Jelenlegi hely

Hírlevél - Őszi kavalkád

Kedves [név]!

Ahogy ígértük, most már hetente jelentkezünk. Számos érdekességet gyűjtöttünk össze Nektek ezen a héten is. Jó olvasást!

Sok hasznos cikk Magazinunkból

  • Sok szülő küzd azzal, hogy nem tudja, mit is várhat el a gyermekétől bizonyos életkorban. Az édesanyák szívük melegével sajnálják és óvják kicsikéjüket, nehogy túlságosan le legyen terhelve. „Olyan picike még!” mondják… Hogyan neveljük (nagyobb) önállóságra a gyerekünket?

  • A szülőknek kell pozitív energiákat sugározni, azt közvetíteni, hogy az élet igenis szép. Nem könnyű, sőt időnként nagyon nehéz, de meggyőződéssel állítom: ez a legeslegtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk! Jó szülő szeretnék lenni, ezért békében akarok élni önmagammal! (Az utóbbi két cikket rendszeres cikkírónk, Budácsik Éva küldte)

  • Az éjszakai ébredések sűrűsödtek, és ezzel az alvással töltött óráim rövidültek. Még egy nyugis éjszakán is simán lehet, hogy két gyerekhez összesen háromszor kelek fel és végül 5 órát alszom, azt is három részletben. Alvás nélkül (Mészáros Edit blogja)

  • Ahol több kisgyermeket nevelnek, esetleg ikreket, előfordul, hogy a lakásban mindenfelé szétszórt játékok és egyre nagyobb rendetlenség van, halomban áll a vasalnivaló, az ebéd még nincs kész, a gyerekek pedig ordítanak. Jó lenne ilyenkor még két kéz? Anyák segítenek egymásnak – Otthon Segítünk Alapítvány (A cikk szerzője a Miskolcimami)

  • Milyen a gyermekvállalás Apa szemmel? Peti írásaiból megtudhatjátok, Peti egy ízig vérig apuka, aki imádja a családját és sajátos módon ezeket történetekbe is foglalja nekünk, olvassátok szeretettel a 3. részt: A nyálmackó és a blog - Peti apu blogja 3. rész

  • Továbbra is gyűjtjük a budapesti különórákat: Ha bármilyen különórát tartasz, akkor küldd el nekünk elérhetőségedet és a különórád alapadatait (helyszín, időpont, korosztály és egy mondat a témáról) a budapest@imami.hu címre, és feltesszük azt oldalunkra. (Részletes, képes, webcímes bemutatkozásért kérd hirdetési ajánlatunkat ugyanezen a címen.)

 

Családi csődvédelem

Megkezdte működését a Budapesti Családi Csődvédelmi Szolgálat. A családi csődvédelemről és a szolgálat működéséről részletes információk a www.csodvedelem.gov.hu honlapon érhetőek el. A cél az, hogy a magáncsőd lehetőségével élők esetében megakadályozzák azt, hogy az ingatlan automatikusan végrehajtás alá kerüljön, egyfajta adósságátrendezéssel, hogy a hitelező is a pénzéhez jusson, miközben az állampolgár érdekeit is figyelembe veszik.

 

Pályázatok

Sok érdekes pályázatot összegyűjtöttünk: rajz, fotó, filmkészítő, irodalmi, meseíró, számítógépes, ökológiai, csillagászati, kreatív, ötletverseny... Melyiket választanátok?

 

Börze

Az Imami stoppolós börzéjén nemcsak gyerekruhákat lehet hirdetni, de pl. játékot, bútort, autósülést, sporteszközöket is. Ha nálatok is lapulnak a szekrényben kinőtt, megunt dolgok, amikre már nincs szükségetek, másnak viszont jól jönnének, töltsétek fel a börzére!

Figyeljetek arra, hogy a hirdetések 60 nap után automatikusan törlődnek, ha nem hosszabbítjátok meg. A hosszabbítás lehetőségéről minden esetben emailt kaptok egy héttel a lejárat előtt.

 

Ingyenes múzeumi belépés gyerekekkel

Megkerestük, hogy a hónap melyik napján ingyenes a belépés a budapesti múzeumok állandó kiállításaira:

Megnézem!

Programok

Az aktuális családi programokat itt találjátok.

A legfontosabbakat külön is kiemeltük számotokra:

Szép őszi (nyári?) napokat!

 

Szeretettel:

 

a Budapestimamik

Kinga és Ildi

 

www.budapest.imami.hu

Kövess minket a FACEBOOK -on is!

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a budapest.imami.hu, a pest.imami.hu vagy a buda.imami.hu weboldalon. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, kérjük írj egy e-mailt a budapest@imami.hu címre vagy az alábbi linkre kattintva egyetlen gomb nyomással törlünk az adatbázisból: Leiratkozás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Balesetbiztosítás a szünetekben is jár minden gyereknek! Tudod, hol kell igényelni?

Balesetbiztosítás a szünetekben is jár a gyerekeknek - avagy mi, mennyi, és hol kell igényelni

Jó ha tudjátok, hogy a tavaszi, nyári és az őszi szünetre is jár az ingyenes állami gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás a gyermekeknek, persze ne legyen rá szükség, de ha mégis, akkor mutatjuk, miért mennyit fizetnek és hogy kell igényelni. 
Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére