Jelenlegi hely

Üveghegyi királylány – Végre ismét meseösvény!

A hosszú-hosszú szünet után újra lesz Bailavidrum meseösvény. Október 17-én vasárnap a helyszín most a Kecske-hegy. Vár a természet, mese, zene és sok játék! 

Mese

Sok-sok mese visz el minket az Üveghegyen túlra, de vajon mit találnánk, ha most az egyszer alaposabban körülnéznénk fent, az Üveghegy tetején? És egyáltalán, hogy lehet feljutni oda? Ebből a meséből ki fog derülni mindez.

A meseösvény végigjárásához szükségetek lesz egy nagy adag bátorságra és ugyanennyi kitartásra, ezenkívül nem kevés leleményességre, és az is jól jön majd, ha helyén van a szívetek. Természetesen, ha kiálljátok a rátok váró próbákat, most sem fog elmaradni a lakodalom, a mulatság és a mazsola sem!

Helyszín

Most egy két kilométeres túra vár rátok a Hármashatár-hegy részét képező Kecske-hegyen. Számítsatok arra, hogy az Üveghegyet is megmásszuk! Lesznek széles túristaösvények és titkos erdei csapások is. Babakocsi helyett a háti hordozó használatát ajánljuk.

Mit érdemes tudni a meseösvényről?

  • Az egész meseprogram körülbelül három-négy órát vesz igénybe.
  • Regisztráció után az ugyanarra a mesélési időpontra érkezetteknek elmondjuk a mesét.
  • Ezután a meséhez kapcsolódó játékokkal tölthetitek a várakozási időt.
  • Amikor csoportotok (a regisztrációnál kapott sorszám szerint) sorra kerül, elindítunk a meseösvényen, ahol szalagozás és nyilak mutatják majd az útvonalat.
  • Az egyes helyszíneken jelmezes, bábos meseepizódokat varázsolunk elétek, amelyekbe bevonjuk gyermekeiteket is, és ha lehet, a felnőtteket is.
  • Útközben átélitek a mese örömét és a komoly próbatételeket.
  • A végén jutalmatok: egy marék mazsola, kipirult arc és élményekkel teli szív.
  • Ha nem hiszitek, járjatok utána!

Gyakran ismételt kérdések

Szeretnénk mindenképp együtt végigjárni a meseösvényt. Egy időpontra is regisztráltunk. Ez így elegendő?
Az ugyanarra az időpontra regisztrált családokat több kis csoportba osztjuk a helyszínen. Az éppen jelen lévő gyermekekből alkotjuk a csoportokat. Ha biztosan egy csoportba szeretnétek kerülni, akkor kérjük, várjátok össze egymást, és egyszerre menjetek oda a regisztrációs asztalhoz!

A mesefonalat végig kell fogni?
Ezt az erdei séta nagy részében rátok bízzuk. Arra kérünk, hogy a tájfutóbójánál mindenképp várjátok össze egymást, egyben legyen a csapat, minden gyerek fogja a fonalat. Ezzel elkerülhető az, hogy a meseszereplőink kérdezgessenek titeket, hogy mindenki itt van-e már, míg szóval tartják a csapat elejét.

Utolértük az előttünk járó csoportot. Mi legyen?
Ha ez két pont között történik, alkothattok egy nagyobb csapatot.
Amikor egy mesehelyszínre úgy értek, hogy ott még az előző csapattal játszik a meseszereplőnk, akkor kérünk, álljatok meg az állomás előtt lévő tájfutóbójánál. Amint az előző csapat továbbhaladt, szólítunk majd titeket is. Így kerek marad az élmény mindkét csapat számára.

Útközben kiderül, hogy mi lassabban szeretnénk haladni, mint a csoportunk. Lehetséges?
Igen. Ez esetben szóljatok a csapatotok többi családjának, hogy ne várjanak, és nyugodtan maradjatok le. Ezután csatlakozhattok a következő csapatok bármelyikéhez.

Lebetegedett valaki a családból, ezért nem tudunk jönni. Mit tegyünk? 
Amennyiben a regisztrációs lapon azt látjátok, hogy lezártuk a jelentkezést arra az időpontra, ahova ti jelentkeztetek, kérünk, hogy az esemény Facebook-csoportjában ajánljátok fel a helyeteket másnak. Kérünk, hogy a csapatneveteket csak egy családnak áruljátok el.

Részvételi díj és regisztráció

Várunk szeretettel gyermekeiddel és barátaiddal együtt! Ha sikeresen regisztrálsz, a Google küld majd egy automatikus üzenetet erről az elsődlegesen megadott címedre. Ezek után az esemény előtti pénteken mi is küldünk majd egy részletes levelet minden regisztráltnak. 

Programunkra a négy év feletti gyermekeknek és a felnőtteknek is egységesen 1600 forint a belépő. A négyévesnél fiatalabbaknak ingyenes.

Szeretnénk, hogy bárki megismerkedhessen mesés programunkkal, ezért, ha úgy érzitek, hogy nálatok ennek anyagi akadályai lennének, kérünk, írjatok nekünk! Biztosan találunk megoldást.

Regisztráció

2021. október 17., vasárnap
Hármashatár-hegy részét képező Kecske-hegy

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Tégy jót, varázsolj mosolyt! - országos kreatív pályázat gyerekeknek

Tégy jót, varázsolj mosolyt! - országos kreatív pályázat gyerekeknek

Pályázat típusa: kreatív pályázatBeküldési határidő: 2022. április 29.Korcsoport: óvodás, általános iskolás, középiskolás

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére