Jelenlegi hely

Testpermetek utazáshoz: három praktikus tipp a csomagoláshoz és az adagoláshoz

A testpermetet talán a legjobb érzés akkor használni, amikor egy hosszú út alatt szeretnénk magunkat felfrissíteni. Néhány fújás, és azonnal frissnek, üdének érezzük magunkat. Ezért nem árt, ha olyan testpermet is van a birtokunkban, amivel kényelmesen tudunk utazni. Az alábbiakban adunk három tippet arra, hogy milyen típust válasszunk.

1. Méretezzünk a táskánkhoz

A testpermeteket általában 50 és 300 milliliteres kiszerelésben szokták árusítani. Ezek nem nagy méretek, viszont ha nem mérjük az utazáshoz használt kistáskánkhoz, akkor egy 250-es kiszerelés már lehet, hogy nem fog kényelmesen elférni. A legjobb tehát, ha az utazási méret a kistáskánk méretéhez igazodik. Ne legyen pont jó, hiszen nem tudhatjuk, hogy mit rakunk még a táskába. Férjen el úgy a testpermet mérete, ami mellett még számtalan más apróság is kényelmesen helyet foglalhat.

2. Ha kell, a nagyobb kiszerelésből készítsünk kisebbet

Sok helyen kapni mini fújós flakonokat. Ha a kedvenc testpermetünkből nincs kisebb kiszerelés, akkor érdemes átönteni egy mini flakonba belőle, és azt magunkkal vinni. Ugyanakkor választhatunk egy kisebb kiszereléses, kifejezetten utazó illatot is, amit csak a táskánkban tartunk, és kizárólag utazáskor használjuk.

3. Repülővel utazunk? Mindenképp gondoljuk át a testpermetet

Repülőre csupán 100 milliliternyi folyadékot tudunk felvinni. Ebbe a testpermet is beletartozik. Gondoljuk át, mennyire lesz rá szükségünk. Akik nem bírják a repülő száraz levegőjét, azok számára kifejezetten hasznos lehet. Ezért ezt válasszák felvihető folyadéknak – természetesen egy 100 milliliteres kiszerelésben. Ugyanakkor 50 milliliteres testpermetek közül is választhatunk. Így még marad 50 milliliteres más folyadék felvitelére.

Milyen testpermetet válasszunk?

Testpermetből többféle létezik. Van alkoholos és alkoholmentes is, valamint olyan, amelyben ápoló olajok találhatóak. Nyáron, amennyiben a bőrünk nem száraz, érdemes akár egy kicsit frissítőbb, citrusosabb, akár alkoholosabb testpermetet választani. Viszont ha száraz a bőrünk, mindenképp a mentes, ápolóanyagokban gazdag verziót vigyük magunkkal. Az illatokról is érdemes szót ejteni. Már sokféle testpermet kapható, amelyek között olyan erős illatú is akad, mintha parfüm lenne. Ha nem akarunk például egy buszon, utazás közben nagy feltűnést kelteni, akkor diszkrétebb illatot válasszunk – ezt jól tudjuk útközben is használni. Ugyanakkor, ha az a cél, hogy a parfümöt is helyettesíthesse utazásunk alatt, nyugodtan válasszunk egy erőteljesebb, parfümös illatot. Nagy kánikula esetén a testpermetet utazás előtt akár a hűtőbe is berakhatjuk. Ha pedig annyira nehezen viseljük a meleget, hogy szinte keressük az extra hűsölést, ne nagyon édes illatokat válasszunk. Az édes illatok a tudatunkban „melegebb” illatoknak számítanak. Ez azt jelenti, hogy hiába hűsít, egy citrusos, friss illat sokkal hűsebbnek fog érződni. Ezen kívül semleges illatokat is választhatunk, ha például nem szeretjük az erős aromákat. Az aloe vera és a kamilla ilyen illatnak számít, ráadásul ezeket akár férfiak is bátran használhatják.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hátizsák

Hátizsák

„Június volt s ujjongtunk, nincs tovább…” Hosszú évekig június közepe táján Dávid is átérezte az Ady-vers üzenetét, várva a „szabad mellű” örömöket ígérő vakációt. A gimnázium hat évének legutolsó tanítási napján viszont nem volt ujjongás. Valami véget ért. Eljött a búcsúzás ideje.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére