Jelenlegi hely

Új erdészjátszótér épült a hűvösvölgyi Nagyréten

Vaddisznó, róka, mókusok és más erdei állatok is várnak az erdészet világát idéző új, tematikus játszótéren a Nagyréten.

Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelye a II. kerületben található hűvösvölgyi Nagyrét, ahol áprilisban egy tematikus játszótér épült. Az egykori mutatványos épületek helyén található játszótér harmonikusan illeszkedik a természeti környezetbe, az erdő és az erdészet világát idézi. A színvonalas művészi alkotások a kapolcsi Ilona Malom Műhelyben készültek, formájukkal és anyagukkal is felidézik az erdő őshonos állat- és növényvilágát.


Fotó: budaipolgar.hu

Az erdészházra emlékeztető, kombinált játszóvár, hintaállvány, valamint kombinált köteles mászókarendszer mellett rugós és billegő állatfigurák várják a rétre érkező gyerekeket. Vadetető alakú mászóka, erdészház formájú mászóvár, őzek, vaddisznó, róka és nyúl is megtalálható itt. Fából faragott mókusok, madarak és vizsla sem hiányozhat az erdei játszótérről, ahol játszva tanulhatnak a gyerekek.


Fotó: budaipolgar.hu


Fotó: budaipolgar.hu

A Nagyréten egy szabadtéri fitneszparkot is kialakítanak. A 4 állomásos, 12 sporteszközt magába foglaló szabadtéri “edzőterem” szigetszerű elrendezése biztosítja a szabadidős testmozgáshoz szükséges intimitást és a természetben végzett testmozgás élményét. A has- és hátpad mellett többek között fekvenyomó padot, kombinált bordásfalat, szörfözőt, párhuzamos korlátot, evezőgépet és dupla fekvőtámaszállványt is telepítenek a fejlesztés során.

A Pilisi Parkerdő egy VEKOP pályázat keretében, a Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban idén tovább folytatja a Nagyrét fejlesztését.

Forrás: MTI, budaipolgar.hu

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére