Jelenlegi hely

Trükkök, amit minden cukrásznak érdemes tudnia!

Cukrászként is érdemes néha egy-két trükköt átolvasni, amelyek esetleg más tapasztalt szakemberektől származnak, hiszen nagyban megkönnyíthetjük a munkánkat. Most nézzünk meg pár olyan különleges tippet, amelyek segítségével a süteményeink még tökéletesebbek lesznek vagy egészen egyszerűen időt spórolhatunk meg.

Béleljünk ki minden tepsit sütőpapírral

Korunk nagy séfjei szinte csak sütőpapírral dolgoznak, hiszen pontosan tudják, hogy ezzel a lépéssel nem csak a tészta leégését akadályozzák meg, hanem a mosogatni való is sokkal kevesebb lesz. A cukrászati kellékek között találhatunk méretre vágott vagy tekercses sütőpapírt is.

Ne pazaroljunk

A profi hozzáértők egy csepp tésztát sem pazarolnak el. Ha tortát készítünk, akkor nem kell a levágott maradékot sem kidobni. Kenjük meg a levágott széleket egy kis tojással és borítsuk be fahéjas cukorral. Isteni falatkák készülhetnek belőle. Ha vaníliarudat használunk, akkor kikaparás után ne dobjuk ki a rudakat, hanem tegyük bele egy üveg cukorba és pár hét múlva elkészül a házi vaníliás cukrunk.

Vásároljunk konyhai gépeket

Pár konyhai gép nagyban megkönnyítheti a konyhai munkánkat. Van kettő olyan konyhai eszköz, ami biztosan nagy segítségünkre lesz, ez pedig nem más, mint a botmixer és a digitális mérleg. A gép szinte minden munkát el fog végezni helyettünk, míg a mérleg segítségével pontosan ki tudjuk majd mérni a hozzávalókat. Ha rengeteg tortát készítünk és sokszor alkalmazunk cukros díszítést, akkor egy gőzölő szintén könnyebbé teheti a munkafolyamatot. Egy cukrász webshop kínálatában ezt a különleges berendezést is egészen biztosan meg tudjuk vásárolni, így a konyhai gép beszerzése miatt még csak utazni sem kell napjainkban.

Az elrontott tésztákat is fel lehet használni

A túlságosan megsült torta alapot törjük apróbb darabokra és használjuk fel a fagylaltokhoz. Ha ennek pont az ellenkezője következik be, azaz nem sül meg teljesen a tésztánk, akkor morzsoljuk össze és rétegezzük cukrozott tejszínhabbal, majd díszítsük gyümölccsel. Csodálatos desszerteket készíthetünk az elrontott alapanyagokból.

Csak olyan alapanyagot használjunk, aminek nem járt le a szavatossága

Ez főleg a sütőporra és az élesztőre vonatkozik, hiszen ezek könnyen elronthatják a tortánkat. Sajnos sokan pontosan ezekre a dolgokra nem fordítanak kellő figyelmet. Alkalmanként végezzünk ellenőrzést konyhánkban és a lejárt szavatosságú kiegészítőket dobjuk ki, nehogy véletlenül a következő sütés alkalmával felhasználjuk azokat.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hátizsák

Hátizsák

„Június volt s ujjongtunk, nincs tovább…” Hosszú évekig június közepe táján Dávid is átérezte az Ady-vers üzenetét, várva a „szabad mellű” örömöket ígérő vakációt. A gimnázium hat évének legutolsó tanítási napján viszont nem volt ujjongás. Valami véget ért. Eljött a búcsúzás ideje.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére