Béleljünk ki minden tepsit sütőpapírral
Korunk nagy séfjei szinte csak sütőpapírral dolgoznak, hiszen pontosan tudják, hogy ezzel a lépéssel nem csak a tészta leégését akadályozzák meg, hanem a mosogatni való is sokkal kevesebb lesz. A cukrászati kellékek között találhatunk méretre vágott vagy tekercses sütőpapírt is.
Ne pazaroljunk
A profi hozzáértők egy csepp tésztát sem pazarolnak el. Ha tortát készítünk, akkor nem kell a levágott maradékot sem kidobni. Kenjük meg a levágott széleket egy kis tojással és borítsuk be fahéjas cukorral. Isteni falatkák készülhetnek belőle. Ha vaníliarudat használunk, akkor kikaparás után ne dobjuk ki a rudakat, hanem tegyük bele egy üveg cukorba és pár hét múlva elkészül a házi vaníliás cukrunk.
Vásároljunk konyhai gépeket
Pár konyhai gép nagyban megkönnyítheti a konyhai munkánkat. Van kettő olyan konyhai eszköz, ami biztosan nagy segítségünkre lesz, ez pedig nem más, mint a botmixer és a digitális mérleg. A gép szinte minden munkát el fog végezni helyettünk, míg a mérleg segítségével pontosan ki tudjuk majd mérni a hozzávalókat. Ha rengeteg tortát készítünk és sokszor alkalmazunk cukros díszítést, akkor egy gőzölő szintén könnyebbé teheti a munkafolyamatot. Egy cukrász webshop kínálatában ezt a különleges berendezést is egészen biztosan meg tudjuk vásárolni, így a konyhai gép beszerzése miatt még csak utazni sem kell napjainkban.
Az elrontott tésztákat is fel lehet használni
A túlságosan megsült torta alapot törjük apróbb darabokra és használjuk fel a fagylaltokhoz. Ha ennek pont az ellenkezője következik be, azaz nem sül meg teljesen a tésztánk, akkor morzsoljuk össze és rétegezzük cukrozott tejszínhabbal, majd díszítsük gyümölccsel. Csodálatos desszerteket készíthetünk az elrontott alapanyagokból.
Csak olyan alapanyagot használjunk, aminek nem járt le a szavatossága
Ez főleg a sütőporra és az élesztőre vonatkozik, hiszen ezek könnyen elronthatják a tortánkat. Sajnos sokan pontosan ezekre a dolgokra nem fordítanak kellő figyelmet. Alkalmanként végezzünk ellenőrzést konyhánkban és a lejárt szavatosságú kiegészítőket dobjuk ki, nehogy véletlenül a következő sütés alkalmával felhasználjuk azokat.
Szponzorált tartalom