neked szimpatikusakat.
Infra lámpa: Hogyan lehet a gyógyulásban? – Útmutató szülőknek

Infra lámpa: Hogyan lehet segítségünkre a gyógyulásban? – Útmutató szülőknek

Az infravörös (infra) lámpa egyre népszerűbb otthoni gyógyászati ​​eszköz, amely természetes módon enyhíteni a fájdalmat és gyorsítani a gyógyulást. De hogyan működik pontosan, milyen betegségek esetén érdemes használni, és mire figyeljünk vásárláskor? Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre próbálok választ adni.
Trendek, melyek formálták az életmódváltást – A fogyókúrás piac 10 éves története

Trendek, melyek formálták az életmódváltást – A fogyókúrás piac 10 éves története

Az elmúlt évtized fogyókúrás trendjei valóban izgalmas változásokat hoztak az egészségtudatos életmód terén. Az egyes évek kulcsszavai jól bemutatják, hogy a fókuszpontok hogyan változtak a fogyasztói igények és a tudományos eredmények hatására. A „tiszta étkezéstől” kezdve a mikrobiomot célzó diétákig minden trend valamilyen új perspektívát adott az életmódváltáshoz és fogyáshoz.
Tavaszi lomtalanítás – a léleknek is jót tesz

Tavaszi lomtalanítás – a léleknek is jót tesz

Ahogy a természet megújul tavasszal, úgy bennünk is megszületik a vágy a frissességre és a tisztaságra. A tavaszi lomtalanítás nemcsak a fizikai tér rendezéséről szól, hanem a belső harmónia megteremtéséről is. Amikor rendet teszünk a környezetünkben, azzal lehetőséget adunk arra, hogy a lelkünkben is könnyebbséget érezzünk. Nézzük meg, hogyan hozhat testi és lelki megújulást a rendrakás!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére