Jelenlegi hely

Hírlevél - Szeptember végén

Kedves [név]!

Megint eltelt egy hét. Ahogy ígértük, továbbra is hetente jelentkezünk, de ezentúl csütörtökön kaptok tőlünk levelet. Most is sok érdekes témánk gyűlt össze. Jó olvasást!

Legfrissebb cikkeink

  • Az elalvás előtti meseolvasás és meghitt beszélgetés biztosan segíti a kicsiket (és szüleiket) a nyugodt pihenésben. Ha már kinőttétek a Bogyó és Babócát, nézzétek meg Bartos Erika új, "Együtt lenni jó!" című könyvét, ami szerintünk zseniális kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Lássuk, miről szól az új könyv!

  • Ugyan mondja már meg nekem valaki, hogy miért kell mindig figyelmen kívül hagyni azt, amit a gyermekekkel kapcsolatban kérek, és miért kell mindig az ellenkezőjét cselekedni?!... Háborúban a Nagyival (Mészáros Edit blogja)

  • Nem mindig a gyerek a ludas...lehet, hogy valaki horkol? Ha így van: nézzétek meg itt, milyen otthoni praktikákat javasol a szakember!

  • Továbbra is gyűjtjük a budapesti különórákat: Ha bármilyen különórát tartasz, akkor küldd el nekünk elérhetőségedet és a különórád alapadatait (helyszín, időpont, korosztály és egy mondat a témáról) a budapest@imami.hu címre, és feltesszük azt oldalunkra. (Részletes, képes, webcímes bemutatkozásért kérd hirdetési ajánlatunkat ugyanezen a címen.)

 

Újdonság: Nyomtatható családi naptár

Neked is gondot okoz követni, hogy kinek, melyik napon, mikor, milyen programja, különórája, edzése van? Nem kell észben tartani:

ITT A CSALÁDI ÖRÖKNAPTÁR!

 

Egyetlen A4-es lapon jelölheted a hetente ismétlődő, fix programokat, minden családtagét külön oszlopban. Az olvasni tudó gyerekeknek segít "nem otthon felejteni" a szükséges holmikat, a kisebbek programjait pedig érdemes rajzzal is jelölni, hogy ők is "el tudják olvasni".

 

EMMA vonal

Biztosan te is ismersz olyan nőt, akit hetekkel, hónapokkal, akár évekkel később is gyötör még egy-egy történés, mozzanat, rosszul esett mondat a várandósságával, szülésével kapcsolatban. Ők azok, akik könnyekben törnek ki, amikor megpróbálsz kedvesen érdeklődni; akik nagyon örülnek a kisbabának és természetesen szeretik is őt, mégsem tudnak felhőtlenül boldogok lenni.

 

Az EMMA vonal egy anonim segélyvonal, mely abban nyújt segítséget, hogy meghallgatja a nők történeteit, információt, tájékoztatást nyújt a várandósság, szülés és gyermekágy témáiban, szükség esetén elirányít a megfelelő fórumra, ahol a nők egészségügyi, pszichológiai, gyakorlati vagy akár jogi segítséget kaphatnak.

ITT TUDHATSZ MEG MÉG TÖBBET AZ EMMA VONALRÓL!

 

Családtámogatások és ellátások

A családtámogatásokról mindenki tud, mindenki kap valamilyen információt, de valahogy mégsem vagyunk tisztában pontosan azzal, hogy mikor, kinek és hogyan igényelhetőek ezek a támogatások. Egyáltalán tudunk róla, kihasználjuk?

Családtámogatási lehetőségek

 

Új szakértőnk: Somogyi Klára, pszichológus

"Vallom, hogy a párkapcsolat, a házasság és a családi élet olyan érték, amelyért érdemes folyamatosan dolgozni, a felmerülő nehézségekre együtt próbálni megoldást találni. Ebben szükség esetén segítség lehet egy olyan szakember, aki külső szempontok által segít a család minden tagjának új utakra találni egymás személye és saját belső élményeik felé." (részlet Somogyi Klára bemutatkozásából)

 

Ha kérdésetek van a párkapcsolattal, családi élettel, kapcsolatokkal, valamint iskolai problémákkal kapcsolatos témában, forduljatok hozzá bizalommal.

 

Programok

Az aktuális családi programokat itt találjátok.

A legfontosabbakat külön is kiemeltük számotokra:

Szép őszi napokat kívánunk!

 

Szeretettel:

 

a Budapestimamik

Kinga és Ildi

 

www.budapest.imami.hu

 

Kövess minket a FACEBOOK -on is!

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a budapest.imami.hu, a pest.imami.hu vagy a buda.imami.hu weboldalon. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, kérjük írj egy e-mailt a budapest@imami.hu címre vagy az alábbi linkre kattintva egyetlen gomb nyomással törlünk az adatbázisból: Leiratkozás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére